![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 20 godz 9 min 29 s
|
![]()
Na jednej dwukolorowej diodzie LED, a nie dwóch lampkach. Na tej diodzie obserwuję czy się ładuje, czy rozładowuje, znaczy, kierunek przepływu prądu. Na woltomierzu wiadomo co obserwuję.
![]() To nie tak działa jak myślisz... Jest na to fajne rozwiązanie na czarnym kablu minus idącym od akumulatora do masy. Kabel ten, mimo że bardzo gruby i krótki, ma jakąś przyzerową rezystancję, ale jednak nie zerową, więc można coś zmierzyć... Reszta to kwestia pomysłowości... ![]() Jeden warunek. Żeby układ dobrze działał, wszystkie dodatkowe urządzenia podłączamy nie bezpośrednio do minusa akumulatora, ale za urządzeniem (na poniższym rozwiązaniu do punktu J3 lub gdziekolwiek do masy motóra). Znalazłem kiedyś takie gotowe rozwiązanie w necie, zrobiłem, i od 3 sezonów namiętnie używam. Działa. Polecam. Jak się kiedyś spotkamy na jakimś zlocie to zaprezentuję jak to działa. Tu instrukcja ze schematem: https://1drv.ms/b/s!AjNuoccxKYpSlOki...xuOMA?e=4vK13d Czarny Czarodzieju, wisisz mi piwo... ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez MrWaski : 04.02.2020 o 21:27 |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
wrzucenie silnika w rame rd07 | ostach | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 9 | 29.05.2010 14:10 |