|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
06.03.2012, 22:01 | #11 |
Miasto: Łódź
Motocykl: DRZ
Online: 4 tygodni 20 godz 52 min 39 s
|
Chłopaki nie byli Amerykanami a mieszkańcami Warszawy i jechali na GS 800 i 1150 ADV ...... ale to przecież o niczym nie świadczy , prawda
Byli zupełnie super ludźmi i podróżnikami , koniec . |
07.03.2012, 09:48 | #12 |
Motocykl: nie mam AT już
Online: 1 tydzień 4 dni 8 godz 19 min 8 s
|
Mam takiego midlanda. Wszystko ładnie, pięknie jak się czyta co to potrafi. Normalnie cudo.
Niestety po założeniu okazuję się - BARACHLARZ !!! Kupiłem ze względu na radio... po warszawie jeżdżąc to da się słuchać tylko rmf i radio zet. Za warszawą to już tylko trzeszczy. Mogę to sprzedać, zestaw dla 2 kasków, jeden nie używany nigdy a drugi z 3 razy z tym wyjechałem. |
07.03.2012, 11:36 | #13 |
Banned
Miasto: Szczecin
Motocykl: RD04
Online: 2 tygodni 23 godz 27 min 52 s
|
Macieju Co z nimi nie tak ? Dlaczego takie lipne ? jakość dźwięku czy jak ?
|
07.03.2012, 20:47 | #14 |
|
Jakość dźwięku jest super jak puszczasz sobie plik mp3 np z komórki.
Jeśli chodzi o radio to daję wrażenie zbyt słabej anteny, podczas odsłuchu stacji trzeszczy jak by kończył się zasięg, jednak słuchając tej samej stacji w tym samym miejscu jadąc samochodem odbiór jest ok. ajj zagmatwałem troszkę, spróbuję inaczej kiedyś będąc na myjni nie odkręciłem antenki w samochodzie i myjnia ją wyrwała, efekt był podobny, wyjeżdżając po za miasto nie szło złapać żadnej stacji Cardo też testowałem jeden dzień - oddałem do sklepu ponieważ nie dało się go powiązać z cb radiem, tzn możliwy był tylko odsłuch ale bez nadawania i to przez przewód, o współpracy z modułem albrecht bpa100 można było pomarzyć Jeszcze wcześniej miałem midland bt2, z radiem cb dobrze współpracowało ale chciałem też mieć radio fm Po tylu przygodach postanowiłem - wracam do sznurków bhs300 i ohs500 co do sprzedaży sprzętu - na razie rezerwacja Ostatnio edytowane przez Maciej : 07.03.2012 o 20:53 |
07.03.2012, 22:53 | #15 |
Banned
|
Macieju radia nie będę na tym słuchał wcale ale to wcale.
Tak czy inaczej hodzi mi głownie o jakość dźwięku kierowca - pasażer i podczas rozmów telefonicznych a na ten temat jeszcze się nikt konkretami nie wypowiedział . Jak rezerwacja będzie wolna to daj znać może się dogadamy jeśli zgłębię nieco bardziej temat Ostatnio edytowane przez Wojak : 07.03.2012 o 22:57 |
08.03.2012, 22:18 | #16 |
|
Jak sparowałem sprzęt z telefonem to jakość rozmów była super.
Dwóch słuchawek ze sobą nie parowałem. Myślę że jeśli radia nie będziesz używał to do łączności kierowca-pasażer i telefonu to sprawdzi się coś tańszego. Nie żyję z handlu interkomami motocyklowymi. |
19.03.2012, 14:26 | #17 |
Wojak,
wybrałeś coś? Jakie wrażenia?
19.03.2012, 23:46 | #18 |
Banned
|
Jeszcze nic nie kupiliśmy ale w sumie jak na razie większy nacisk jest na
midlanda, ze względu na to ,ze można do niego podłączyć pmr Jak tylko coś kupimy to postaram się poprosić Julke o jakiś dłuższy opis z naszego testu |
29.05.2012, 18:39 | #19 |
Miasto: Kętrzyn, Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 dni 11 godz 20 min 53 s
|
odswieza temat, jakies nowosci w sprawie midlanda?
|
29.05.2012, 20:33 | #20 |
Banned
|
No i wybraliśmy Midland BT Next. Po krótkim teście wyszło na to, że
zestaw ogólnie sprawuje się całkiem całkiem Jakość rozmów przez telefon jest po prostu super. Rozmówca nie słyszy żadnych szmerów z otoczenia, wiatru, silnika, itp. podobno słychać dźwięk jakby wiatraczek od komputera. Jak przy ok 120km/h rozmawiałem z Julką przez telefon to krzyczała na mnie,ze za głośno nawijam... ale był to tylko i wyłącznie efekt tego, że jechałem w kasku offowym i zwyczajnie wydawało mi się, że powinienem mówić głośniej. Słyszałem ją średnio ale tylko i wyłącznie przez kask. W integralnym kasku Julki było o niebo lepiej. Podczas słuchania muzyki przez bluetooth z telefonu jak i przez wejście liniowe jakość dźwięku jest super, wiadomo, że nie jest to jakiś profesjonalny zestaw AKG itp. Co do radia To niestety jest tak jak napisał Maciej. Jeśli się nie mylę to jest to wina tego ,że role anteny pełnią kable od słuchawek (tak jak jest to w przypadku telefonów komórkowych). Chce w obieg puścić Dodatkowy kabelek tak żeby wystawał lekko na zewnątrz Może to pomoże... Zasięg testowaliśmy pomiędzy mną a kumplem zamkniętym w puszcze. Na krętej drodze podczas gdy urządzenia na pewno się "nie widziały" liczyliśmy odległość między sobą za pomocą słupków drogowych, zasięg wyniósł jakoś ponad kilometr. Wydaje mi się, że zasięg byłby większy gdyby oba urządzenia były na zewnątrz bo puszka powstrzymuje fale radiowe, ale ja tam się nie znam się. Bateria trzyma naprawdę super, po ok dziesięciu godzinach słuchania muzyki i rozmowy nie padła a mało kto jeździ więcej w ciągu doby. W razie potrzeby można podładować nawet najzwyklejszą markeciakową ładowarką USB podłączaną pod gniazdko zapalniczki. Całość do kasku montuje się naprawdę bardzo łatwo i szybko a do tego wszystko sprawia wrażenie zrobionego z naprawdę dobrych materiałów Podczas dłuższej jazdy z Julką stwierdziliśmy, że vox jest zbyt delikatnie ustawiony, niestety sam się nam załączał - kwestia regulacji ale z braku czasu po prostu go wyłączyliśmy. Podczas gdy urządzenia były sparowane a ja słuchałem muzyki z telefonu zaraz po rozmowie telefon mi się odłączał od interkomu. Myślę, że jest to również kwestia ustawień interkomu ale niestety nie miałem czasu na pobawienie się nim jak należy i poustawianie wszystkiego pod nas |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|