![]() |
#2611 |
Miasto: Legionowo
Motocykl: RD03
![]() Online: 10 godz 34 min 10 s
|
![]()
Jeżeli ta skrzynia będzie działała tak samo dobrze jak w vfr z automatem - to rewelacja. Przejechałem taką jakieś 20 tyś km i ciężko było się z nią rozstać. Dodam też, że wcześniej lubiłem biegi zmieniać i wydawało mi się, że do motocykla ten wynalazek się nie nadaje.
Klamka do hebla z tyłu nie potrzebna bo i tak w automacie będą pewnie zintegrowane hamulce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2612 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
![]() Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 30 min 4 s
|
![]()
Dlaczego dopalacze? Nie jarzę. Chodzi mi o to, że Afryka mało komu służy do zapierdzielania na złamanie karku w terenie, są do tego lepsze motocykle. Ale np jadąc obładowanym motocyklem w głębokim błocie czy na ostrych podjazdach można sprzęgło zjarać (może starej Afry to zbytnie nie dotyczyło, ale wśród GS-owców problem jest znany). W automacie nie ma tego problemu.
![]() |
#2613 |
![]() |
![]()
Zatrzymałem na chwile (na filmie) przekrój silnika i powiem wam, że widzę znaczącą poprawę.
Popatrzcie sami. W starej wielki kosz sprzęgła chybotał się na wałku, co w gratisie z luźnymi sprężynami dawało niezły hałas. W nowej dwa kosze, ale jako całość podparta jest łożyskiem. Na pewno jest to lepsze rozwiązanie. Coś jak pralka automatyczna z bębnem bocznym i bębnem ładowanym od góry.
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2614 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: podwrocławskie zadupie
Motocykl: '12 LC4 690 Enduro R
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 32 min 45 s
|
![]()
Nie słyszałeś o zjaranym sprzegle w Afryce
![]() Wśród GS-owców... Znowu ten GS jest be bo ktoś głupią plotkę powiela... W GS-ie masz sprzęgło jak w starym Golfie, tyle że GS waży od niego znacznie mniej... W Golfach też się notorycznie sprzęgła paliły? Jak ktoś robi podjazd na półsprzęgle to spali je tak samo w podłym GS-ie, wspaniałej Afryce czy boskim KTM-ie... Wysłane z ajfona.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2615 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 3 godz 47 min 29 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2616 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Oczywiście że pralki ładowane od góry są mniej żywotne, te z napisem Beko i te z napisem Bosz od ładowanych z boku
Kosz is Kosz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2617 |
HONDZIARZ
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD04 / NAT
Przebieg: 50000km
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 6 min 28 s
|
![]()
Bo Honda nie robi jeszcze pralek ładowanych od góry, wtedy byłyby bardziej żywotne!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2618 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 3 godz 47 min 29 s
|
![]()
I mozna by sie zakochac!
![]() |
#2619 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Motocykl: nie mam
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 39 min 49 s
|
![]()
chcecie mieć w automacie w Afri tyle samo programów co pralka?
- szybkie - syntetyczne (asfalt) - mocno brudne (off) - delikatne (dla początkującego ![]() - szybkie wirowanie ( bez ABS) ..... etc etc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2620 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Chyba bral bym ta z automatem.naczatalem sie o Crosstourerze i wszyscy sa zachwyceni.Mysle,ze turystyczny OFF jej nie zaszkodzi
|
![]() |
![]() |