06.11.2014, 14:43 | #1111 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: za mało
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 2 tygodni 1 dzień 15 godz 11 min 5 s
|
Podstawowa wersja Afry będzie wyposażona w wszystkie najnowsze technologie - DTS, ABS, kontrola trakcji, ECS, SOS, ABW, FBI i jeszcze pewnie kilka innych
Będzie można kupić wersję specjalną, bez tych wszystkich dodatków ALE... za "zdjęcie" każdego systemu będzie trzeba dopłacić. Tak więc czeka nas wersja podstawowa ze wszystkimi bajerami (najtańsza) i wersja specjalna bez elektroniki itp. droższa o kilka, kilkanaście tysi
06.11.2014, 14:47 | #1112 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 5 godz 8 min 0
|
ABS musi byc bo pedaly w brukseli wiedza lepiej co dla nas jest lepsze. Katalizator tez bedzie (powod ten sam). Inne systemow raczej sie nie spodziewam, bo to nie jest taki SUV jak duzy kat albo gs 12ty. Ta Honda to taki przerosnieta crossowka
06.11.2014, 14:47 | #1113 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Online: 3 miesiące 1 tydzień 3 dni 1 godz 50 min 29 s
|
Wyraźnie widać, że to jeżdżący prototyp nawet przewody ma połapane na trytytki, czyżby pomarańczowi bali się, że honda lepsza?
06.11.2014, 14:49 | #1114 |
Miasto: podwrocławskie zadupie
Motocykl: '12 LC4 690 Enduro R
Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 32 min 45 s
|
Fassi aleś się uwziął...
Prawda ma zawsze dwa końce i zarówno niesmarowany łańcuch się kiedyś Tobie zużyje, urwie albo po prostu rozleci, tak samo nadgorliwcy, smarujący na zapas razem z zębatką, felgą, oponą, tarczą hamulcową i siedzeniem, muszą liczyć się z prawdopodobieństwem jego uszkodzenia. I nic tu nie ma do rzeczy piasek czy jego brak, nie mamy na to wielkiego wpływu. Wjedziesz w błoto, masz piasek. Zgodzę się że smar na łańcuchu dłużej ten piasek utrzyma, ale jaki to będzie miało wpływ na jego zużycie to nawet najmądrzejsi mechanicy od BMW nie wiedzą . W jednym się z Tobą bezwarunkowo zgodzę: Ta nowa Afryka ze zdjęcia jeździła i nie była to przejażdżka z lawety na podest wystawy targowej. Pozdrawiam! |
06.11.2014, 14:53 | #1115 |
Fazi przez Zet
|
Ja jestem z myslami z biednymi pracownikami fabryki Hondy ktorzy zostali zaprzegnieci do pchania tego byka po ofiie aby sie ubrudzil, pozniej musieli go ciagac na zablokowanych hamulcach aby tarcze wytrzec, na koncu polozyli motor na boku i wlekli na boku aby obszlifowac owiewki....
Patrzcie jak musieli sie napracowac, i nawet znaczek Hondy zniszczyli afra5.JPG Do konca nie wierze ze ten model jezdzil. Jestem troche zdegustowany tym ze porysany motocykl, ze "sladami" uzytkowania jest przedstawiany jako nowy model. Zamiast isc za BMW I KTM z napisami adventure i wyglancowanymi owiewkami to oni taki syf tu robia
06.11.2014, 14:53 | #1116 |
Michał
Miasto: Siedlce-Warszawa
Motocykl: RD07a
Przebieg: do neg.
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 33 min 53 s
|
Wiem co to x- i o-ring i nadal nie rozumiem po co smarować jak ten smar do wewnątrz nie wniknie bo są przecież te ringi..
Nowa jest ok i bardzo fajnie gdyby taka rzeczywiście była jak mamy tu nadzieję. Choć ja coraz bardziej doceniam mniejsze motocykle adv (nie pomarańczowe). |
06.11.2014, 14:54 | #1117 | |
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 51 min 11 s
|
Cytat:
Hmmm puszek , puszek... Gnom mi się felgi z przodu....najbardziej się gła oryginalna od ktm 950... Teraz mam excela i tyż się gnie, Gmole urwały mi pompę paliwa oraz pozaginały chłodnice, ale o dziwo nie ciekną.. Osłona pod silnikiem się deko defasonuje i bez młotka nie podchodź.. Urwał się ten cały plastik z akumulatorem, ale grube tryty do ramy i jest spokój... Tylko oryginalna kierownica się prostuje bez żadnych problemów... Dźwignia hamulca nożnego mogłaby mieć jakiś ślizg bo też się urwała... Subramę da się przespawać z innego.. Lampy są nie do końca szczelne ...Po glebie z pełnym zanurzeniem bywa w nich akwarium... Czasem nie chce jechać, ale to oznacza ,że filtr po glebie w wodzie jest mokry, albo za dużo piachu i kurzu jest w puszce filtra...i niestety trzeba coś z tym zrobić... Dwa razy mi sie pompa paliwa zepsuła, a trzecia przy mnie Johenowi, ale po kilku próbach jak to polączć na krótko żeby waha płyneła jechaliśmy dalej... Coś nie tak jest z zębatką tylnią bo dwa razy mi się pasek od bagażu wkręcił....a drutu z siatek ornitologów to w ogóle nie liczę Raz po wymianie poluzowało mi się łożysko główki ramy i mi się ujowo jechało... Niestety jak dokręciliśmy to zacząłem zbytnio zapierd...ć i potem trzeba było... Poza tym coś z nią jest nie tak tą moją Afryką..W jej towarzystwie katy się kładą na ziemię i łamią klamki.. Boję się co będzie jak przybędzie jej więcej koni...Ubezpieczenie trza będzie wykupić.. No i biorąc pod uwagę,że latek coraz więcej trzeba rozsądniej dobierać sprzęty z którymi się jeździ , bo pchanie złomu przez piach jest nieco uciążliwe I tak na koniec to wszyscy przecież wiedzą że najlepsza jest... Ostatnio edytowane przez puszek : 06.11.2014 o 14:58 |
|
06.11.2014, 14:59 | #1118 |
Fazi przez Zet
|
Puszek, ten filmik o KTMie co nie lubi piasku ani wody powinien dostac pulicera albo innego oskara
W takich momentach mam ochote przeciac wezyk paliwowy, zajarac fajka i odchodzac wyrzucic za siebie peta
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Ostatnio edytowane przez fassi : 06.11.2014 o 15:01 |
06.11.2014, 15:05 | #1119 |
Gość
Online: 0
|
:Puszek
A co Ci zostalo z orginalnych czesci (fabrycznych ) i jaki masz prebieg motocykla Aby bylo w temacie to czemu nowa afri nie wystepuje w szatach HRC Pozdro |
06.11.2014, 15:07 | #1120 |
Gość
Online: 0
|
|