![]() |
![]()
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#811 |
![]() |
![]()
pali rupieć od dotknięcia. jeszcze kilka pierdułek, dzień pracy i wypad z baru kury po popapraciu płoszyć, albo w bieszczady na zlot dziwnych ludzi jechać
![]()
![]() |
#812 |
![]() |
![]()
Durszlak załóż.
Bez durszlaka się nie liczy.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
![]() |
![]()
Durchschlag
![]() ![]() ![]() ![]() Pięknie!
![]() |
#814 |
![]() |
![]()
eeeee... a co to 'durszlag' w RD03? na popapraciu to sie kluchi na durszlagu cedzi :| a propos, dzisiaj moja kolej na gotowanie i myślałem nad galicyjskim bolonezem
![]()
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 18.01.2025 o 07:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
![]() |
![]()
łosłona silnika.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
![]() |
![]()
łosłona musiała poczekać ponieważ jeżeli decydujemy się na pozostawienie oryginalnej pompy w silniku z Transalpa 650 to jest ona nieco inna niż ta w XRV650 i trzeba dokupić dłuższą rure do płynu chłodniczego łączącą pompe z plastikowym trójnikiem. tu zostawiłem oryginalną pompe tj. silnik z TA650 z właściwą sobie pompą. przewód ma mieć średnice wewnętrzną 28mm i długość 210mm. ja kupiłem dokladnie ten element i skróciłem:
https://intercars.pl/produkty/b47b3d...enia-le4150-00 p.s. układ chłodzenia w XRV ma 10 oddzielnych przewodów i jest popier... jak moje wyobrażenia o świecie w młodości ![]()
![]() |
#817 |
![]() |
![]()
nie ma srania po krzakach! zaślepki do systemu PAIR wypalone z dwumilimetrowej nierdzewki jutro wskakują na dekle zaworowe w afryko-trampku. zalewam płyn chłodzący, stroję gaziory, składam bude i finito. cdn.
![]() |
#818 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2023
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 dzień 6 godz 36 min 29 s
|
![]()
Skąd pomysł na takiego Frankensztajna? Dobrze że z malucha nie zażyczył sobie silnika
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
![]() |
![]() Cytat:
tak wyglada zaslepka na tyle po zamontowaniu - gdyby zostawić oryginalna fajke od PAIR to zawadzałaby o poprzeczke, z przodu zaś o cewki zapłonowe. regulator napiecia nalezy obrocic kablami w strone silnika bo sa zbyt krótkie - po obroceniu o 180 stopni kable są OK i ładnie się chowają. trzeba też przerobic przewód odmy bo w oryginale jest wygiety kruciec a w TA650 nadlew pionowo do gory wychodzący z dekla. idziemy stroić gaziory i składać karoserie. cdn.
![]() |
![]() |
#820 |
![]() |
![]()
Czyli mamy dwadzieścia lat młodszy piec, który wywodzi się z tej samej rodziny i tylko wprawne oko zauważy, że coś jest pomotane
![]() Bardzo mnie się podoba ta koncepcja.
![]() |
![]() |