|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.05.2014, 20:51 | #22 |
Motocykl: RD07a
Online: 4 tygodni 16 godz 30 min 32 s
|
Szacun organizatorom, szacun uczestnikom.
Jestem szalenie zaskoczony tak ciepłym klimatem jaki tam panował. Polecam gorąco wszystkim, którzy tam jeszcze nie byli a tym, co byli dziękuję za mega zabawę. |
19.05.2014, 21:08 | #23 |
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 40 min 35 s
|
No fajnie,fajnie.moze za rok?
Kiedys chyba obiecalem,ze odwiedze Lene |
19.05.2014, 23:17 | #24 |
Motocykl: RD03
Online: 4 dni 10 godz 27 min 7 s
|
Dzięki wszystkim za super spotkanie i jazdę po roztoczu, poranne kąpiele w Tanwi, żarcie z wędzarni i oczywiście za żureczek i bigos od mamusi Tamarki.
A to wszystko dzięki Głaziom!!! |
20.05.2014, 08:40 | #25 |
Miasto: Lubaczów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 dni 2 godz 57 min 22 s
|
Cd. fotek z krótką wzmianką :-)
Dalej nasz szlak poprowadził drogą która jest a jeszcze jej nie ma. Błądziło na niej wiele osób wierzącym mapom i GPS-om - sprawdźcie w google odcinek Prusie-Siedliska (nr 867). W sumie od roku jest już zrobiony całkiem dobry szlak. Brakuje tylko kawałka asfaltu i znaku zezwalającego na ruch. Kapliczka św. Huberta na wodzie. Pod nią bije źródło jakich wiele na Roztoczu. Inną a zarazem główną atrakcją regionu są skamieniałe pnie drzew trzeciorzędowych (powstały one 13-14 mln lat temu). Jest to największe skupisko tego rodzaju w Polsce a nawet jedno z większych w Europie! Cóż - muzeum czynne w tygodniu w godzinach urzędowania - szkoda dla potencjalnych turystów. W pobliskim Hrebennem pod nosem przejścia granicznego przemierzyliśmy groble między stawami ze sporą liczbą łabędzi. Tu już obóz zagłady w Bełżcu - zdążyliśmy przed samym zamknięciem. Kolejna ciekawostka - zwiedzanie za free. Funkcjonujący od marca do grudnia 1942 roku obóz był miejscem zagłady Żydów na olbrzymią skalę. Przyjęte szacunki mówią, że zginęło w nim ok. 600 tysięcy osób w niecałe 10 miesięcy funkcjonowania. Obóz obecnie jest jednym wielkim symbolem/pomnikiem. Symbol ogrodzenia - drogi śmierci. Przykładowe miasta, z których przywożono Żydów. Bocznymi ścieżkami docieramy do jednego z kilku źródeł Tanwi - rzeki nad którą stoi szałas, w którym biwakujemy. Źródło Tanwi w Łukawicy Strzeżone przez zakratowaną figurę Matki Boskiej. Napis nieopodal figury Bardzo wydajne źródło - nie zamarza zimą Po dotarciu do szałasu, zaspokojeniu głodu bigosem i innymi rarytasami oddaliśmy się konwersacjom w wyśmienitym klimacie Na prawdę wspaniały wieczór :-) Przy dźwiękach gitary Szeptach niewiast Tworzonych eksperymentach W pewnym momencie zrobiło się tłoczno Konwersacje trwały Kapela się rozkręcała Było ciepło I interesująco Ba - bardzo wesoło Pierwszy kapelmistrz od muzyki spod znaku szanty Sposób dla zziębniętych I tak do białego rana Maszyny czuwały Inne wzbudzały zainteresowanie Wiadomo dlaczego Sprzęgło zjarane Po konsumpcji żurku czy bigosu zaczęły się rozjazdy z dalszym zwiedzaniem. Do następnego :-)
http://www.radiator-mototurystyka.pl/ Ostatnio edytowane przez Głazio : 20.05.2014 o 23:41 |
22.05.2014, 23:59 | #27 |
|
Fajne zdjęcia Giermo. Tego mi brakowało.
Czy mogę wykorzystać Twoje filmiki do sklecenia jednego ? Pozwoliłem sobie wyciągnąć Twoje zdjęcia na wierzch i umieścić na forum. Kiedy my robiliśmy lajtową trasę w tym czasie chłopaki Afrykanerzy zwiedzali okolicę po większych bezdrożach. Wojtek ma w sobie ten dar. Potrafi znaleźć odpowiednie ścieżki. W tych zapędach chłopaki zgubili się w lesie, nie mogli odnaleźć odpowiedniej drogi. My nie mogliśmy na nich dłużej czekać. Tak więc podążaliśmy jedną trasą a chłopaki krążyli gdzieś w większej lub mniejszej odległości. Oto ich fotki autorstwa Giermo :-) Zjechali w inne ścieżki a tym samym szybko ryli doły :-) Z których nie łatwo można wyjechać Dobrze się mówi kiedy siła nas ... Co nie znaczy, że po wyjechaniu będzie łatwiej W końcu głębszy oddech Nie podglądać Nie obijać się lenie - krzyknął Majo I tak zaczęło się od nowa Nawiedzili kapliczkę w Nowinach Horynieckich, wewnątrz której bije źródło. Naszej ekipie nie chciało się zsiadać ze sprzętów w tym miejscu podczas ulewy Wewnątrz tej budowli bije źródło Ciekawy kompleks Najważniejsze to mieć szczotkę drucianą ... Ciągle na miejscu Jeszcze raz kapliczka Piękny krajobraz Teleporterem do szałasu Następnego dnia w tym samym miejscu Mogliśmy tańcować ale ... Zasiedliśmy w miłym towarzystwie ... ... a po śniadaniu ... widoki w kamieniołomie w Józefowie Po prostu jest ich kilka na Roztoczu Ten ciągle czynny Jak mój Make Up Szerszy uśmiech ... ? Wolę solo No dobra z mym Panem Po prstu jeźdźcą Marzę i widzę ... Wskaźnik drogowy Chwilę później już leży Gdzie kolejne znaki ? Co ja widziałem ... ? Zapomniałem Odleciałem Gdzie ja jestem ? Co należy zrobić przed powrotem do domu ?
http://www.radiator-mototurystyka.pl/ Ostatnio edytowane przez Głazio : 23.05.2014 o 08:22 |
31.05.2014, 12:23 | #28 |
|
Na podsumowanie imprezy sklecone w wolnej chwili wyrywki filmowe.
Wieczorowe występy pozostają w pamięci uczestników :-)
|
|