14.11.2011, 12:43 | #11 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD03
Online: 2 dni 20 godz 5 min 59 s
|
ja wczoraj rano jeździłem koło Trzebnicy - było z - 3 stopnie i ten antifog firmowy uvexa to jakaś pała - parował potwornie, też coś muszę zakupić, kiedyś 12 lat temu kupowałem antifog do rozprowadzenia po szybie w płynie ale nie wiem jak teraz takie preparaty się sprawdzają - wtedy nawet działało.
|
14.11.2011, 15:47 | #12 |
mistrzu
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 33 min 14 s
|
Ja równiez uważam ze uvex paruje strasznie!
Codziennie jeżdżę w Nolanie z pin-lockiem którego dodatkowo pokryłem po obwodzie paskiem silikonu. Nolan nie paruje. Uvex zmusza do jazdy z szybą na maksa otwartą. Jak uchyle na "pierwszy ząbek" - jakieś 2 cm to najbardziej zaparowane mam akurat w polu widzenia. Na dodatek w Uvekszie enduro nie da się uchylic szybki - tak na 3 mm żeby tylko była szczelina. W Nolanie nie ma z tym problemu i nawet bez pin locka da się - wieje tylko trochę a szybka nie paruje. Trochę w Uveksie pomogło jak przewierciłem otwory w szczęce - 5 sztuk po 6mm, ale i tak jest do dupy. Kolejna sprawa - wczoraj Dandy zapodał mi szprycę piachem po kasku - w efekcie szybka od razu zaczęła się zacinać... a to była pierwsza jazda w terenie.. Sorki - takie rzeczy w niedrogim Nolanie N62 nigdy nie miały miejsca , a zimą robiłem nim enduro... Również czekam na przetestowane, skuteczne rozwiązanie typu pin-lock do Uvexa enduro..
Enduro i ADV Ostatnio edytowane przez motormaniak : 14.11.2011 o 15:49 |
15.11.2011, 12:13 | #13 |
Gość
Online: 0
|
Szybę da się uchylić. Wyreguluj sobie mocowanie szyby (srebrnymi wkrętami) - poluzuj i dokręć na zamkniętej całkowicie szybce. Wtedy na pierwszym ząbku jest 3-4 mm luzu właśnie.
|
16.11.2011, 13:41 | #14 |
Miasto: Pszczyna
Motocykl: 2001
Przebieg: Rosnący
Online: 3 dni 15 godz 6 min 0
|
No to kiszka na maśle Panowie, ponieważ nie widzę powyżej rozwiązania godnego naśladowania. Przyjdzie zacząć zbierać na poważniejszą skorupe jakkolwiek Uvex, jak nie paruje, to nie ma na co narzekać.. A może jednak ktoś jeszcze ma coś genialnego pod pazuchą? Czy są w ogóle kaski enduro/turystyczne, które nie parują, za wyjątkiem Horneta z pinlock'iem
Szkoda, że już nie ma Pangei. To by była jazda .. Ostatnio edytowane przez Penejos : 16.11.2011 o 14:10 |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|