![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
![]() Zarejestrowany: Jun 2006
Miasto: Mikołów
Motocykl: K750
Przebieg: Tak,
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 12 godz 22 min 48 s
|
![]()
Ja mam cos jak "Mr Robert" Był dość tani (480zł) Średnio zadowolony jestem. Rozpadły sie już blokady na zawiasach, te które powinny trzymać szczęke w górnej pozycji, podkleiłem filcem i trzyma na zasadach tarcia. Czasami knyfel (czyt. przycisk) sie zacina.
Szyby sa dostępne do wymiany za 100zł. Ale ogólnie szczękowiec jest gitara! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
SV-55S które chodzą teraz na allegro po 600 z groszami są poprawioną wersją SV którą ma newrom. Kask podobno jest lepiej wyciszony, ma poprawioną blende która się nie zacina miejsce na bluetooth i jeszcze jakieśtam modne bajery. Widziałem na żywca i moim zdaniem jest wypasiony jak za takie pieniądze. W najbliższym czasie jak kasa pozwoli to na pewno sobie taki sprawie.
Tu jest porównanie SV55-S i Mathisse RS http://www.burgmania.net/index.php?go=airoh Ostatnio edytowane przez ltd454 : 02.04.2008 o 17:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
dzis obejrzalem schuberta j1 ale wogole to sie zajaralem jakis czastemu multitekiem !!
warto panowie multiteka? mówia ze mercedes wsrod kaskow itp..... z 1500 to w sumie mozna motocykl kupic nie kask ![]() jak cos jest dobre to i kasy nie szkoda ! ! ! sa jacyś wyznawcy multiteca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Miasto: Dublin
Motocykl: RD07
![]() Online: 0
|
![]()
shoei - super, cieply i cichy. jezdze w okularach 8)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
![]()
A są już jakieś opinie o tym Airoh-u?
http://moto.allegro.pl/item334301005..._ostatnie.html Chcę dla kobity, ewentualnie dla siebie też wezmę. Cena dość atrakcyjna jak na szczękowca.
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: legnica
Motocykl: RD04
![]() Online: 1 tydzień 16 godz 4 min 24 s
|
![]()
witaj, ja polecam caberga jusstisimo gt, mechanizm szczęki działa perfekcyjnie, nie opada i nie ma luzów, mierzyłem kilka kasków różnych marek prócz nolana, jak założyłem miraga to już żaden mi nie odpowiadał, okular opuszcza się z boku i jest wygodny, zapięcie wypinasz w rękawicach no i możesz całkiem wypiąć szczękę i masz jeta.
Ostatnio edytowane przez many : 08.04.2008 o 01:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: EL
Motocykl: RD04
Przebieg: 4równik
![]() Online: 1 tydzień 9 godz 52 min 57 s
|
![]()
Moje spostrzeżenia w tym temacie: kask koniecznie trzeba przymierzyć - może różnie leżeć mimo właściwego rozmiaru. na mnie pasuje L albo XL, zależy jakiej firny. Np. Nolan i Caberg leżą idealnie, a z Airoha wystaje mi broda. Ale może ja nietypowy jestem. Najlepszy wydaje się Shoei, ale trzeba wyłożyć parę złotych, więc szukałem czegoś znacznie tańszego. W sumie już byłem prawie zdecydowany na Caberga Rhyno, ale jak wziąłem do ręki to jego wykonanie jakoś mnie nie przekonało - tak się wygina i trzeszczy przy zamykaniu. Blenda może i fajna rzecz, ale przymierzałem też Justissimo - właśnie był oddany do reklamacji z powodu uszkodzenia mechanizmu opuszczania blendy. Za to wygodne rozwiązanie w Cabergu to przycisk otwierania na zewnątrz.
Koniec końców nabyłem AGV Longway - wygodny, solidnie wykonany, dobrze spasowane elementy, wypinana wkładka, otwieranie od środka - ale szybko nabiera się wprawy, nawet w grubej rękawicy. Blendy nie ma - nic to, bo ja i tak używam na codzień fotochromów. Trudno mi ocenić czy jest cichy - odgłos pracy motocykla jest silnie stłumiony, a pojawiające się świsty pochodzą raczej z działającej wentylacji w górnej części kasku i to chyba dobrze? W chłodnym powietrzu i przy niskich prędkościach może parować szybka - dlaczego? też nie od razu na to wpadłem, ale przeszkodą w prawidłowym działaniu wentylacji jest tu wysoka szyba owiewki motocykla! Polecam, bo i cena przystępna - na Allegro nawet poniżej 500 zł. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Miasto: Mikołów
Motocykl: nie mam AT
![]() Online: 5 godz 18 min 17 s
|
![]() Cytat:
Shoei Multitec moim zdaniem super.Jeżdże w nim i nie narzekam w przeciwieństwie do kolegów którzy zakupili Nolana ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Motocykl: RD07
Przebieg: mały
![]() Online: 4 tygodni 18 godz 22 min 53 s
|
![]()
A mnie sprzedawca przekonał do ARAIA TOUR X3.
http://www.moto.allegro.pl/item98984...3_xl_nowy.html Drogi, 2k, ale myślałem o schubercie C3, co też podobnej cenie. Tylko zdarza się ponoć, że ta super opuszczana blenda p/słoneczna może odciąć nos ! No i argument : " w szczękowcu, na afryce?" |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]() Cytat:
Używam C3 , i aż jak to przeczytałem to sprawdziłem prawdopodobieństwo tego odcięcia nosa (nie wiem czy to była ironia czy jak ? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jaki kask szczękowy | Reinchardt | Kaski | 122 | 24.01.2011 09:46 |