|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
16.10.2024, 23:35 | #111 |
No właśnie taką samą historię o zaliczkowaniu i braku jazd probnych usłyszałem u dealera po Wrocławiem. Nie mam powodu by nie wierzyć. Na zapleczu czekała jedna sztuka na odbiór. Jakość macana jest faktycznie spoko. Szprychy nie zardzewiałe ;-), plastiki nie gorsze niż w CRF-ach. Trwałość to i tak się nie dowiem.
Chińczyk naprodukował już milion akcesoriów, bo tam na wsi w bloku, na klatce schodowej mieszka więcej luda niż w PL kiedykolwiek kupi ten motorek, ale dla mnie jego urok to właśnie kompletacja wszystkomającego szwenduro w cenie crf-y 300l. Jedyne co ma gorsze to masa gotowa do jazdy - 195kg to jednak jest +50kg. Można łatwo zbić te 5kg zmieniając aku/wydech. Tyle to ja chudnę w tydzień (jak chcę ;-)). Ale to wszystko są dywagacje na papierze. Pytanie jak się tym jeździ. Fotki z zaplecza :-) |
|
Wczoraj, 15:26 | #112 |
Dzisiaj, 05:35 | #113 |
Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
Online: 5 miesiące 1 tydzień 1 dzień 6 godz 58 min 33 s
|
masa transalpa 600 z roku 1987. trochie słabo jak na 450ccm. w kove wyprzedaz 450 rally, ktory majac z przodu zawieszenie a nie patyk wazy słuszne 145kg na sucho. czemu jednak potanial o 4 tys pln jezeli sie o niego caly swiat bije? za mala mam glowe, zeby to zrozumiec.
buziaki Ostatnio edytowane przez szynszyll : Dzisiaj o 07:39 |
Dzisiaj, 06:49 | #114 |
Zakonserwowany
|
To proste działanie według mnie, chcą dobić Ktm-a i przejąć za jak najmniejszą monetę. Takim samym działaniem wykazał się Ktm w stosunku do firm, które zabił a następnie przejął, podobno karma wraca .
Dzisiaj, 12:31 | #115 | |
Miasto: Warszawa
Online: 3 miesiące 1 tydzień 3 dni 7 godz 47 min 53 s
|
Cytat:
kove 450rally, nie nadaje się do normalnej jazdy. Zawieszenie nie wybiera małych nierówności , skrzynia jest dziwnie zestopniowana. Silnik nie ma dołu ale za to nie ma też góry, wydech jest pieruńsko głośny. Bardzo kibicowałem temu modelowi i rozważałem zakup, jednak się rozczarowałem. Może to jest dobry motocykl na długie piaskowe proste, jednak polskie łąki i lasy to nie jest jego naturalne środowisko. Jeździłem odblokowanym. Moja stara husqvarna jest od niego lepsza prawie pod każdym względem.
Dzisiaj, 12:39 | #116 |
to 450 przypomina mi /nawet miejsce zrobienia zdjęcia się zgadza/ jak mój sąsiad, majętny człowiek, chciał /być może nieco zachęcony moim jeżdżeniem na moto/ spróbować dwóch kółek ale nie miał 'A' no i moto miało być na próbę więc tanie ALE nowe.
wbrew mojej opinii, że powinien kupić coś markowego ale używanego, postanowił właśnie w tej chińskiej kuźni kupić Malaguti DUNE125. No i kupił - nie krytykuję bo daleki jestem od zaglądania komukolwiek do kieszeni a każdy ma swoją głowę. No ale jak to zobaczyłem to trochę mnie zgięło. 125cc, zrobiona naprawdę z tego co było /tak to wyglada/ i ważąca 136kg na sucho /choć są źródła że piszą, że to jest gotowy do jazdy cokolwiek to k..wa znaczy/. Moto bez zawiasu, lagi jak patyki, niemrawe. Najlepsze jednak było jak się okazało, że w motocyklu NOTORCZNIE zapowietrza się tylny hebel /taki niby CBS tam jest o zgrozo/ co raz skończyło się prawie jakimś paciakiem - salon dealer Matkowski w Pietrzykowicach koło Wrocławia nie poradził sobie z tym problemem przez DWA lata trwania gwarancji. W końcu po gwarancji sąsiad się wkurwił i po moich namowach kupił nową pompę hamulcową, założył, odpowietrzył i chyba trzyma. Jedno słowo - dziadostwo. W życiu nie zostawiłbym w takim miejscu złotówki. No i na koniec to 450 przy tej masie niestety mocno kojarzy mi się z tym Malaguti. Wygląda jak motocykl - to chyba byłoby na tyle. Mnie to nie przekonuje. p.s. w międzyczasie jak pisałem Lucky dopisał resztę opowieści. poeta Podkarpacia zawsze coś mówił, że ch..em musiałoby go opasać, żeby kupić coś podobnego hehehehehehe ciężko się nie zgodzić.
Dzisiaj, 12:51 | #117 |
|
|
Dzisiaj, 17:31 | #118 |
Miasto: Gdynia teraz
Motocykl: kryzys.
Przebieg: 48 lat
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 2 tygodni 11 godz 37 min 43 s
|
A tymczasem hindusi z Royala Enfielda poprawili Himalayana, 450, singiel, chłodzone cieczą. Z testów wynika, że ludzie maja banana po jazdach próbnych.
|
Dzisiaj, 17:38 | #119 |
Miasto: Stalowa Wola/ MIELEC
Motocykl: TransAlp+Multistrada + Cagiva Elefant
Przebieg: hohoho
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 2 godz 37 min 50 s
|
Super ze sa chińczyki Teraz Transalpa 750 można kupić nówkę już za 42
Dzisiaj, 17:40 | #120 |
Miasto: Popapracie!
Online: 5 miesiące 1 tydzień 1 dzień 6 godz 58 min 33 s
|
nie wiem w jaka strone to wszystko zmierza ale 450ccm w singlu wazaca sucha 181 kg to jest jakis ponury zart w 2025 roku. DR 600 w 1987 wazylo suche 141 kg domianator nx650 wazyl suchy 152 kg. dane z ksiazek serwisowych wydanych przez producentow.