![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Norwegia od dziś bez rejestracji , maseczek, w dostępu , paszportów covid , kwarantanny i izolacji.
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 15 godz 32 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Tunezja .....wjazd z potwierdzeniem szczepienia , testem PCR lub antygenowym i opłaconym voucherem na cały czas pobytu (dla turytów indywidualnych) .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Musisz mieć potwierdzenie zapłaty na cały pobyt w jednym hotelu i potwierdzenie zakupu prmu lub biletu samolotowego na powrót. Bez tego nie wpuszczą na teren Tunezji (grupa z forum BMW FB zafundowała sobie dodatkowe 24 godziny na promie , aż majfrendzi załatwią za opłatą potwierdzenia zapłaty i rezerwacji w hotelu......oczywiście jak już wjechali to nawet w tym hotelu nie byli).
Ps. za tydzień w sobotę przekażemy informację z pierwszej ręki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Dzięki za Iran. Wybieram się w maju to zdam relacje jak się zmieniło. . Ale stanie pewnie na samolocie aby nie ryzykować. Na razie można kupić bilety bez problemu.
|
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Wynajmiesz motocykl na miejscu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Wczoraj kolega mi opowiadał jak jego znajomi pojechali terenówkami do TN, mieli szczepienia trzy dawki, testy pcr, potwierdzenia noclegu choć będą spać w autach. Spędzili w porcie wiele godzin bo nie chcieli ich wpóścić na prom. Sprawa oprała się o konsulaty i w końcu zostali wpuszczeni, dokładnie nie wiem o co poszło. W każdym razie tam też mają reżim jak w euro kołchozie. Moi znajomi z IT jadą motorkami początkiem marca, mam ogromna ochotę zabrać się z nimi, ale nie mam trzeciej dawki i żadnych testów robić nie zamierzam. Stałem się przestępcą zagrażającym zdrowiu publicznemu w Romie, jak mnie przydymają gdzieś to grozi mi 3 koła euri kary i być może nawet ciurma. Tu po 50-tce wszyscy musza się zaszczepić trzema dawkami, jest nas 1 450 000 i chyba nie a na tyle miejsca w pierdlu żeby nas wszystkich wyłapać i posadzić i wcale nie pisze tego żartobliwie
![]() W komunikacji miejskiej jeżdżą tajniacy i kontrolują pasy, na wyjściach i wejściach do metra i pociągu robią łapanki. Na szczęście jeżdżę skuterem i jeszcze na zewnątrz nie ma zakazu przebywania dla nieszczepionych bo po dwóch szczepieniach zrobili ze mnie anty szczepionkowca. Takie czasy nastały w tym kiedyś otwartym, sympatycznym kraju z uśmiechniętymi ludźmi. W PL nie ma żadnego covida, podobnie jest jeszcze na Węgrzech, gdzie wszyscy mają na to już od dawna wyjebane. Zdrowia dla wszystkich .
![]() |
#9 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 3 dni 23 godz 37 min 2 s
|
![]()
Szkoda że ci tajniacy nie wyłapują tych co kradną w metrze. Rzym to jedyne miasto w którym pozbawiono mnie dokumentów i karty w metrze. Co do podróży to będziemy próbować polecieć do Izraela pod koniec lutego. Już trzy razy likwidowano mi bilety w Wizz a do nas jakoś przylatują, okazuje się że Wizz chyba w ten sposób zbiera kasę, a Ryanair lata. Mając kupione bilety po raz czwarty nam je skasowano na ale tylko wylot zostawiając przylot 14 marca. Dokupiłem wylot z Ryanair i zobaczymy co z tego wyjdzie.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Po co łapać nieletnią bośniacką cygankę, jak po zatrzymaniu w pół godziny jest wolna. W Romie nie jeździ się metrem, przez 33 lata nikt mnie tu nie okradł.
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nasz kolega Bartek vel. Kołek. Smutne wiesci. | Fitsakis | Kołek | 6 | 29.06.2017 12:17 |