|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
23.01.2021, 09:36 | #21 |
Gość
Online: 0
|
No to mi zrobiłeś i dobrze, i źle Dobrze, bo do Kalkuty wcale nie chciało mi się jechać, założyłem ze tam jest port i DHL, wiec można w miare tanio wysłać motocykl do Europy. Opcja z wysyłką samolotem z Katmandu wygląda znakomicie, czekam na wstępną wycenę. Tak do 2 tys. EUR może mieć to sens. Delhi dla mnie za daleko, musiałbym z Bhutanu 2 tys. km jechać, znając Indie to z 5 dni najmniej. No nic, mam o czym myśleć.
Czemu pisałeś, że Nepal rozczaruje? Wyobrażałem sobie, że z tych dróg pięknie widać Himalaje, powinno być tam zielono, w czym tkwi haczyk? |
23.01.2021, 10:40 | #22 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 5 godz 18 min 56 s
|
Bhutan to wiesz, że wiza kosztuje hm... ponad 200 dolarów. Za dzień... Wszystko tam jest wliczone, ale musisz tyle wydać. Lipiec i sierpień jest taniej, ale domyśl się dlaczego... Żeby wjechać do Bhutanu potrzebujesz agencji, która Ci to załatwi - np. tej https://www.bucketlistbhutan.com/, załatwią Ci równeiż permit na motocykl i będa Ci towarzyszyć podczas całej podróży. Bhutan jest inny niż wszystkie kraje i mam stamtąd fajne wspomnienia, ale nie jestem pewien czy chciałbym po raz drugi. A są takie miejsca, że i siódmy i dziewiąty raz jest super.
Nepal? W lecie będzie lało i niewiele widać. Chyba, że pojedziesz do Mustangu - Annapurna zatrzymuje deszcze i jest tam względnie sucho.
|
|