![]() |
#101 | |
青年商會及台北縣警察局
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 10 godz 12 min 22 s
|
![]() Cytat:
czekasz jakieś 5 min ze by lekko zgęstniał wkładasz ekran dokręcasz śrubkami nie pamiętam dokładnie jak to było w środku ale chyba jest dokręcany ![]() potem zostaje przełącznik który znajduje się na górze uszczelniasz go od spodu znaczy plastik który go przesuwa ja podklejam cienki kondonik marki durex ![]() ![]() obklejasz go klejem i kondonem od spodu na około i możesz skręcać już całość następnie jeden z elementów obudowy w miejscu stykania się z drugą częścią smarujesz cienka nitka silikonu czekasz jak z ekranem łączysz oba elementy i skręcasz śrubkami nadmiar wypływającego silikonu ścierasz ściereczką, a te smarki co się nadal kleją usuwasz jak silikon dobrze zaschnie, rolujesz jak babole palcem i obudowa jest czysta i nawet nie widać ze jest uszczelniana. pozostaje kwestia karty jeśli masz już np 8G to możesz ja zasmarować ładnie sylikonem i ładnie płaskim przedmiotem wyrównać ![]() bo większa już raczej nie będzie Tobie potrzebna ![]() mio moov 200 jest zasilane mini USb od spodu tego nie trzeba uszczelniać bo jest od spodu ![]() poprzedniego palma mio 169 tak uszczelniłem i było ok chodź nie było to tak bajecznie proste jak w mio moov 200 . mio 200 kupiłem go właśnie ze względu na taką a nie inna budowę jeśli wozisz to przy szybie nie ma opcji ze coś się stanie w czasie deszczu tez już testowałem chyba ze wywalisz się w rzece czy innym ustrojstwie testowałem go w deszczu i na Ttr-ce przeszedł próbę wodna i wibracyjną ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
![]() Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 27 min 42 s
|
![]()
Dzięki Chinol za info dotyczące GPS-a i mapy, o to mi właśnie chodziło
![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
wiec, reasumując
![]() uśmiechamy sie do Neo i mamy tak porządnie wykonany markowy GPS niemalże 100% wodoszczelny. dokupujemy karte za 40~80zł SD i wbudowany 40MHz procek pozwoli nam po uśmiechnięciu sie do Neo cieszyć się wszystkimi dostępnymi nawigacjami na naszym urządząku ![]() ![]() mysle ze to samo da sie zrobic nawet w tych navi z biedronki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
poleca: filcy - jako obuwie trwałe, zawsze modne i wygodne
Miasto: W-wa/Stare Bielany
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 19 godz 44 min 0
|
![]()
Rozważania powórciły zatem do pierwotnego pytania wiecznego o proste GPS-y
![]() chinol - jak to daje radę w pełnym slońcu, widać coś? rambo - o co chodzi z tym uśmiechaniem się do Neo? Czy w tym wszystkim będą punkty z fotoradarami? jakoś tak ten problem mnie szczególnie zaczął nurtować.....
![]() |
#105 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]() Cytat:
mam tez mio 200. i ma antyrefleksyjny LCD, i daje rade idziesz za białym królikiem i oprócz pkt z fotoradami mogą być również pkt z kebabami albo salony fryzjerskie. co tam sobie marysia kce ale tylko na ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
stęchły
Miasto: Zbąszyń
Przebieg: 130000
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 11 godz 44 min 49 s
|
![]()
co z Was za twardziele
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]() ![]() Mecia - też tak myślę. Dopóki se nie kupię ![]()
![]() |
#108 |
Common Rejli
|
![]()
Ma ktoś to cudo?
http://www.allegro.pl/item1031219297...r_motor_l.html Jak to w deszczu sobie działa? Wciąga wodę jak gąbka?
![]() |
#109 |
mistrzu
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 33 min 35 s
|
![]()
ja mam. Wody nie wciąga, GPS się nie wyłączył w czasie drogi w deszczu (wcześniej wilgotna noc na dworzu) , ale folia mocno paruje, tak że nic nie widać..
Enduro i ADV Ostatnio edytowane przez motormaniak : 10.05.2010 o 13:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Common Rejli
|