07.04.2021, 21:30 | #201 |
Przyglądam się z zaciekawieniem wątkowi
Widzę że zabawa w trial mogła by być lekarstwem na pernamentny brak czasu na dłuższe i dalsze wycieczki, nawet te wokoło kominowe... Od czegoś trzeba zacząć i Trening na początek Miałem kilka razy okazję popyrkotać na Beciaku 280 i powiem że to było dosyć ciekawe doświadczenie. męczące - ręce a raczej przedramiona mdleją. wiem że to wynika z braku techniki. Pytanko mam jeno odnośnie teoretycznego zasięgu. Daleko zajedzie się takim Rowerkiem? bo raczej stacjonarnie się bawiłem |
|
07.04.2021, 21:42 | #202 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
40-60 km.
|
07.04.2021, 22:18 | #203 | |
Cytat:
szeroko kolana, stopy na zewnętrznych krańcach podnóżków tak aby między Tobą a motocyklem było jak najwięcej powietrza. i wio. co do zasięgu - nie wiem /Emek?/ ile dokładnie zrobiliśmy ostatnio na Jurze ale ponoć coś koło 60km i to naprawdę wystarczy. zbiorniki mają około 2-3l więc zabierając PETa 2l z bajurą do plecaka podwajasz niemal zasięg. inna sprawa, że Twój własny zasięg nie da się tak łatwo podwoić i jeśli mówiłeż o mdleniu rąk to to jest nic bo na długich powolnych zjazdach umierają nogi... niemniej - zabawa jest super. dość ekonomicznie również jeśli idzie o zakup używki, paliwo i czas na jazdę jeśli można jeździć w pobliżu domu/miejsca zamieszkania. fajne jest jak się po jakimś czasie wyjedzie do lasu i podnosi się samemu sobie poprzeczkę. oczywiście - ja podnoszę po milimetrze m
07.04.2021, 22:21 | #204 |
|
Zrobiliśmy około 90 km. Ja mam zasięg 40 km na baniaku + extra litr się mieści pod kanapą. W sumie 60 km mniej wiecej.
|
08.04.2021, 01:10 | #205 |
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
Pochwalę się, bo dziś zakończyłem prace.
Do Bety wpadła instalacja elektryczna zrobiona od zera Przełącznik KTM, ale musiałem go przerabiać bo klakson oryginalnie był połączony z gaszeniem motocykla a ja do gaszenia mam jedną masę a instalację na innej masie Licznik przebiegu i prędkościomierz z roweru Lampa z tablicą na 3 srubki i jedną wtyczkę, łatwe odczepić Tutaj spagetti I to samo spagetti, tylko po kilku dniach Za owiewką jest nawet malutki akumulator żelowy 0.8Ah Wszystko zaciskane tak jak Bóg przykazał bez kowalstwa Moto przytyło na oko w okolicach 2,5kg Jeszcze czekam na tłumaczenie papierów i będzie wizyta na stacji kontroli pojazdów. Oby wiejski diagnista spojrzał łaskawym okiem. No i wypadałoby zacząć jeździć Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
08.04.2021, 01:15 | #206 |
widać, że dobrze jej tam.
obczaj sobie jakis węzyk na odpowietrzenie zbiornika paliwa. bo będziesz miał syf na baniaku oraz będziesz pięknie pachniał ja swoje /jeszcze wtedy/ zgubiłem gdzieś w terenie.
08.04.2021, 01:16 | #207 |
Ale moto było kiedykolwiek zarejestrowane czy dołożyłeś elektrykę i próbujesz zarejestrować pierwszy raz ? Też mam jedno moto bez blach ale myślałem, że nie ma szansy go zarejestrować. A chętnie bym zarejestrował
|
|
08.04.2021, 01:20 | #208 |
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
Beta chyba ma tu dobrze. Siedzi w ciepłym garażu i nie jeździ, tylko odpoczywa ... haha.
Na szczęście było już zarejestrowane. Myślę, że warto zarejestrować jak jest taka opcja. Do garażu mam kilka kilometrów i bez sensu kupować lawetę. A tak sobie przepyrkam tyłami a w razie kontroli mam wywalone Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
08.04.2021, 07:32 | #209 |
Myślę że warto rejestrować jak tylko się da, moto łatwe w transporcie więc może kiedyś Mu pokazać zakątki a do UA a do tego blachy wskazane..
08.04.2021, 10:42 | #210 |
|
Czarny, pięknie. Fajnie to zrobiłeś na ogonie. U mnie jest taki dupny kawał blachy profilowanej i blacha wystaje mocno w dół, tak że przy wheelie można to upitolić pięknie z połową tyłu. Wtyczka też jest jedna a demontaż prosty. Bym sugerował dać tam jakieś motylki na mocowaniu żebyś się mógł ogona szybko pozbyć bez użycia narzędzi.
Ostatnio edytowane przez Emek : 08.04.2021 o 11:46 |