![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
ReGeNeRaToR
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Olsztyn
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 23 godz 15 min 22 s
|
![]() Cytat:
takie aluminiowe beczulki , przy styku obudowy i plytki bedzie korozja. Najczesciej bialy nalot.
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
Zobacz te "beczułki" czy ich denka od góry nie są spuchnięte taki spuchlak z reguły jest do wymiany. Myślę że wazeliną techniczną lub kosmetyczną lekko przetrzyj płytkę to powinno wystarczyć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 23 godz 7 s
|
![]()
no dobra, podlaczylem tripa do afri kumpla i jest to samo. znaczy reszta afri w porzadku - trip zwalony.
'beczulki' wygladaja OK. chyba bede musial sie przyzwyczaic i czekac az calkiem padnie - a wtedy przeloze licznik z roweru. no chyba ze cos jeszcze poradzicie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
![]()
Pozostaje tylko - schemat w rękę miernik i do boju, albo człowieka elektronika co zna takie zabawki. Jest też najprostsza rada postaraj się o inny dobry egzemplarz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
![]() Online: 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Miasto: Opolskie-Prudnik
![]() Online: 6 godz 38 min 13 s
|
![]()
i ja mam problem z moim tripem :/
działał sobie normalnie aż pewnego dnia w zimie gdy odpaliłem motor żeby sobie pochodził.W tedy trip umarł podświetla się ale nic nie wyświetla.Rozkręciłem go ostatnio,dałem do znajomego elektryka i nic nie wymyślił.Później tak sprawdzałem i jak jadę delikatnie palcem po płytce to wyświetla mi napisy ale nie wszystkie.Zależy gdzie mam palucha.Jakiś pomysł? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 53 min 59 s
|
![]()
gumki przewodzące pomiędzy elektroniką a LCD stwardniały i być może się odkształciły, koszt 10-20 zeta, lub preparatem do czyszczenia elektroniki to zrobisz. Dostac tez mozesz takie cuda w sklepach z elektroniką do telefonów komórkowych.
![]() |
#19 |
Mizerna Kruszynka
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
|
![]()
A może widział ktoś gdzie gumki na przyciski do tripa?
P.S. Co do tych kondensatorów to ja kolesiowi wymieniałem (moje są ok). Kupiłem odpowiedniki w sklepie elektronicznym za kilka złotych. Nie pamiętam o jakich były parametrach ale jest na nich napisane. Potem jak przylutowałem posprawdzałem czy nie ma zimnych lutów (nie do końca stykających ) wszystko umyłem płynem do mycia i odkwaszania elektroniki a na dodatek zalakierowałem by lepiej sie czuć i dowartościować. Zamontowałem by tego było mało diody (ku jego radości i na życzenie) koloru niebieskiego - discopolo jakich mało. Przed zamontowaniem wymieniłem uszczelniacz na wejściu kabla (oring od markera paintballowego). |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 23 godz 7 s
|
![]()
no i wlasnie. zagadka mojego tripa nie zostanie chyba juz nigdy rozwiazana.
jako ze moto bylo na gwarancji ![]() dostalem zupelnie nowke nie smigana, dziewiczego tripa od pana Hądy ![]() nie chcecie wiedziec ile kosztuje taki egzemplarz. mozna sobie za niego auto kupic. niestety, nie bylo mozliwosci zamiany na gotowke ![]() ![]() ![]() zreszta, kto by tam autem jezdzil. a tak, to mam przynajmniej kontrolke paliwa dla snobow ![]() dzieki za rady. gwarancja konczy sie we wrzesniu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dziwny dźwięki (terkotanie?) | mucha_dub | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 11 | 11.06.2014 23:45 |
Dziwny zgrzt | Reinchardt | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 9 | 23.10.2008 20:20 |