![]() |
#51 |
![]() |
![]()
Dobrze, ze podzieliles sie co jak co, ale cennymi uwagami. Czekam na dalsze testy i opisy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
|
![]()
to jest dokładnie to samo - ten 'mój' nie ma tylko BT (4384 fm).
Na moto jeszcze nie mocowałem, bo przyszedł dopiero w piątek. Mocowanie na przyssawkę odpada (w przenośni i dosłownie) na moto. Niedobrze, że już wszystkie poszły... może być problem z wymianą. pzdr, Adam |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
też kupiłem za 189zł
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
|
![]()
dzwoniłem właśnie, z wymianą nie powinno być problemu.
Przy okazji dowiedziałem się, że w nowych egz. bateria też długo nie trzyma - ok. 40 minut - trochę to dziwne przy jej deklarowanej (1650 mAh) pojemności. Sprzedawca potwierdził też, że łapanie pierwszego fix'u jest zdecydowanie dłuższe. pzdr, Adam |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Cracov
Motocykl: XT1200Z
Przebieg: w gore
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 14 godz 16 min 21 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 55 min 14 s
|
![]()
to jeszcze ja napisze bo mam takiego GoClevera- chyba 8434.
-Nie bardzo wiem po co ten reset i jak go zrobić, ale ja u siebie wgrałem na jedną karte automapę z mapami całej europy a na drugą program i-go wraz z mapami polski i całej Europy i styka. - Włączam przyciskiem on-of i po około minucie działa. Jesli włączam przyciskiem od góry gotowy jest po paru sekundach. - Jezeli w zasilaniu braknie prądu -np wyłączam stacyjke w motocyklu to i gps sie wygasza. Włącza sie automatycznie po podaniu napiecia przez ładowarke, lub po włączeniu przyciskiem od góry -nic nie odblokowywałem- po prostu plik z automapą, oraz plik z I-go nazwałem tak samo(zmieniłem nazwę) jak oryginalnie zainstalowany program - mobilenawigator.EXE -mój Go- Clever widzi kartę SDHC- miał taką chyba 8gb Hubert a oglądaliśmy jego zdjęcia z aparatu - AWARIE: W moim go -cleverze od jazdy na motocyklu w pudełku na kanapki puścił lut na gniazdku ładowania i nie chciał sie ładować. 2 minuty - szybki lut i po problemie. nastapiło to po przejechaniu ponad 5 tys na moto po szosach, tygodniu na DRZ po ukraińskich górach i na paru wypadach w teren. Program I-Go wraz z mapami Polski, Słowacji , Czech, Ukrainy, Bułgarii, Rumunii, Serbii, Bośni, Chorwacji i Alabani mieści sie na karcie 1 gb. ps. Automapa na Ukrainie w karpatach widziała 2 drogi. I-go prowadził mnie pomiedzy wsiami po gruntowych drogach. DZIEKI RAMBO !
Enduro i ADV Ostatnio edytowane przez motormaniak : 14.12.2009 o 15:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Piast Kołodziej
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
![]()
Sa 2 resety, jeden najczesciej jakis taki wciskany np. rysikiem, a drugi odpalany kombinacja przyciskow - ten drugi wczytuje nowy system z ROMu.
A po co one sa..? Toz to windowsy, maja prawo sie powiesic.. ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
|
![]()
akurat moją 8gb sdhc szlag trafił i nie mam jak sprawdzić, ale z tego co wyczytałem na forach to ten typ powinien być czytany.
Motormaniak - chyba masz jednak inszy model, bo ten ma tylko jeden przycisk (suspend, a szkoda), na pewno też nie przygasa po odcięciu zasilania. Reset - jak pisze JareG - rysikiem (w moich zestawach ich nie było) od dołu, soft czasem się wieszał, ale powiedzmy, że miał prawo, bo to nie była zwykła eksploatacja tylko testy sprzętu - liczę, że na co dzień nie będę musiał, bo nie uśmiecha mi się cyrk z ustawieniami i długim łapaniem fixa. A dokładność map zależy od tego co wgramy. Metody odblokowywania są różne - ja wolę mieć dostęp do systemu. pzdr, Adam Ostatnio edytowane przez fxrider : 14.12.2009 o 15:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Przebieg: >40000
![]() Online: 6 dni 8 godz 49 min 32 s
|
![]()
Witam testowałem ten "wspaniały" wynalazek GoClever z orginalnym oprogramowaniem GoClevera resetowałem dwa razy podczas jazdy na odcinku 800km bo się wieszał!! Powłoka antyrefleksyjna to kaszan a bateria starcza na 15minut
![]() ![]() ![]() Starajcie się tego raczej unikać testowałem kilka navi a ta była najgorsza. Osobiście nie polecam!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Czeladnik
Miasto: Bielsk Podlaski
Motocykl: RD04 HRC
![]() Online: 5 miesiące 2 tygodni 4 dni 9 godz 49 min 51 s
|
![]()
Ramboszczaku, tak na szybkiego, czym się różnią od siebie te StreetPiloty 2610/2620/2720/2820 ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tania nawigacja GPS | Mecia | Hardware | 150 | 08.08.2016 15:08 |