20.08.2024, 09:58 | #131 | |
Moderator
|
Cytat:
20.08.2024, 10:38 | #132 |
Na ten moment im dłużej czytam opinie użytkownikow tym mniejszą ochotę mam na szczękowca...
|
|
20.08.2024, 10:51 | #133 |
Moderator
|
A widzisz, zrozumiałem że rozpada Ci się szczękowiec i idziesz w kolejną szczękę. Gusta i potrzeby są różne, ja osobiście też wolę integrala.
20.08.2024, 22:12 | #134 |
Motocykl: nie mam
Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 39 min 49 s
|
jezdzilem długo z szczękowcem.
Obecnie okazuje że w uzycu jest tylko integral LC2 Pioneer - super wentylacja, daszek który daje cien. Nie latam 200kmh a przy 100kmh daszek nie przeszkadza, a podczas jazdy terenowej, daszek jest naprawdę super. - mniej pada deszczu czy słonca. nie dostaje się prosto w oczy. i co ważne - to lekki kask. nie namawiam na ten model, ale wskazuję typ - odsunięta szczęka poprawia wentylację, daszek daje cien. |
21.08.2024, 09:17 | #135 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 6 dni 18 godz 59 min 23 s
|
Shoei ADV odpadł, rzeczywiście fakt wygodny. No ale tak zjebali wentylację, w Hornet DS były fest lamelki na brodzie, zamknięcie nad czołem porządne dwie duże dziury z zasuwami, tutaj jakieś tandetne klapki co za 3 lata będą ułamane, naprawdę słabizna. Nie wiedziałem czy te na brodzie się zamknęły czy uginają przy zamykaniu, te nad czołem to jakaś porażka 2x2mm szparki. Szyba zamykała się uginając bokiem, i dodali jej dziwną blokadę niby się zatrzaskuje ale nie nachodzi, no jak niedorobione. Niestety znów słabo wchodziły gogle. Ten problem miał także DS ale jedne najprostsze gogle wchodziły. No i ten wygląd, Shoei stanął w miejscu a nawet cofnął się o krok. Odesłałem. Czekam na NEXX WEED3 Plain białego złapałem w promocji na 24mx za 1368zł.
|
21.08.2024, 17:01 | #136 |
Gość
Online: 0
|
Cieżko go zaliczyć do lekkich kasków: waga ok. 1800g, więc nie spełnia Twojego wymagania nr 2
Poza tym @zaczekaj go chyba miała i oddała: https://africatwin.com.pl/showpost.p...2&postcount=13 |
21.08.2024, 17:21 | #137 | |
|
Cytat:
|
|
22.08.2024, 14:52 | #138 |
|
Mam NEXX WED3 Plain white Spełnia wymagania:
1. Z szybą Tak 2. Lekki, do 1450. Nie 1700. 3. Pasują do niego gogle i super jakby się dało zamknąć szybę z goglami (tak miałem w DS Hornecie) Bez problemu, jest lepiej niż w Hornecie. Szybka się zamyka, jest przestrzeń na gogle i nie uciskają mi nosa, nie muszę przesuwać kasku aby oddychać. Mają trzymanie na pasek od gogli, co jest fajnym bajerem. Jak się zsuwa gogle na brodę to fajnie, jak z tyłu się nie zsuwają z kasku, zwłaszcza jak silikon na pasku gogli się wytrze. 4. Dobra wentylacja, otwieranie/zamykanie, góra dół. wypinany podbródek. Zdecydowanie, aż 7 zamykanych/otwieranych wlotów, wypinany i mocny podbródek a dodatkowo wypinana część plastikowa podbródka, która jeszcze bardziej zwiększa przepływ powietrza. Podwójna warstwa EPS z przepływem między nimi 5. Z blendą. Duża blenda i solidna, myśle, że jazda z samą blendą jest możliwa, bo zakrywa całe policzki. Przyczym, wycięcie na nos jest duże i nie powoduje, że mój nos styka się z blendą (jak w Schubert E1) 6. Daszek (super jak regulowany). Regulowany w 3 pozycjach i śrubkę można zakręcić bez problemu w trzech pozycjach i jest to dobrze zrobione ( w przeciwieństwie do KLIM KRIO PRO, gdzie nie da się dobrze zakręcić śrubki regulacyjnej, bo jest zbyt blisko brzegu, kask za tyle pieniędzy i nikt tego nie zauważa...) 7. Najlepiej biały. No jest 8. Super jak ma dedykowany interkom. Ma, SENY w dwóch wersjach około 700 i 1400zł, pierwsza podstawowa Sena drugie z głośnikami Harmana i Meshem. Do tego kask ma akcesoria i miejsca do montażu kamer. Zapięcie podwójne D. Także z 8 elementów nie pasuje 1. Nie wszystko jednak można mieć. Zdecydowałem się na tego, po porównaniu organoleptycznym z kaskami Klim Krios Pro i Nishua Carbon, Shoei Hornet ADV, Schuberth E1. Dzięki za pomoc |
22.08.2024, 21:39 | #139 |
Wyglada na kloca. Połóż na wadze to poznasz prawdę. Kiedyś kupiłem i oddałem jakiś carbonowy top LS2. Niby 1380, faktycznie 1740 w xlu. Zawsze podają wagę dla s-ki czy góra m-ki i chyba bez wizjera.
Kilka zamówiłem, oglądałem, sprawdzałem, mierzyłem i odsylalem. Najmniej przekłamała Nishua - xl waży 1250g. Najwięcej cytowany LS.
Wygląd | |
|
|