![]() |
![]()
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#51 |
Administrator
![]() |
![]()
Oczywiście że są , podpytywałem ich nawet jakiś czas temu. Sprawa się rozchodzi o użyty materiał , do jakiego silnika i z jakimi wymaganiami.
Ale gdy zapytałem czy wytrzymają np 200tys lub więcej jak oryginały no to niestety już pewny nie był a nawet pełen wątpliwości. Także jak ktoś robi do np Urala to spokojnie ale jak do wymagającego bardziej silnika to może być różnie. Dlatego twierdzę że dobry stary tłok spisze się w nowej tulei a odwrotnie już nie wiadomo.
![]() |
#52 |
![]() |
![]()
"Idealny przepis. Dwa z Chewroleta, jeden z Forda. Tłoki do Chewroleta z '36 musiały zawierać tytan. Okazały się bardzo dobre..."
Z tulejami to też nie takie proste... Simson oryginalne tuleje miał z żeliwa. Podróbki były stalowe. Efekt: simson kolegi nigdy nie chodził, jak mój. Ostatnio edytowane przez Artek : 25.01.2025 o 10:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() |
![]()
Artek
![]()
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pomiar ciśnienia na cylindrach | mihoo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 3 | 25.04.2017 22:38 |
Woda w airboxie gaźnikach cylindrach, wydechu | Nalewa | Uklad paliwowy i wydechowy | 26 | 25.05.2016 00:27 |
Mierzenie ciśnienia w cylindrach | marekw | Regularne czynności serwisowe | 57 | 22.03.2016 09:29 |
Rozmiar śruby otworu podciśnienia przy cylindrach | adoado0 | Uklad paliwowy i wydechowy | 10 | 18.12.2015 14:20 |