|
|
|||||||
| Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#111 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 6 godz 34 min 29 s
|
gdzieś mi się obiło, że to serwisowanie poza aso nie dotyczy motocykli.
Wracając do przypadku to trochę dziwne, że wszystkie 3 sztuki padło przy podobnym przebiegu bo jakoś nie słychać aby ludzie mieli jakieś problemy z tymi motorkami a tu masz wszystkie 3 w jednej stodole... może jak gdzieś nocowali to ktoś im coś nasypał do oleju lub jakiś akt dywersji nastąpił. |
|
|
|
|
|
#112 | |
![]() |
Cytat:
W przypadku BMW GS 1250 zabezpieczyli się w ten sposób, że jednym z wymogów wykonania serwisu jest podpięcie pod komputer, a to możliwe jest jedynie online do systemu... BMW ![]() Polecam więc każdemu, kto chce serwisować poza ASO najpierw przebrnąć przez rozporządzenie i uświadomić sobie czy jest gotów w razie czego na batalię w sądzie. |
|
|
|
|
|
|
#113 |
![]() |
Ciągła walka o klienta. Fabryki robią co mogą. Od lat trwa wojna z wytwórcami aftermarket-owymi. Na razie przynajmniej materiały eksploatacyjne można używać na gwarancji nie-fabryczne i nie mogą tego kwestionować.
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
kupiłem drukarkę epsona na wymienne tusze, oryginalne kosztują normalne pieniądze i nie widzę sensu kupować zamienniki - to jest najprostsze rozwiązanie, jak się cenę wali z kosmosu to rynek nie lubi próżności.
|
|
|
|
|
|
#115 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2013
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 1 godz 37 min 58 s
|
To może pytanie w temacie chińskich motocykli : czy ktoś użytkuje lub miał okazję przetestować Motomorini X-cape 700 ?
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
KOVE 800X GT a więc wersja turystyczna przeglądy co 5000km żart po porostu żart
jak tym pojechać gdziekolwiekProsty chwyt jak pozbyć się gwarancji |
|
|
|
|
|
#117 |
![]() |
faktycznie jaja!
ale GT jest Guwno Takie
|
|
|
#118 |
![]() |
Oj tam. Dla mnie w motocyklu liczy fun z jazdy i emocje. Jak bym patrzył na wygodę, resursy, zużycie paliwa, spadek wartosci, niezawodność czy przebiegi do remontu ect to jeździł bym pewnie tylko jakiś nudnym autem.
Zaryzykuję, że lepszy chińczyk pod tyłkiem niż nie spełnione mrzonki o prawdziwym motocyklizmie. Zdrówka
|
|
|
#119 |
![]() |
Dokładnie, lepszy rydz niż nic oczywiście jak ma być nowe.
|
|
|
#120 |
|
jak rydz to nie za 44.000zł ten sam silnik w KTM ma przeglądy co 15.000km i jakby to jest przegięcie ale w drugą stronę kove GT powinno mieć co 10.000km ale minimum co 7500km tyle chyba miały KTMy jeszcze przed 2000r.
po prostu co 5000 to jest przekręt a nie rydz, chińskie piękne rydze można kupić już za 22.000zł załóżmy, że mam nalatane 3300km od wymiano to gdzie mogę pojechać aby nie stracić gwarancji gdzie są ASO na trasie do Gruzji albo Grecji np. fajnie byłoby pojechać na Peloponez --- nie ma opcji, oni po prostu chcą abyś na gwarancji nigdzie nie jeździł ![]() no chyba, że pojechać zwiedzać Chiny to może serwis kove jest w każdej wiosce ale nawet tam nie masz gwarancji Po prostu gwarancja na KOVE jest tylko i wyłącznie w kraju, za granicą NIET jak Ci coś padnie to od biedy w KTM pomogą ale nie za darmo. Odnoszę wrażenie że te motocykle nie nadają się do dalszej turystyki i nawet importer do tego zniechęca..... tak samo jak z KTM jak jechać dalej to na lawecie na wszelki wypadek. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|