![]() |
![]()
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#891 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 10 godz 6 min 50 s
|
![]()
Wie ktoś czy ze Szwajcarii do Chorwacji da radę przejechać przez Włochy tranzytem bez testów? pozdr
|
![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2016
Miasto: Zakopane
Motocykl: NAT
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 5 godz 18 min 24 s
|
![]()
Przekroczyc granice Chorwacja / Wegry mozna na tescie . A jak wyglada powrot Chorwacja/ Wegry ?
![]() |
#893 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Jeśli trafisz na kontrole na granicy IT to bez testu może być różnie, u nich nie ma czegoś takiego jak tranzyt. Wiem że na granicy w Chiasso Brogeda jest punkt po stronie CH gdzie za 40 franków robią szybki test, tak było 3 tygodnie temu jak jechałem z Lugano do IT. Jakbyś był na granicy po południu kiedy do IT będą wracać pracujący w CH włosi to nie kontrolują nikogo bo za duży ruch. Byłem na przełomie ostatnich kilku miesięcy ze 3 x w Lugano. Ale wtedy jeszcze obowiązywała kwarantanna w IT dla obcokrajowców na wjeździe, teraz nie ma. Jest jeszcze jedna opcji kontroli, drogówka, albo caramba do rutynowej już na terytorium kraju.
Jak będziesz przejeżdżał granice IT/SLO to nie głównym przejściem tylko tymi bocznymi po 19.00 w zasadzie nigdy nie widziałem tam żadnej kontroli. Ale nie ma reguły. Test potrzebny jest na wjazd do Chorwacji, jak jedziesz przez Węgry tranzytem to nie trzeba żadnego testu. Wróciłem w nocy z RO, nikt mnie o nic nie pytał i nie zatrzymywał do kontroli oprócz granicy H/RO i RO/H.
![]() |
#894 |
![]() |
![]()
A myśmy mieli problemy w Neum. Przy wjeździe z Kotoru do Chorwacji powiedziusmy ze tranzyt. Zostalismy na noc w Dubrowniku i rano dalej przez Chorwację. Na granicy w Neum pani Chorwatka pyta gdzie. Tranzyt, kliknęła w komputerze i się zaczęło. Test. Nie mamy, mamy szczepienia. Na bok i czekamy, ona dzwoni. Po 15 minutach poprosiła zaświadczenia i powiedziała, że ok. Wpisała coś w komputerze. Na wyjeździe z Neum strażnik mówi, że 12 godzin tranzyt.
Wyjechaliśmy z Chorwacji jednak ponieważ kolega miał zaświadczenie zrobione przeze mnie :-). Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#895 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2016
Miasto: Bochnia
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 19 godz 42 min 15 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 |
![]() |
![]()
Dzisiaj w Czechach NCkiem. Zero pytań gdziekolwiek.
Z pozytywów styka być 22dni po pierwszej dawce i nic nie trzeba mieć więcej. Pogoda piękna. Po południu jadę na testy Indiana ![]() m
![]() |
#897 |
![]() |
![]()
Z centrum e zdrowie
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#898 |
![]() |
![]()
Z konta IKP można sobie wydrukować europejską wersję paszportu covidowego , odpowiednio pozaginać, do portfela i jazda.
Jak jechałem na Sycylię o testy pytali w McDonaldzie i przed promem, oraz na powrocie we Wiedniu w Hotelu, ale starczyła stara wersj potwierdzenia szczepienia po angielsku. Generalnie motocyklistów puszczają, bez pytań i zatrzymań . |
![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2020
Miasto: Chrząstawa Wielka
Motocykl: Yamaha 1VJ/Huska FE501
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 12 godz 10 min 25 s
|
![]()
Wczoraj wróciłem z RO. Nikt, nigdy, nigdzie, o nic. Pełna wyjebka.
Ja byłem tylko 2 dni. Przekraczałem i wracałem piątek-sobota, solo. Może też mieć znaczenie. Ostatnio edytowane przez ctomch : 07.06.2021 o 17:45 Powód: Zapomniałem dodać |
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
![]()
niestety jeden kraj się ostał w tej części Europy gdzie trza mieć paszport
![]()
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nasz kolega Bartek vel. Kołek. Smutne wiesci. | Fitsakis | Kołek | 6 | 29.06.2017 12:17 |