![]() |
![]()
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#951 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2023
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 dzień 6 godz 36 min 29 s
|
![]()
Bardziej renesans.
Ducati, ferrari, Leonardo... same graty. Aż bym zyczyl nam Polakom takich porażek. Cheers. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
![]() |
![]()
wybacz gawedziarzu ale wiem co to włoski barok - mowiac najprosciej to jedna z przejsciowych i schylkowych faz renesansu, ktora szczegolnie lubie. ten wczesny byl zbyt wyrachowany i syntetyczny jak dla mnie. dopiero jego barokowe rozwiniecie i poluzowanie preantycznych konwenansow nadalo mu pelnie, ktora lubie. barok to schylkowy etap i wariacja nt. renesansu - nie ma tu sprzecznosci ani plynnej granicy. i wole wiek xvii niz xvi we wloskiej sztuce. caravaggio nie leonardo i bernini nie michal aniol. moge?
popracuj sobie z wloskimi cudami techniki to Ci sie 'poszerzy' zachwyt ![]() ![]() p.s. brembo sie im udalo - tu padam plackiem - japonczycy sie nawet do nich nie zblizyli
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 22.02.2025 o 21:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
![]() |
![]()
nie wiem co sie dzialo w tym cylindrze ale impreza musiala byc jak na urodzinach u ozziego osborna - tak wyglada zawor wydechowy od spodu - nowka dla porownania. było tak ciepło, ze jeden zamek zgrzało/zespawało z trzonkiem zaworu. musiałem go odkuwać.
zawor jest juz wyczyszczony z nagaru - to co widac to struktura metalu
![]() |
#954 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2018
Miasto: Opolskie
Motocykl: XR 600
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 24 min 31 s
|
![]()
He he pewnie śruba od luftu wylatala
![]() |
#955 |
Administrator
![]() |
![]()
Dawno dawno temu w osiemdziesiątym którymś roku miałem Renówkę 5 ,
No i w trasie rozkręciły mi się nakrętki nad gaźnikiem od filtra powietrza no i wpadło mi to do jednego cylindra. Po grzechotało kilka km , po kilkunastu już całkowita cisza. Z pół roku później zdejmowałem głowicę , chyba z powodu uszczelki , były ślady na tłoku , jakieś na zaworach po uderzeniach i grudki wtopionego metalu. Nie podparło zaworu podczas wpadania a silnik pracował dobrze. Widać da się spalić nie tylko mieszankę paliwowo powietrzną. Szynszylu , jak to z Yamahy to jest naturalna degradacja , już w kilkuletniej śruby od wydechu są tak zgnite że tylko palnik , jakieś wykrętaki i inne cuda. Szkoda że zdjęcia nie zrobiłem ale ty to przecież wiesz ![]() Swoją drogą jeśli od ciepła jak powiadasz to może miał tak oszczędnie/ubogo że spalał prawie samo powietrze.
![]() |
#956 |
![]() |
![]()
Honda TRX250EX 2005. juz wspominalem, ze ktos zdekompletowal uklad skladu mieszanki na wolnych i bylo bardzo ubogo/sucho/goraco. drynda w ogolnym bardzo ladnym stanie i widac po caloksztalcie, ze nie ma duzego nalotu ani nie byla zle traktowana. gdyby nie przygoda z gaznikiem silnik bylby w doskonalej kondycji bo to naprawde ani nie jezdzilo duzo ani ciezko nie mialo. wskakuje pierwszy szlif, tlok, pierscienie, sworzeń etc. szanowany bedzie wieczny bo to bardzo solidnie wykonane urzadzenie - śmierdzi jeszcze po starojapońsku.
![]() |
#957 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 11 godz 31 min 4 s
|
![]()
Dobra
![]() Mam i ja ,zazdrość,zazdrość ![]() Pozdrawiam Szynszylu ![]() Melon ,tak,ten MRU
![]() |
#958 |
![]() |
![]()
o Ty Dziku
![]() to moze teraz zapolujesz na krasnala jadącego na swini, ktory od kilkunastu lat pilnuje mojej pieczary ![]()
![]() |
#959 |
![]() |
![]()
ten sam cylek przed i po szlifie + pierscien od starego i nowego tloka, ktory jutro wskakuje i zamykamy traktora - dzis juz lece na ryjek i za gupi jestem do tego
![]() |
#960 |
![]() |
![]()
ma być 0.13 na obu a ja z luzem pakuje 0.25 - jak znam zycie to ktos ustawial luzy przy GMP po suwie wydechu a nie po suwie sprezania a to zasadnicza roznica. znaczek na wale sie mu zgadzal, ale ze silnik OHV to nie widzial wałka i walnal babola