![]() |
#171 | ||
![]() |
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
No i słusznie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
![]() |
![]()
Był ktoś w Gruzji na nartach
![]() Jeśli tak to jaki rejon polecacie żeby nie było bardzo daleko od lotniska. Jakiej trudności tam są trasy ![]() Potrzebne łagodne stoki na małych początkujących narciarek oraz długie dla średnio zaawansowanych dużych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
![]() |
![]()
Chyba raczej Gudauri. Jakieś 120 kilo od Tbilisi. Bakurani masz koło 200 kilo od stolicy. Na ośle łączki to tam nie ma co liczyć. Raczej średnie i trudniejsze trasy. Łatwych niewiele.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Gość
Online: 0
|
![]()
BUkowel - gdy ja byłem nie było problemu ze smogiem. może miałem szczęście.
Ceny wysokie w knajpach ale cudnie karmią. Lepiej zjechać taniej niżej. W tym roku trenuję narciarsko Turcję. |
![]() |
![]() |
#176 |
Gość
|
![]()
Byłem w Turcji. Jestem oszołomiony i na razie nie chcę niczego innego (póki kasa pozwoli).
Jakość - hoteli, jedzenia, atrakcji, wielkości pokojów, transportu, skipasów, obsługi, internetu, widoków, przygotowania stoków, obsługi na stoku nie do pobicia przy tej cenie przez żaden zachodnioeuropejski wyjazd. Inaczej mówiąc: aby to samo mieć to, co tu kosztuje duuuużo więcej (i mnie nie stać) i nie jestem przekonany, że będzie równie dobrze. Przykładowe ceny last minute (na to poleciałem): 2200 - 2800 za tydzień z totalnie ze wszystkim. Espresso w Stambule: 1 euro. Obiad "na wypasie" przy Starym Bazarze w Stambule (jedno z najdroższych lokalizacji) to ok 40 PLN na osobę. Ceny poza stolicą znacząco inne, tj. niższe. Moja kobieta na Słowacji wydała za dużo gorszy standard 5000 na osobę. Ja w zeszłym roku sporo wydałem w Bukowelu. Znajomi w Zakopanem na osobę 4000 w 4 dni (całość z transportem). Wjazd na pełne szczepienie albo test PCR. Konieczna rejestracja na tureckich stronach (prosta jak cep). Na miejscu obsługa w maseczkach i uprasza się turystów o to samo. Rano wstawałem, szedłem w klapkach na śniadanie (nie do przejedzenia, ale i zobaczenia pełnego menu: w 1/3 stołów już miałem pełne talerze i nigdy nie dowiedziałem się co dalej). Po śniadaniu zakładałem spodnie narciarskie, nadal w klapkach szedłem do narciarni, gdzie wisiały nasze kurtki, polary, stał pełen sprzęt a buty z suszarek. Wpinaliśmy narty i jazda. 2 h jeżdżenia non stop wystarczały. Zjazd na obiad, siesta, narty, herbatka o 17:00, trzy tury sauny lub basen, kolacja (do wszystkich posiłków napoje x 2, nigdy nie wykorzystaliśmy) i padaliśmy spać zaorani. Widoki z hotelu - obłędne. |
![]() |
![]() |
#177 |
![]() |
![]()
Pineskę Pan daj, co to za lokal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Gość
|
![]()
Uludag Ski Resort (coś strona mi się nie ładuje więc przepraszam, że nie podrzucę linka; postaram się uzupełnić potem). Jakieś 3.5 - 4 h z Stambułu.
Ale oni mają w pierun ośrodków (ponad 50....). Niektóre znacznie większe i wyżej położone. Tu przepraszali, że mały (!) oraz, że kolejki (3 - 5 minut). Zapomniałem dodać: wielkim plusem jest to, że mało ludzi i późno wychodzą na stok. o 10:00 nadal genialne warunki po nocnym ratrakowaniu. Po całym dniu nadal niezłe warunki. Wysoka kultura zachowania na stoku czyli dużo bezpieczniej (niż np. Bukowel - tam była rzeźnia i o dzieciaki się bałem [słusznie z resztą]). |
![]() |
![]() |
#179 |
![]() |
![]()
Dzięki Wojtek.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
![]() |
![]()
@Wojtek, jakieś trasy na biegówki w Turcji widziałeś może?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kto z Czarnuchów jeździ na trialu i ma ochotę na zabawę?;) | Pirania | Umawianie i propozycje wyjazdów | 16 | 29.08.2018 09:59 |
Na co patrzec przy zakupie Trans Alpa? | Tymon | Inne - dyskusja ogólna | 34 | 27.08.2015 10:05 |