![]() |
![]()
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1551 |
![]() |
![]()
dostałem do rąk dokładnie to czego oczekiwałem. jak jej nie rozwalę to pewnie się razem zestarzejemy. tu mają ten model sporo taniej niż u konkurencji. podobna promocja była jakis czas temu w firmie Conrad, ale widze ze juz sie skonczyła:
https://kamami.pl/lutownice-kolbowe/...019445066.html
![]() |
#1552 |
![]() |
![]()
Przyzwoita cena jeśli jest tak dobra jak ludziska piszą
![]() |
#1553 |
![]() |
![]()
jutro na podnosnik wjezdza afra z elektryka po przejsciach wiec bedzie chrzest bojowy, bo nawywijane jest solidnie.
![]() |
#1554 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: nad rzeczką , opodal ...
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 5 dni 1 godz 38 min 28 s
|
![]()
iiiii ..... i jak się spisuje , bo też zachorowałem ...
![]()
![]() |
#1555 |
![]() |
![]()
bardzo OK. tak wyszlo, ze mam z lutowaniem do czynienia od dzieciaka - juz wspominalem dlaczego - przerobilem sporo lutownic - kolbowych i transformatorowych. pisalem do czego mi to potrzebne, czego oczekuje i wszystko jest na swoim miejscu. wade zauwazam jedna - ale tego nie da sie uniknac tj. lutownica jest wyczuwalnie cieżka i do pracy z obwodami drukowanymi zdecydowanie za mocna. od takich spraw mam małą kolbe 60W. do pracy przy motocyklu z dużą mocą i z narzędziem, które odkładam zimne to jest TIP TOP + 3 diody świecą jasno i w odpowiedni punkt. przycisk jest dwustopniowy - dozujacy moc grzania. niczego wiecej w tym rejonie nie planuje szukac.
grot jest masywny i nie w kazdy zakamarek sie wcisnie - to raczej zadanie dla ostro zakonczonej kolby - u mnie bedzie robić z kablami instalacji o mniejszym i wiekszym przekroju
![]() |
#1556 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: nad rzeczką , opodal ...
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 5 dni 1 godz 38 min 28 s
|
![]()
Dzięki . Pomogłeś . Szukam dobrych ofert ... Do moich celów też powinna być OK .Kolbowych mam kilka , ale zawsze szkoda czasu na grzanie ...
Czy Twoim zdaniem warto zaopatrzyć się w zapasowy grot ? Conrad ma w dobrej cenie ;-) Zdrowia !
![]() |
#1557 |
![]() |
![]()
nie mam zdania
![]()
![]() |
#1558 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
![]() Online: 3 miesiące 1 tydzień 4 dni 15 godz 28 min 56 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1559 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 3 dni 23 godz 48 min 31 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1560 |
![]() |
![]()
no i wlasnie do takich 'kwiatkow' potrzebna mi byla ta 'spawareczka' - doskonale się sprawdza.
jak rodak ma sobie cos popsuc w motocyklu to na 80% popsuje sobie instalacje elektryczna. dopiero zaczynam porzadki bo na calosci jest mega bajzel. co poeta mial na mysli nie wiem i nie chce wiedziec. bawi mnie tylko legenda jakoby XRV miala wadliwa instalacje i palace sie reulatory - bez 'pomocy' nic sie w/w nie dzieje a awarie wynikaja z nielimitowanej pomyslowosci uzytkownikow.