![]() |
![]()
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Błażowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 13 godz 26 min 58 s
|
![]()
Przed zaparkowaniem go w szafie powiedz mu parę ciepłych słów, przez zimę może się namyśli i z wiosną nabierze ochoty na robotę...
![]() ps. jak dasz radę (rozumiem nadszarpnięty system nerwowy) mógłbyś jeszcze jedną rzecz zrobić, wydrukować schemat tego gaźiora i dać komuś niech rozłoży i złoży raz jeszcze w spokoju i bez Twojej ![]() ps.psa. a może on ma jakąś wadę fabryczną, zatkany na amen jakiś kanalik ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2013
Miasto: Pszczyna
Motocykl: BMW R90/6
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 10 godz 52 min 50 s
|
![]()
Taka ciekawostka odnośnie walki z tym j... gaźnikiem.
Wziąłem od kumpla xr (kupiona z forum), która ma założony tm40 i działa choć już ma nie złe luzy na przepustnicy. Mój znajomek mechanik przerzucił gaźnik do mojego moto i chodzi. Potem zaczął sukcesywnie przekładać części z jego gaźniora do mojego. Efekt jest taki, że co się dało przerzucił czyli praktycznie wszystko a moto dalej gaśnie!!!! What the fuck? |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() |
![]()
Erwin_Keta
Nie znam budowy tego gaźnika ani go na oczy nie widziałem ale tak na czystą logikę: 1. Jeżeli kumpel ma to samo moto z tym samym gaźnikiem i u niego wszystko działa to ok. 2. Jeżeli jego gaźnik tego samego typu działa w takiego samego typu motocyklu Twoim to też ok. Wyklucza to problem leżący po stronie Twojego silnika. Czyli jeszcze raz ok. 3. Jeżeli po przełożeniu klamotów z gaźnika kolegi do Twojego gaźnika moto gaśnie to nie ok. Żeby być na 100 % pewnym jak masz chęci i czas załóż swój gaźnik do motocykla kolegi i napisz jak będzie chodził. Obstawiam, że nie będzie ok. Możesz się dalej bawić i testować układ: korpus Twojego gażnika z klamotami gaźnika kolegi. Obojętnie na Twoim czy jego motocyklu. Liczbę kombinacji masz ograniczoną a do wiosny jeszcze kawałek czasu. Ale pewnie też nie będzie ok. Jeżeli tak będzie to wyślij Zbyszkowi browca - pierwszy podsunął Ci trop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: Inowrocław
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 4 godz 19 min 14 s
|
![]()
Jak ma motocykl z takim samym gaźnikiem to niech wrzuci swoje graty z gaźnika do korpusu kolegi i wtedy sprawdzi u siebie. Będzie miał pewność, że jak wszystko co się dało zostało przełożone to wina leży po stronie wadliwego odlewu lub niedopatrzenia pierdoły w korpusie gaźnika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
|
![]()
Mój gaźnik przełożony do moto kolegi - moto gaśnie.
Graty z gaźnika kolegi przerzucone do mojego - moto gaśnie. Gaźnik kolegi do mojego moto - moto nie gaśnie. Dodam że wszystkie dziury drożne. Ostatnio edytowane przez Erw : 10.02.2017 o 13:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Miasto: Gdańsk
Przebieg: 44500
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 28 min 53 s
|
![]()
Moduł zapłonowy? Coś nie styka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
|
![]()
Skoro przekładam gaźnik od kumpla i moto działa jak należy to raczej wykluczam winę moto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Zjebane cos w korpusie. Reklamacja chyba tylko zostaje innego wytlumaczenia nie widze.
Pozdro |
![]() |
![]() |
#39 |
|
![]()
Na logikę skoro wszystkie części wymienne są ok to gdzieś korpusem przelewa się paliwo do cylka bo moto po tym jest przylane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: Inowrocław
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 4 godz 19 min 14 s
|
![]()
Pozostaje chyba tylko reklamacja gaźnika tak jak Dubel pisze.
|
![]() |
![]() |