|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
28.04.2021, 14:51 | #11 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 5 dni 23 godz 23 min 5 s
|
Az sie zdziwilem, jak zobaczylem ile lat juz minelo kiedy to pisalem. Moze Ci sie cos z mojej relacji przyda
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6952 |
28.04.2021, 15:01 | #12 | |
Miasto: warszawa / siedlce
Motocykl: RD03
Online: 1 tydzień 3 dni 12 godz 15 min 3 s
|
Cytat:
PS: Piramida w rapce podobno po remoncie nie ma co zwiedzać Inne rzeczy dokładnie oblookam Mosty wiem że fajne ale oblecę innym wyjazdem z Suwalszczyzną, białymstokiem itp.... @Węgrzyn Świetna Relacja Generalnie pomyślę żeby z rzeczy nadesłanych przez was zrobić 2 wyprawy i to każda z noclegiem bo tak to nie do objechania Ostatnio edytowane przez marcos : 28.04.2021 o 15:10 Powód: naprawa cytowania |
|
28.04.2021, 15:02 | #13 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 26 min 0
|
Cytat:
|
|
29.04.2021, 06:42 | #14 |
Administrator
|
Tylko omiń bunkry w Mamerkach.
W zeszłym roku popłynąłem na północne jeziora to i zacumowałem w tych Mamerkach , nic ciekawego , szkoda czasu i kasy na bilet. Poszukaj ciekawszego kompleksu jeśli ta tematyka cię interesuje choćby Wilczy Szaniec. Chociaż jak porównałem swoje wizyty tam 35 lat temu i parę lat temu to już nie to samo .
29.04.2021, 09:50 | #15 |
byłem w Szańcu w 2007r bodaj. Był dziki parking w lesie, do kompleksu również wchodziło się do lasu. było dziko, zarośnięte, całe miejsce miało posmak minionego czasu i tajemnicy. nie lubię bunkrów ale rozmach skur.... mi się podobał.
w ub roku jechałem TETem i przejechałem obok - betonowy parking jak stadion, autobusy, szlabany, ludki w mundurach z dekobronią na plecach. cyrk. no ale to samo można powiedzieć o Mikołajkach - w 2002 było betonowe nabrzeże i parę domków. żadnej mariny itd... teraz to o Panie... bez złotego zęba nie podchodź. ogólnie to na moto byłem na mazurach ze cztery czy pięć razy i nie jestem zachwycony zwłąszcza w stonkosezonie. niestety to co najlepsze tam to chyba widzi się od strony wody ale szutrówek jest pewnie skolko ugodno. prawie może tyle co na dolnym ślasku m
29.04.2021, 11:11 | #16 |
Zgadzam się. Omijać od czerwca do września - na wodzie nawet bardziej odkąd nie trzeba uprawnień albo robi się je w weekend. Makabra.
Dużo luźniej jest na północ od Giżycka, ale droga daleka. Ja uwielbiam Mazury ale ze względu na dziką stonkę praktycznie już nie pływam, czasem we wrześniu. Natomiast na moto wiosna i wczesna jesień są po prostu cudowne, tak samo na spacery, rowery... |
|
29.04.2021, 12:20 | #17 |
Nie wiem jak masz to czasowo ustawione? Każdy postój - zwiedzanie, a czas leci.....
W Rozogach w prawo na Karwicę. W Karwicy w lewo na Ruciane Nida. Masz po drodze (wspaniałej widokowo) muzeum Gałczyńskiego. Potem możesz jechać na Mikołajki (Ukta w prawo) Nie być w Mikołajkach na nowym nadbrzeżu to tak jak: "andare a Roma e non vedere il papa". Obowiązkowo fotki i jest też dobre żarcie. Trudno jest pisać o atrakcjach, kiedy to wszystko jest pozamykane. Z Mikołajek na "16" i w miejscowości Pszczółka w lewo na Ryn. Przed kanałami masz zjazd na Zielony Gaj. Bardzo urokliwe miejsce nie wiem tylko, czy będzie otwarty bar? Taras jest na zew. i ładne widoki na port. Dalej to Ryn, ale oprócz zamku i Mariny raczej słabo o atrakcję. W zamku podobno jest dobre żarcie, ale to dla tych co mają pełne kieszenie dukatów. Dalej to jak koledzy napisali mogą być Bunkry.
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|
29.04.2021, 12:33 | #18 |
myśmy kiedyś z Tuposławem na NCkach pobładzili na niezłe szutrówki na Mazurach. Było dość atrakcyjnie - po deszczu i robiło się ciemno. Do Węgorzewa dojechaliśmy już w nocy.
Ale na endurko jakieś to byłaby fajna jazda. Myślę, że starałbym się te wszystkie punkty opitolić offem - w tamtych okolicach to nie powinien być wyczyn. m
29.04.2021, 13:18 | #19 |
Na Mazurach nawet nie trzeba mieć tras w nawigacji. Jeździliśmy w zeszłym roku i najlepsza zabawa i widoki były wtedy jak skręcaliśmy na pałę w drogi, gdzie wjazd nam się podobał, bez użycia mapy. Szutrówek jest mnóstwo, większość chyba nawet legalna.
|
|
29.04.2021, 13:23 | #20 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
I to jest super plan bo na majówkę jechać na Mikołajki to jakiś dramat jest nie wspominając o zwiedzaniu tej stolycy elyty żeglarstwa w dzikim tłumie gawiedzi która z pewnością tam się pojawi.
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|