![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
![]() Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 27 min 42 s
|
![]()
Pytanie tylko, czy jej zadowolenie to efekt owego oparcia hehe Tak czy inaczej gratuluję pomysłowości!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 2 godz 17 min 20 s
|
![]()
Oo, bardzo fajny pomysł na szybko. Mam akurat taką starą karimatę. Skorzystam jeśli można z pomysłu tak na szybko, bo jutro i w niedzielę mamy do przejechania po 300km. Plecy plecaczka to ważna rzecz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
dziad barowy
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: bielsk podlaski
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 10 godz 41 min 37 s
|
![]()
siemka.
zamiast karimaty mozna zastosować piankę budowlaną do ocieplania bojlerów"szara"- jest dość sprężysta i można kupić dowolną ilość na metry. będzie na pewno lepsza niż karimata z lidla za 5zł. taśma klejąca dwustronnie spokojnie da rade. problem walenia w plecy zlikwidowałem wywalając oryginalny plastikowy afrykański bagażnik i w jego miejsce wyspawałem stalowy konkretny za który można łapnąć bez strachu.bujanie trzeba zlikwidować panowie.
![]() |
#14 |
dziad barowy
Miasto: bielsk podlaski
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 10 godz 41 min 37 s
|
![]()
warto też zwrócić uwagę na to że siedzisko w afryce jest dość krótkie więc oparcie powinno być cieniutkie albo kufer odsunąć do tyłu
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
Worek Worek na tył !
PS: A czy pleczaczek ma ochraniacz w kurtce na plecach? Bo chyba to zalatwia sprawe a i bezpieczenstwo cennego towaru ważne. Franc, nie myl z flaszkz w tankbagu ![]()
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) Ostatnio edytowane przez podos : 04.07.2008 o 10:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
"PS: A czy pleczaczek ma ochraniacz w kurtce na plecach? Bo chyba to zalatwia sprawe a i bezpieczenstwo cennego towaru ważne. "
Tu tkwi całe sedno sprawy. Kurtki mamy takie same. Franka Thomasa krótkie miejskie, ale bardzo fajne.Kupując je nie dostaliśmy ochraniacza do mniejszej kurtałki. Nie było aż tak małych. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]() Cytat:
![]() Mozna kupic samego zółwia na szelkach z pasem biodrowym. Zaleta jest taka ze mozna to tez w upal zalozyc pod cos mniej pancernego niz kurtała motocyklowa.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2006
Miasto: Gorzkie Pole/k.Poznania
Motocykl: xl883 Iron
![]() Online: 5 dni 8 godz 39 min 40 s
|
![]()
eeeeeeee, Chomik, bo Podos specjalnie na ślub założył do tego jeszcze "podwiązki" co by druhny ślubne uwodzić
![]()
![]() |
#20 |
|
![]()
Hehe, no i udało się.
![]() ![]() ![]() karimat i innych gratów na kufrze centralnym, pod pajączka na zawiasach kufra, włożyć miękką wyciętą w elegancki kształt gąbeczkę w kolorze nie rzucającym się w oczy i 600km bez żadnych odgniecień plecaczka. Dziękuję za inspirację. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kufer + oparcie = narzekająca żona, czyli patent jak cofnąć kufer | Arkadius | Wszystko dla Afryki | 8 | 28.02.2013 21:05 |
kufer centralny | zadra | Wszystko dla Afryki | 3 | 09.03.2012 22:19 |
Oparcie do kufra alu dla pasazera??? | Pirania | Wszystko dla Afryki | 4 | 24.05.2011 15:38 |