|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
18.01.2010, 10:03 | #11 |
Miasto: Warszawka
Motocykl: RD07a
Przebieg: 66666
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 21 godz 47 min 41 s
|
Witaj Kwachu
Prosze podaj kilka informacji nt rajdu zasad i tego o co w nim chodzi. Czy będą konkurencje nazwijmu to "spotrowe" typy przejazd przez bagno czy rekreacyjne jak strzelanie z procy do celu. Czy trasa jest do przejechania Afryką na szosówkach (anaki) czy bez DRa na kostkach nie ma co jechać. Regulamin mówi o imprezie rodzinnej. Jak będę chciał przyjechać z dzieciakiem to nie chcę się utopić w błocie, a trzystu kilometrów na klockach raczej mi się nie chce dmuchać. Jak byś podał różne takie informacje będzie łatwiej podjąć decyzję. Trzymam kciuki za imprezę Powodzenia
18.01.2010, 11:53 | #12 |
Miasto: Barcin
Motocykl: RD03
Online: 3 godz 51 min 6 s
|
Rajd..
Więc tak:
Z tego względu, że jest to pierwsza edycja rajdu - nie chcemy iść od razu "po całości". Zasadniczym celem imprezy jest przejazd z pkt A (start ) do pkt B (meta) zwiedzając piękne okolice Pałuk bez wykonywania na trasie jakichkolwiek konkurencji - nazwijmy to sportowych. Trasa wyznaczona jest tak aby w przeważającej części wiodła drogami gorszej kategorii - co nie znaczy że nie przejezdnych dla zwykłego użytkownika np AT lub TA itp. Dużo zależy tutaj od pogody - bo jeżeli będzie po deszczu to dużo dróg będzie bardzo wymagającymi odcinkami- bez kostek nie podchodź! . Jeżeli natomiast będzie sucho- to trasa jest do przejechania spokojnie z żoną w roli plecaka na zwykłych oponkach.:-) Jeżeli ktoś ma daleko- może przyjechać już w piątek rezerwując sobie nocleg w Gliszczu ( rzut beretem od miejsca startu - info na stronie rajdu) i jeżeli nie chce wracać od razu po rajdzie do domku- również może zarezerwować nocleg w Gąsawce- (również info na stronie rajdu www.rajdpaluk.com).Mniej więcej w połowie drogi będzie miejsce czytaj- duży plac z hopkami w którym dowolnie będzie można katować sprzęt.Kilka zdjęć jest na forum transalpa- z okresu kiedy była wyznaczana trasa. W ramach wpisowego będzie jakaś naklejka na moto,mapa, kamizelka, kiełbacha na mecie, itp itd.. no wszystkiego nie chcę do końca zdradzać. Jak impreza wypali- w przyszłym roku pomyślimy nad jakimiś dodatkowymi atrakcjami... np strzelanie z procy, zbieranie pieczątek ,...palenie gumy, przeprawa przez rzekę hehe,,.... itp.... Serdecznie pozdrawiam i zapraszam! |
18.01.2010, 23:29 | #13 |
...a nu jaho...kultura musi być...
Miasto: B(i)BI
Motocykl: XT 600
Online: 1 tydzień 3 dni 20 godz 58 min 23 s
|
jak będzie wolny weekend i piątek da się urlop złapać, to ja się piszę z WR-ką oczywiście
26.01.2010, 16:11 | #14 |
Miasto: Sopot/Gdansk
Online: 10 godz 27 min 58 s
|
Sprawę komplikuje troche wyznaczenie miejsc startu i mety w rożnych miejscach. Bylo by parę osób chętnych z 3miasta, ale mamy motocykle nienadające sie na drogowe wojaże do Bydgoszczy. Jechalibyśmy na przyczepach i wtedy pojawia się problem jak przetransportować samochody ze startu na metę jak wszyscy pojada na motocyklach
|
26.01.2010, 16:31 | #15 |
Miasto: Barcin
Online: 3 godz 51 min 6 s
|
Hmm.. Ja - jeżeli bym był w takiej sytuacji- zabrałbym jakiegoś kumpla kierowcę- co by został i przyprowadził auto.Inna opcja- wrócić motorem na miejsce startu... Trochę nie teges- ale jakieś to wyjście jest. Nie wiem co mam napisać...
|
26.01.2010, 16:55 | #16 | |
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Online: 4 miesiące 2 tygodni 14 godz 45 min 39 s
|
Cytat:
26.01.2010, 19:27 | #17 |
Miasto: Warszawka
Motocykl: RD07a
Przebieg: 66666
Online: 1 miesiąc 21 godz 47 min 41 s
|
Ja to widze inaczej. Moim zdaniem jeśli dla zabawy możemy lutnąć 200 km błotem. To równie dobrze możemy zrobić to samo w niedzielę. Zabawa podwójna. Zwłasza jeśli będzie kilku chętnych. Bedzie zabawa w spróbój czy trafisz do domu .... Żeby żyć trzeba kombinować jak powiedział literat Sofronf . Pomyśłmy; jeden wyjazd podwójna zabawa.
26.01.2010, 19:57 | #18 |
Centralny Jarek
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: RD07, RD07a, RD07a, LC8, LC4, DRZ, K100, XL600LM
Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 19 godz 4 min 11 s
|
ROSA z 3miasta macie piękną drogę offem do Bydzi, popytajcie reszty ekipy 3miasto, która bywa w Suchobrzeźnicy i Mylofie.
|
26.01.2010, 20:59 | #19 |
Online: 1 miesiąc 1 dzień 21 godz 9 min 22 s
|
Z Suchobrzeźnicy do Świecia spokojnie leśnymi i polnymi można śmignąć. Ze Świecia do Koronowa też. Z Koronowa na miejsce startu pewnie też (nie jechałem). Tak że spoko dacie radę.
|
26.01.2010, 22:55 | #20 |
Miasto: Sopot/Gdansk
Online: 10 godz 27 min 58 s
|
Nie wpadlem zeby przejechac offem na miejsce startu, moze byc ciekawie. Zapodam chlopakom taki temat. Z kierowca tylko do auta moze byc problem, nie ma chetnych na drajwowanie w celach towarzyskich
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|