14.12.2020, 00:04 | #131 |
Ja córki uczyłem w okolicach Krynicy.Albo nie zauważyłem albo nikt nie pisał o Słotwinach.Uważam że to jest bardzo dobre miejsce do nauki idla bardziej wprawnych. Bardzo ważna jest szerokość stoku .Proszę spojrzeć na mapę.
Jest tam ładnych pare wyciągów .W okolicy jeszcze ;Jaworzyna,Tylicz ,Wierchomla ,nie wiem czy chodzą Dwie Doliny , w centrum Henryk. Często zatrzymuję się w fajnej miejscówce skąd na umówioną godzinę busik zawozi na wyciąg i przywozi. Duży minus to dojazd , od Brzeska to nie jest jazda.Ja z centrum przetestowałem chyba już wszyskie drogi .Teraz rozwalona gierkówka. |
|
14.12.2020, 00:49 | #132 | |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
14.12.2020, 09:24 | #133 | |
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
Cytat:
Wyjazd( i zjazd) z parkingu Gazem na stojąco pod dolną stację kolejki(lokalny folklor), kilka minut ale warto o tym pamiętać wyjeżdżając z dzieciakami. Na dolnej i górnej stacji dobre kanapy. Górna część świetna do nauki i dla początkujących(przypominam , nieczynna jeszcze). Dolna, nie nadaje się do nauki i coś tam trzeba umieć jeździć ze względu na dość stromy końcowy odcinek. Ogólnie bardzo fajne miejsce, gdzie właściciel wpakował gruba kasę , pomimo ciągłych przepychanek z zielonymi. Polecam hotel kilka kilometrów wczeąniej (tez Czarny Groń) i karczmę naprzeciwko hotelu(świetna pizza z drewniaka) Ogólnie świetne miejsce tez na lato. Bardzo dużo atrakcji dla dzieci.
17.12.2020, 18:49 | #134 |
No to pozamiatane...znaczy stoki na ferie pozamykane
|
|
17.12.2020, 18:53 | #135 |
Miałem wystawiać za małe buty narciarskie dziecka ale jak tak to chyba jeszcze poczekam ...
|
|
19.01.2021, 09:54 | #136 |
Poleci ktoś sprawdzoną miejscówkę w Małe Ciche? 2x rodzina 2+2. Jakby dzieciaki miały jakiś kąt do zabawy to byłby już wypas.
|
|
19.01.2021, 09:59 | #137 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
https://www.zol.pl/noclegi/male-cich...i-anna-stasik/
Tu byłem jak dzieciarnia była mała. Przy samym stoku, dobre domowe żarcie na miejscu. Zajefajna imprezownia w osobnym budynku. Polecam. |
09.02.2021, 12:05 | #138 |
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
Online: 3 miesiące 2 dni 18 min 10 s
|
pytanie do miejscowych...
Będę w Wiśle i który stok ma nocne i na który warto pójść w dzień? Malinka, Soszów czy Cienków? ps. jeżdżę i ogarniam, nie chodzi o naukę...
09.02.2021, 12:15 | #139 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Nie wiem czy Malinka to Klepki ale jak tak i ogarniasz to szkoda prądu. To w zasadzie ośla łączka. Cienków oświetlony chyba tylko na trasie wzdłuż wyciągu. Soszów niestety nie pamiętam. Soszów lub Cienków po mojemu ale raczej Soszów.
|
09.02.2021, 14:00 | #140 | |
Cytat:
Soszów trochę dłuższe trasy i czarną można czasem zaliczyć. Malinka klepki raczej nic dla jeżdżących i dużo ostrożności na dzieci. Polecam, choć może wydawać się nudno na dłuższy czas jazdy, bo nie wiele tras (podobnie zresztą jak wcześniej) , ale Stożek działający od 8 rano tylko do zmroku, więc na taki czas bdb. Traska czarna i czerwone bdb, a dla początkujących niebiska nartostrada, bezpieczna i nigdzie nie trzeba podhcodzić. Z dala od ludzi... Super miłe schronisko z tanim żarciem, jak za dawnych jeszcze czasów, wystarczy podejść z wyciągu jakieś 200m (super widoki na obie strony przy dobrej aurze). Da się też pośmigać po lesie Jak się uda zapisać na czas to jeszcze Zamek Prezydenta można odwiedzić, trzeba tylko wcześniej rezerwować i czasem termin do 20 dni... ale warto zobaczyć... i dokumenty na rezerwację i wejście oraz "no guns and knives" na wejściu search... |
||
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|