![]() |
#731 |
![]() |
![]()
Ty masz linkę od startera do głowicy? Jeśli tak to musisz odpiąć ją u góry albo na dole. Nie znam się na XT.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
![]() |
![]()
![]() |
#733 |
![]() |
![]()
Już któryś raz widzę tę modyfikację lampy-wierzy w różnych sztukach.
I fajnie to pasuje wg mnie.
![]() |
#734 |
![]() |
![]()
Jest gość co je robi w PL. Cena coś 2500zl.
Sent from my 2107113SG using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 44 min 19 s
|
![]()
XT600, które nie miały w oryginale kickstartera, nie mają dokompresatora. Autodeko, w sensie odśrodkowe montowane w głowicy, nie występuje w ogóle.
Można zamontować dekompresator bez kopajki (nie wiem po co) z dźwigienką np. przy kierownicy. Można też zamontować kopajkę bez dekompresatora (nie dotyczy modeli od 95r. wzwyż) - mam tak u siebie, bo hm... nie pamiętam, chyba nie miałem sprawnej linki przy dokładaniu kopajki i zostawiłem to na potem (z 10 lat temu). Bez deko i ciśnieniem sprężania na w miarę książkowym poziomie kopnąć jest mega trudno, ale przydało mi się to kilka razy, jak akumulator prawie wysiadł. |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
![]() |
![]()
Deko z kierownicy się przydaje i boleję, że to już historia. Po co? Ano jak silnik zalany albo po utopieniu.
O ile przy wtryskowych układach zasilania zalanie zdarza się bardzo rzadko, to już po wyciągnięciu motorka z pod wody oszczędza wykręcania świecy. No i trochę łatwiej (w mojej opinii) palić na pych.
![]() |
#737 |
![]() |
![]()
z innej beczki - xtz750se przy 5 juz przestawalo palic bez plaka. jak zlapalo to juz chodzilo - powod? zaniedbanie kierownika, 50 tys km bez zagladania do zaworow i totalne podparcie wszystkiego ze wszystkim. pamietam, ze wszystkie 10 zaworow bylo pouchylanych.
p.s. ale rd07 na 7 paliła od dotkniecia, ale tam z kolei nie bylo pierscieni i tlokow ![]()
![]() |
#738 |
![]() |
![]()
Myślę że nie przesadzę jak powiem że 30% starych xtz, trx i TDM zdechła z powodu zaniedbania kierowników. To nie były złe motocykle i ja swoją xtz bardzo dobrze wspominam ale wymagały zupełnie innej dbałości w serwisie niż XRV czy TA.
Regularny serwis zaworów i gaźników - to kładło te sprzęty. No i skrzynia biegów to też była trochę bolączka. Xtz miała te wszystkie konie których brakowało Afryce. Niemniej - ładne sztuki w tej chwili dogoniły cenami Afrykę i są równie rzadkie w dobrym stanie.
![]() |
#739 | |
![]() |
![]() Cytat:
- gowniane gazniki Mikuni BST - fatalna instalacja elektryczna - fatalny tylny element resorujaco/tlumiacy - ogolna 'oszczednosc' na powlokach galwanicznych i lakierniczych jednym slowem 'czuc taniosc'. co ciekawe TDM 3VD, ktora pojawila sie w 1991 byla juz o wiele lepiej wykonana - wlasciwie pod kazdym wzgledem, chociaz z XTZ miala wiele wspolnego. podobnie stara XTZ660 dla mnie jest wzorem jakosci i trwalosci. szkoda rowniez, ze chlopaki z Yamahy zamiast projekt poprawic zamkneli go definitywnie w 1996. prowadzenie natomiast XRV vs XTZ to zupelnie dwie rozne bajki. niby podobnie to wyglada ale to inne motocykle. w mojej ocenie spora zmarnowana szansa bo pomysl naprawde wartosciowy.
![]() |
![]() |
#740 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: S-ec
Motocykl: 690 R
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 1 tydzień 4 dni 16 godz 51 min 19 s
|
![]()
miałem XTZ 750 i choć silnikowo było fajnie (części gaźnikowe kupowałem od jakiegoś Ducata) to jeśli chodzi o prowadzenie i wiotkość ramy to w życiu nie jeździłem gorszym sprzętem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Yamaha TDM 850 czy Yamaha Super Tenere ? | Kubaandcom | Yamaha | 48 | 21.04.2022 15:05 |
Yamaha XTZ 660 Tenere | Blady | Inne - dyskusja ogólna | 28 | 18.08.2013 21:14 |