|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.02.2023, 19:24 | #91 |
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|
19.02.2023, 19:58 | #92 |
Jak jeszcze dostępny ten twój rozdzielacz to biere z pocałowaniem raczki Moto rozgrzebane od miesiąca i właśnie kombinuje jak te kable po upychać do akumulatora .
|
|
19.02.2023, 20:06 | #93 |
trampkarz emeryt
|
|
19.02.2023, 20:08 | #94 |
Super dawaj dane zaraz wysyłam kasę .
|
|
19.02.2023, 23:36 | #95 |
trampkarz emeryt
|
Paczka w paczkomacie! Miło się gadało
Zatem.... ...THE END! Dziękuję i życzę wszystkim długiego, bezproblemowego użytku! A osoby które jeszcze będą odbierać niebawem paczki - będę wdzięczny za info i opinię w wątku Pozdrawiam zimny ps. nie, na razie nie dorobię już ani jednej sztuki póki co odpoczynek od tematu a potem może jakieś R&D |
20.02.2023, 06:54 | #96 |
Administrator
|
Zrobiłeś fajne, proste , działające urządzenie
Ale jak widać tendencje do skomplikowania prostoty są w narodzie Za chwilę ktoś wpadnie na pomysł sterowania pilotem tej puszeczki albo byś zainstalował wysyłanie informacji o przepalonym bezpieczniku na telefon, telefon zadzwoni do właściciela i miły kobiecy głos poinformuje który bezpiecznik się przepalił Prostota zawsze wygra z przerostem formy nad treścią , ale to ty decydujesz.
20.02.2023, 09:31 | #97 | |
trampkarz emeryt
|
Cytat:
Niemniej widzę dwie sensowne możliwości poprawek: 1. Bezpieczniki z diodami sygnalizującymi spalenie + wziernik do podglądu, lub diody w obudowie w tym celu. Tak, żeby bez rozkręcania było widać czy i który ew bezpiecznik poszedł. 2. Tu mniej realnie - jakaś obudowa na zatrzaski, aby można było otwierać to bez śrubokręta jednocześnie zachowując względną szczelność na poziomie tych czarnych obudów. Poszukam ale słabo to widzę, szczególnie że takie zatrzaski w obudowach małych to potencjalnie awaryjny element. Wyłamać łatwo. Mi się zdaje, że mając na uwadze jak często palą się bezpieczniki od akcesoriów - pamiętajmy że nie są one odpowiedzialne za podstawowe układy w moto, to z tymi śrubkami da się żyć. Ważniejszy mi się zdaje podgląd ewentualnie czy i który bezpiecznik się spalił czy poleciał tylko odbiornik. Także tak, większej niż powyższe komplikacji nie będzie, bo... nie potrzeba Jeszcze jedna kwestia która wydaje mi się ważna - popularność tego pudełka to wypadkowa funkcjonalności i ceny. Pozdrawiam zimny |
|
20.02.2023, 09:57 | #98 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Zimny, obudowa to niech sobie będzie na śrubokręt tylko może warto oblukać rozwiązanie hermetyczne bo ja taki rozdzielacz miałem podpięty pod czaszą w DR i długo by to nie żyło bez szczelnej obudowy. Jak ktoś ma pod kanapą to pal licho. Osobiście nie potrzebuję ale może ci się na przyszłość przyda.
https://allegro.pl/oferta/strong-pus...id=17961365662 |
20.02.2023, 10:37 | #99 |
trampkarz emeryt
|
Emek, dzięki - już swego czasu mi to podpowiedziałeś zerknij stronę wcześniej
Tyle że zastosowałem obudowę na normalne wkręty, tzn. bez ych tulejek miedzianych oraz uszczelka dedykowana ale cięta z metra. Takie akurat miałem obudowy na stanie z dawnych czasów. |
20.02.2023, 10:39 | #100 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Wybacz, zaćmienie.
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|