|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.05.2022, 22:45 | #11 |
Gość
Online: 0
|
O! Jedzenie do Vaffa Napoli
|
11.05.2022, 22:58 | #12 |
No i zoo koniecznie zaraz po otwarciu jak już musisz. JapâŚ. Jaki tam jest ścisk koło 12-13 to jest miazga. Szkoda zwierzaków podwójnie.
Zazo jest fajny bar/plaża nad Odra. Polecam zamiast spożywać coś w tych tfu! Barach na terenie zoo. Tym bardziej ze nie wozem będziesz Jak będziecie szli do baru wzdłuż kanału ulgi to rzuć okiem na most zwierzyniecki. Piękny kawał żelastwa! Na wejściu do ww kanału tez jest coś ciekawego i niepozornego a zajebistego: dmuchany kondon zapora ta cała warga ktorą nadmiar wody w Odrze można spuścić w kibel kanału coby nie szła przez miasto jest nadymana i gumiana. Zawsze mi się podobał ten nieoczywisty sposób na regulacje wysokości przepływu. Koło hydropolis stoi dupny ceglany budynek z kominem. Wewnątrz znajduje się takoż jebutna maszyna parowa która popmpowala wodę dla miasta. Niestety nie jest do zwiedzania co jest absolutnie pieprzonym kryminałem.
11.05.2022, 23:59 | #13 |
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 3 dni 13 godz 50 min 8 s
|
a jak lubicie pizze to Gruba Focca!
|
12.05.2022, 00:09 | #14 |
Kiedyś na Grunwaldzkim była pizzeria BIUST ANDŻELI tam była pizza ale kto to pamięta!
13.05.2022, 00:32 | #15 |
Miasto: Wrocław
Online: 2 tygodni 3 dni 15 godz 37 min 31 s
|
Jak zieleń i parki to:
Ogród japoński, Park staromiejski, Ogród botaniczny, Wyspy słodowe i piasek, Ciekawostki: Rynek, Poszukiwanie wrocławskich krasnali, Zoo, Hydropolis, Kolejkowo, Hala stulecia i pergola (pokazy multimedialne fontanny), Dzielnica 4 wyznań, Wrocławskie fontanny, Dworzec gł PKP, Baty nad Odrą, Widokowo: Polinka, Taras w Sky Tower, Wieża kościelna Kościoła Garnizonowego, Mostek czarownic, Wieza kościoła Jana Chrzciciela, I zawsze sprawdzić co się dzieje na bieżąco, kina plenerowe, koncerty, wystawy. |
13.05.2022, 10:46 | #16 |
To ja jeszcze dodam, że niedaleko rynku jest bar mleczny MIŚ - polecam.
PS Wrocław - mógłbym tam zamieszkać |
|
14.05.2022, 10:45 | #17 |
z czasów mojego przedstawienia się wrocławiowi - 1995 - takich barów było wincy: Mewa, Jacek i Agatka i pewnie jeszcze jakiś o którym zapomniałem.
Nie zapomnę smaku łazanek - dżizas. Od tamtej pory do ust tego nie wziąłem Przypomniałem sobie jeszcze jedno: koło muzełóm przy Moście Pokoju jest zatoka gondoli. W sezonie można tam wypożyczyć małą łódkę z silnikiem na dowód osobisty i kajtnąć się naokoło centrum i według oficjalnej marszruty podpłynąć w górę biegu rzeki, pod mostem grunwaldzkim aż pod zoo. Polecam bardzo takie coś - wrocław od wody to jest sztos! Myślę, że takie kółko niespiesznie pyrkając zajmuje około godzinkę do półtorej.
14.05.2022, 21:41 | #18 |
Miasto: Wrocek
Motocykl: HD 1500 Electra Glide
Online: 6 dni 22 godz 30 min 29 s
|
Matjas - most zwierzyniecki. Piękny kawał żelastwa! - no w tej chwili to nie zobaczy nawet nitu...
|
15.05.2022, 09:14 | #19 |
A co się stało?
16.05.2022, 09:45 | #20 |
trampkarz emeryt
|
Dzięki wszystkim za bogate porady! To wszystko brzmi jak miasto w którym chciałbym zamieszkać
No i na pewno tylko część zrealizujemy - bo tak to by trzeba chyba na tydzień pojechać |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|