|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
12.01.2012, 12:25 | #91 |
Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
teraz? Po malowaniu? Pocałujcie mnie gdzieś,nic już nie będę robił z tym spawem Było trzeba morały wcześniej prawić a teraz to ja chce składać składać składać
|
12.01.2012, 19:26 | #92 |
Miasto: Kraków/Bielsko-Biała
Motocykl: 6 rowerów
Online: 2 tygodni 4 dni 17 godz 11 min 50 s
|
zawsze mozesz zaszpachlować
|
12.01.2012, 21:23 | #93 |
Miasto: Kędzierzyn-Koźle
Motocykl: PD06 prawie Africa
Przebieg: 68000
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 10 godz 58 min 24 s
|
Aciu, super, że założyłeś taki wątek i tak dokładnie dokumentujesz swoją pracę. Komentarzy nie traktuj jako atak na siebie, nikt nie jest alfą i omegą od wszystkiego. Jeśli nawet pojawiają się niedoskonałości, to będzie to nauka na przyszłość dla Ciebie i twoich następców. Pisz dalej.
Ja ze swej strony dla naszych sprzętów, jeżdżących nie tylko po czarnym, odradzałbym aż takie zaangażowanie (śrutowanie, lakiery proszkowe) - można przedobrzyć. Teraz to wygląda dobrze, z czasem będzie przybywało blizn i szram. Obawiam się, że wówczas pojawią się ogniska korozji trudne do opanowania. Lakiery proszkowe ciężko się przemalowuje konwencjonalnie.
13.01.2012, 02:05 | #94 |
|
Spoko Cynciu poważnie to się w trumnie leży. Docinają mi tu chłopaki bo zazdroszczą że gmyram Królową w całkowitym negliżu a mogą się tylko przyglądać
Coż więcej mogę dodać... ...im dalej w las tym więcej drzew... ...Marcin, uduszę Ciebie....tak mi się Twoje śrubki spodobały, takie czyste były, takie błyszczące... i po co ja to w tytki jak dealer pakowałem, żeby teraz w trumienkę po winku wsadzić...po co mi to pokazałeś Ale przynajmniej od poniedziałku zaczynam składanie i będą jaja bo nie pamiętam gdzie co i jak |
13.01.2012, 16:35 | #95 |
Miasto: Gorzow WLKP
Przebieg: 100000
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 6 dni 16 godz 17 min 24 s
|
Ale u mnie tez prace wre do przodu teraz kolej na kosz sprzęgłowe. Zostało od nitowane bo będzie wymiana sprężyny niestety kosz przez te lata trochę dostało ale myślę ze będzie dobrze różnica między stare a nowe sprężyny jest naprawdę znaczna
Ps. przypominam ze takie sprężyny nie są do kupienia w zadnym sklepie zostały specjalnie wyprodukowane w zakładzie na zamówienia. Poniżej podam linka. Bardzo dziękuje PiotrVN za super pomóc http://africatwin.com.pl/showthread....z%B1ce&page=12 http://www.sprezyny.pl/ .................................................. .................................................. .................................................. ..... Ostatnio edytowane przez fabrizio13 : 13.01.2012 o 16:47 |
13.01.2012, 19:05 | #96 | |
Miasto: Podkarpacie
Motocykl: raczej juz nie bede mial
Online: 4 tygodni 7 godz 1 min 39 s
|
Cytat:
Ja ostatnio miałem nawet od dwóch i skończyło się na tym że składałem z fiszkami i suwmiarką w ręce bo nie było szans złożyć z pamięci Masz przykładowo pół kilograma śrubek M8 i jedne mają 12mm długości inne 15mm jeszcze inne 16 i teraz pytanie która gdzie była . Jak by się ktoś miał czepiać to jeszcze fajniej jest przy rozwijaniu kabli. Niby żadna sztuka ale później przypadkowo czytasz takie wezwanie posiadaczy modelu do serwisów bo instalacja elektryczna w tym i w tym roku była źle położona i jest duże ryzyko przetarcia kabli i zwarcia Później się zastanawiasz "Ciekawe jak ja to położyłem". Afra pewnie takiego czegoś nie miała ale ST1300 wzywali do serwisów 3 razy żeby zmienić położenie wiązki kablowej . Tak czytam to i sam się zaczynam zastanawiać. Jedni twierdzą żeby malować proszkowo inni są przeciwni. Kto się zna wystąp i podawać argumenty bo czeka mnie w najbliższym czasie malowanie ramy i pierwszy raz w życiu chciałem to zrobić porządnie proszkowo ale wychodzi że może jednak bardziej porządnie jest na trysnąć dobrą farbę. |
|
18.01.2012, 01:50 | #97 |
|
Po weekendzie pełnym wrażeń przyszedł dzień odebrania śrubek od magików...alchemików
Muszę przeprosić Marcina bo jednak zdecydowanie go nie uduszę śrubki przeszły najśmielsze oczekiwania względem wyglądu i estetyki...pochwaliłem się wszystkim wkoło, każdy wytrzeszczał oczy na widok 18-to letnich śrubek Brudnych sprężynek, pordzewiałych tulejek czy zaśniedziałych osi...panowie specjaliści zwani dalej Alchemikami nie byli zadowoleni na widok takiej drobnicy...ale zaatakowani błagającym spojrzeniem Kota w butach zmiękli i okazali chęć pomocy Efekt....sami oceńcie....za ocynkowanie 98% śrubek z Afryki zapłaciłem magiczną kwotę... 10zł. (zaokrągloną na korzyść Alchemików) przed po przed po przed po przed po przed po przed po Teraz pozostaje czekać na info od pewnego Waćpana w sprawie części...konserwacja forum sprawia ku temu problemy jednak wszyscy się szanujemy i praca nikogo z nas nie idzie na marne |
18.01.2012, 02:44 | #98 |
O żesz kurka ;] Ja też takie chcę
|
|
18.01.2012, 08:00 | #99 |
Ależ Ty chłopie mnie prowokujesz do robiórki mojej afruni
Pięknie to wygląda. Świeci się jak w choperze i będzie szkoda w błotko wjezdżać. |
|
18.01.2012, 10:02 | #100 |
Miasto: Ciechanów
Motocykl: 2x RD04, SHL gazela, ES250, TS250, Motorynka Pony, 126pEI i Ursus 4011 :)
Przebieg: rosnie
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 59 min 42 s
|
Raz w błoto i cala masa energii psu w d... Ale przynajmniej zaraz po złożeniu oko nacieszysz. Chociaż zdjecia porób żebys mógł sobie przypomniec jak pieknie królowa wygladała Dobra robota Aciu.
|
|