![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
lekko mnie zdziwko 'ebło' bo wyskoczyła mi reklama zestawu kluczy Gedore w... Lidlu. zestaw moim zdaniem nie warty swojej ceny i do tego nie ma bardzo waznej dla japoni 12-ki ale z ta firma uznawana za 'premium' jeszcze sie w tej sieci nie spotkałem.
p.s. za ta kase mozna kupic doskonale 'wykrecone' o 90 stopni - juz w tym dziale o nich bylo - SATA X-BEAM.
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
W Lidlu w ogóle ich po...ło z cenami kluczy.
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
sprawdzalem cene tych Gedore na wolnym rynku i tak mniej wiecej kosztuja. ja mam tylko dwa narzedzia tej firmy: srubokret PH2 30cm i nie przepadam za nim - dokupilem WERA PH2 30cm i jednak koncowka lepiej 'siada' i zestaw malych imbusow. zasadniczo firma obok Facoma, Hazeta czy Bety uchodzi za europejskie 'dobre narzedzia'. stad pewno ceny. tak jak napisalem jednak - brakuje bardzo waznej 12-ki a te wykrecone SATA uwielbiam.
kolega raz sie skusil na Lidl-owski zestaw Parkside plasko-oczkowe z grzechotka. po kilku uzyciach praktycznie wszystkie grzechotki sie zaciely - nic to nie bylo warte. ja jakos nigdy nie odwazylem sie kupic czegokolwiek od nich.
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Robię kluczami z Lidla [nie narzekam] ale kiedyś były tanie tera ceny jak za markowe więc wolę markowe.
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
ja mam slabosc do King Tony - kolega co od lat robi wylacznie japońskie auta mnie jakos tak tym zarazil. ale w sumie to mam narzedzia najrozniejszych marek i nie jestem zwolennikiem kupowania w pelni wyposazonych wozkow z narzedziami jednej firmy. troche tego, troche tego. ocenilbym to na taka srednia klase srednia - na pewno mozna by lepiej i drozej w wielu miejscach. no ale... bardzo sie zawiodlem na Beta i Bahco. pierwsze jest absurdalnie drogie w stosunku do jakosci drugie jest po prostu marne.
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
nie wiem jak goscie to zrobili ale jezeli to ma cos wspolnego z prawdziwym DeWalt to brac i nie pytac:
https://www.jula.pl/catalog/narzedzi...B&gclsrc=aw.ds czego bedzie brakowac z czasem dokupic
![]() |
#7 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Łe... Faktycznie dali calówki. Nie zauwazylem. To o dupe rozbic. Na co to komu w PL? Honinton zostaje.
![]() |
#9 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 11 godz 11 min 50 s
|
![]() Cytat:
Nawet Honda w części silników ma calowe śruby, nie wspominając już o kosiarkach Briggs, gdzie wszystko masz calowe, ale masz rację, dla "szarego" zjadacza chleba calowe to nieporozumienie.
![]() |