![]() |
![]()
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Dziś mi przyszła taka sztuka. Mam jeszcze benzynową ale coraz mniej ją lubię i przesiadam się gaz bo to jednak wygodne
![]() ![]() Zeszty dla skali. ![]() ![]() Płomień minimum i maksimum ![]() ![]() Na fotkach jest puszka gazowa 100 albo 120g. Najmniejsza i najlepsza do plecaka ![]() Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2021
Miasto: Grodzisk Mazowiecki
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 2 dni 1 godz 43 min 44 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
2 osoby już pytały o linka, to może dodam do tematu:
https://www.aliexpress.com/item/32818731217.html (link oryginalny) https://s.click.aliexpress.com/e/_9yv5fZ (z tego linka dostanę prowizję: 1,8zł) Nie dawałem linka na początku bo to jest najpopularniejsza kuchenka i pierwsza po wpisaniu w aliexpress frazy "gas strove" (2266 ocen i 6118 zamówień). Na oko wydaje się dość solidna, pierwszy test w mieszkaniu przeszła, dalej testować będę w majówkę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Since 06 September 2006r.
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: wiocha na południu
Motocykl: T7 TLC 120 wyprawówka
Przebieg: rosnący
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 11 godz 28 min 22 s
|
![]()
Mam ją w komplecie z taką przejściówką. Można wówczas zastosować kartusz Alpen Camping.
https://edc4u.pl/userdata/public/gfx/17831.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Chyba też mam
![]() Ten alpen camping to po prostu butla z gazem przemysłowym, najczęściej do palników. Da się taką puszkę kupić chyba wszędzie na świecie w sklepie spożywczo-przemysłowym. Ja do tego mam taką złączkę. Dzięki jej mogę przelać gaz z tej technicznej puszki do kartusza turystycznego. Do tej dużej puszki turystycznej (230g) wchodzi dokładnie cała taka puszka przemysłowa. Przez 3 tygodnie w fabii tą dużą puszkę tylko raz napełniałem. Ta mała puszeczka (100g) zaś jest idealna do plecaka w górki. Ale to trzeba napełniać na wadze aby nie przelać. Mój gazowy zestaw: ![]() Benzynowy zestaw leży gdzieś w szafie na dnie jakoegoś pudła ![]() Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Since 06 September 2006r.
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: wiocha na południu
Motocykl: T7 TLC 120 wyprawówka
Przebieg: rosnący
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 11 godz 28 min 22 s
|
![]()
Zgadza się. Kupić ja można wszędzie, za grosik. Też się bawię w przelewanie z butli 3kg do kartuszy, które zamieściłeś na zdjęciach. Używam ich już kilka dobrych lat
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Miasto: LPU
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 2 godz 19 min 2 s
|
![]()
Potwierdzam. Jeżdżę z taką przejściówką. Najtańsze rozwiązanie, palniczek mały i poręczny. Polecam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tomaj
![]() |
![]()
Ja od dłuższego czasu używam takiej jak na zdjęciach. Polecam z czystym sumieniem!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Miasto: Tarnów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 dni 9 godz 36 min 29 s
|
![]()
Te kuchenki w pomarańczowych kostkach są w kilku wersjach, ja po doświadczeniach z odkrytym płomieniem polecam takie z miseczką osłaniającą palnik od wiatru.
![]() |
#10 |
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 50000
![]() Online: 10 godz 39 min 28 s
|
![]()
Mam taką już z pięć lat. Działa przyzwoicie i mieści mi się wewnątrz zestawu garnków.(składane jeden w drugi coś koło litra)
Kuchenka poza wiecznie luzującą się i przesuwajacą blaszką na palniku gdzie iskra przeskakuje bez awaryjnie dziala Ostatnio edytowane przez Ukasz : 28.04.2022 o 19:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jakby ktoś chciał | Mecia | Wszystko dla Afrykańczyka | 5 | 03.09.2008 00:17 |