![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Reguły
Motocykl: Husqvarna FE 350
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 11 godz 31 min 12 s
|
![]()
Relację zacząłem pisać "on line" na forum TA będąc w drodze... tak więc wybaczcie mi zawirowania czasowo - przestrzenne ...
3.... 2.... 1... ruszamy Siedzę w busie. Jedziemy do Albanii. Dla mnie dziś się zaczął o 5.30 bo trzeba było się spakować. Tym razem wszystko zostało na ostatnią chwilę. Czasem tak się układa że inaczej nie można. Plan jazdy jest gotowy a czy uda się go zrealizować wyjdzie w trakcie. Mamy marzenia a teraz czas je zrealizować. ![]() Moto spakowane i zważone na skupie złomu po drodze. Wyszło 160 kg z 1/4 baku. Motki udało się wsadzić 3 szt. Moja drz-ta będzie jeździć w towarzystwie Dasia wr450f i kacie 690r Sidorowskiego. ![]() ![]() W końcu dotarliśmy do Macedonii. Monotonie drogi czuję w kręgosłupie. Siedzimy na stacji i wciąga my śniadanie. Za chwilę ruszamy do Ohrydu. Nad ranem w Serbii w górach było dość mglisto. Dobrze ze nie trafiliśmy tej mgły nocą bo trzeba było by się zatrzymać. ![]() ![]() Granice przejechaliśmy sprawnie. Na Wegiersko Serbskiej pan celnik sprawdził bardzo pobieżnie numery VIN motków - na szczęście obyło się bez ich wypakowywania z busa. Reszta granic bez problemu. ![]() ![]() ![]() Po niecałych 24h jazdy zalogowaliśmy się w hotelu w Ohrydzie. Widać że jest tuż przed otwarciem sezonu. W samym miasteczku sezon chyba tez się rozkręca. Wczoraj był dzień odpoczynku czyli spacer deptak em wzdłuż jeziora, obiad w restauracji, zakupy oraz nocne polaków rozmowy. Dziś w końcu odpalamy motongi i zaczyna się jazda. ![]() Wracając do Ohrydu to ładne miasteczko a deptak nad jeziorem trochę mi przypominał Sopot. Ludzie poruszający się leniwe bez większego celu pomiędzy straganach z chińskimi pamiątkami, kręcenie się to tu to tam. Jest to miłe dla mnie ale jednorazowo - dłużej niż 1 popołudnie ciężko by mi było to znieść. Dobrze ze nasz hotel leży na uboczu - tu jest chillout (przynajmniej przed głównym sezonem ). ![]() ![]() ![]() Udało się wjechać do Albanii. Kilka fotek. Trasa wzdłuż jęz. Ohrydzkiego naprawdę fajna. W Pogradecu wymieniliśmy kasę i zatankowalismy. Udało się wjechać w pierwszy off. Łatwo nie było. Głębokie koleiny, kamienie i tłusta glina oblepiajaca nas i motocykle. 20 km pokonaliśmy w 2h. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trasa naszego pierwszego off-a ![]() Czasem błotne koleiny sięgały do wysokości siodła i były wypełnione płynnym błotem tak mniej więcej do łydek a czasem głębiej ![]() No i mały filmik co by nie przynudzać https://www.youtube.com/watch?v=2ayOplr6G0w W końcu błoto się skończyło się błoto i zajechaliśmy do Voskopoje. Tam zjedliśmy całkiem smaczny obiadek i chwilę odpoczęliśmy. Sama miejscowość wyglądała na dość turystyczną lecz jeszcze uśpioną przed sezonem. Dojeżdżając do niej mijaliśmy kilka pensjonatów a w samym "centrum" było kilka miejsc w których można napić się kawy lub coś zjeść. ![]() Dodatkowo robię niewielką toaletę korzystając z leżącego na ulicy węża z wodą Ruszamy dalej - jest około 15:30.... Z Voskopolje kierujemy się na południe. Tym razem jedziemy bardzo przyjemną i widowiskową drogą szutrową. To znaczy ona jesz szutrowa w większości bo gdzie-nie-gdzie trafiają się jakieś koleiny tudzież większe luźne kamienie. Jest naprawdę miło. Czasem nawet pojawiają się na niej znaki drogowe. ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety po pewnym czasie okazuje się że zgubiliśmy naszego tracka. W wiosce na końcu próbujemy jechać na przełaj ale nie prowadzi to do niczego dobrego i odpuszczamy. Spotkany pasterz twierdzi, że do drogi którą widzimy z góry doliny dojazdu nie ma - trzeba jechać całkiem na około. Zawracamy i tym samym nadrabiamy około 30 km. CDN...
Pije bro i palę sziszę... Ostatnio edytowane przez Qter : 19.06.2017 o 14:04 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Albania 2017 | Sierdiukov | Trochę dalej | 18 | 17.01.2018 19:13 |
Bałkany 30.07.2017 - 12.08.2017 | giennios | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 23.06.2017 13:58 |
Iran trip 2017 - start 12.05.2017. | Emek | Przygotowania do wyjazdów | 137 | 14.06.2017 16:13 |
Enduro Pohulanka 29.04.2017 - 01.05.2017 | wojtekm72 | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 53 | 28.05.2017 22:49 |
Albania 06.2017 | xralf | Umawianie i propozycje wyjazdów | 9 | 30.01.2017 17:06 |