|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
W temacie elektryki 1100 najlepiej doktoryzowany chyba jest Szynszyl
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2017
Miasto: Piekary Śląskie
Motocykl: był TA XL650, jest CRF1100 AS
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 19 godz 17 min 36 s
|
![]()
No i okazało się że w moim przypadku padł czujnik luzu. Będzie wymieniony na nowy, tym czasem płukany jest bak i wymieniana pompa w ramach akcji serwisowej. Dowiedziałem się też że dzisiaj honda ogłosiła kolejną akcje serwisową dla Afryki, coś z ABS ale szczegółów nie dopytałem bo moja ATAS na szczęście nie podlega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
W nowszych NAT nie ma jak wywalic liona, standardowy akus nie wejdzie w ta mikropuszke
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Trzeba przenieść akumulator do kufra centralnego.
Tam wejdzie nawet 90Ah. Dzięki temu nie będzie trzeba wozić ze sobą powerbanka z funkcja odpalania ani kabli rozruchowych. Czemu jeszcze nikt na to nie wpadł? Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 1 godz 57 min 42 s
|
![]()
Właśnie wczoraj wymieniłem akumulator w mojej NAT , wytrzymał równe 5 lat od nowości, dopiero ponowna zawiecha DCT zmusiłą mnie dojego wymiany.
Oczywiście po wymiance wszystko działa świetnie i brak symbolu --. Czyli jak przedmówcy pisali, słaby akumulator może powodować problemy ze skrzynią. Po lekturze forum sam jestem w szoku że tyle mi bateria wytrzymała, więc kupiłem właśnie taką jak była fabryczna yuasa ytz14s |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
Online: 0
|
![]()
a mój fabryczny z 2016 po reanimacji normalnym prostownikiem ma się znakomicie! Jak pisałem w wątku pałeła, chciałem wymienić, bo mi kilka razy spotkał zonk po 2 tygodniach stania. Problem polega na tym, że miałem chronicznie niedoladowany akumulator, nie chciał powyzej 12,5 V wskoczyć, więc za sprawą immo plus alarm spadał na 12,1 i jeśli nie zapalił z półobrotu, to była kicha.
Po solidnym naładowaniu standardowym prostownikiem, zaczął ładować do 13V, przez całą zimę rozładowywał się do 12,5 dwukrotnie, podladowywalem na 13 V, wygląda na to, że jeszcze pojezdzi. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
![]()
Dlatego ja do DCT mam mały jump starter I takie przygody jak Twoja raczej nie są mi straszne. Inna sprawa, że tego jump startera jeszcze nie musiałem używać 😉
|
![]() |
![]() |
#8 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Ale, że jak bateryjka słaba to się nie pojedzie mimo że moto odpala?
![]() Lipa jak ch.. Ostatnio edytowane przez Emek : 11.03.2021 o 13:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Zagórów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 15 godz 2 min 43 s
|
![]()
Z tego co Chłopaki piszą to pojedzie się. Tylko procedura odpalania dłuższa bo trzeba zagrzać. Zgasić. Odpalić i już można jechać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
![]()
Problem w tym że na forum piszą zazwyczaj ludzie, którzy mają jakiś problem. Jedna, dwie czy dziesięć osób... A reszta, która nie ma żadnych problemów w tej czy innej dziedzinie siedzi zazwyczaj cicho. Bo co ma napisać? Że udało mi się moto odpalić po mroźnej nocy...?
|
![]() |
![]() |
Tags |
naprawa silniczka dct , silniczek dct |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Skrzynia biegów. | mazurrd07 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 0 | 20.01.2017 22:34 |
Dwignia biegów | hero | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 4 | 24.08.2008 01:59 |