![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
Miasto: Kraków
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 11 godz 42 min 55 s
|
![]()
Dzieje się tak bo masz licznik dolny wrzucony z innego modelu. Nie zgadza się menu wyposażenia. Ewentualnie górny licznik kiedyś był spięty z wersją z halogenami. Jakie masz menu dodatkowe po wejściu ze zworki? i czy pokrywa się z tym co masz na motocyklu. Bo jeśli masz np. dct i opcję włączenia quickshifter, lub inną nieprawidłowość to wynik jest oczywisty. Maszw dolnym liczniku ikonkę halogenów?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]()
1. w menu dodatkowym po wpięciu zworki, mam tylko dwie opcje
a. grzane manetki - i je mam zamontowane i działają b. fog light - które były na off - i które mimo on nie działają 2. nie mam w menu dodatkowym (po wpięciu zworki) quick shiftera - bo mam wersje z DCT - więc prawidłowo że jej nie ma 3. w dolnym liczniku po podświetleniu np latarką, widać ikonę halogenów - ale licznika dolnego nie rozbierałem więc nie wiem co jest w środku. 4. Wgrywałem aktualizacje ekranu dostępną na oficjalnej stronie hondy, moja obecna wersja softu do 3.1 Motocykl kupiłem używany, ale od pierwszego właściciela (salon polska) z pełną historią, zamówiłem nawet dodatkowo carverticla czy coś - w raporcie było zero szkód - więc nie sądzę żeby ktoś liczniki dla sportu przekładał. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
![]()
Soft jest bez znaczenia. Wyposażenie jest zapisane w dolnym liczniku, oraz BCU.
Przypuszczam że masz małą afre, nie adventure. Który rok? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]()
Rok 2019 model 2020 (CRF1100D), jest to afra "nie adv", czyli ta wyższa
![]() Zrobiłem wszytko dokładnie jak tu : https://mototrips.pl/porady/montaz-h...krok-po-kroku/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
W małej 2020 z tego co pamiętam nie było opcji na oem halogeny, tylko w Adventure.
Mała dopiero po lifcie ma taką możliwość. Owszem będzie wiązka z wtyczkami, ale nie włączysz zasilania w BCU, nie masz też opcji ES pomimo że skrzynia DCT. Podobnie jest w wersji USA, brak świateł do jazdy dziennej oraz brak opcji załączenia halogenów. Różnica w BCU między EU a USA. Zdzwonimy się, jak ogarniemy, napiszemy co było... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]()
Problem udało się rozwiązać, więc dla potomnych podsumuje temat.
Procedura opisana tutaj https://mototrips.pl/porady/montaz-h...krok-po-kroku/ jest jak najbardziej prawidłowa, tylko mała uwaga: 1. przed wejściem do trybu serwisowego w celu włączenia wyposażenia, halogeny muszą być fizycznie wpięte w kostki. 2. trzeba się upewnić, że kostki są dobrze zaciśnięte, wystarczy że będzie słaby styk choćby w jednym halogenie, całość nie będzie działać. Ode mnie podziękowania dla kolegi AdrianSI, z pomoc w rozwiązaniu problemu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dodatkowe halogeny Africa Twin crf 1100- jak włączyć? | paweldebkideb8 | Gadżety / wyposażenie | 31 | 23.03.2025 19:58 |
Światła drogowe nie świecą-ATAS 1100?! | Jasiek68 | Układ elektryczny i zapłonowy | 2 | 22.07.2023 01:07 |
Dodatkowe ledy - nie OEM CRF 1100 ATAS | crimson | CRF 1000 L | 5 | 15.01.2022 22:39 |
Lark 35AT - nowe menu | Wegrzyn | Zastosowanie praktyczne | 41 | 13.05.2014 01:14 |
Dodatkowe światła | Bies13 | Wszystko dla Afryki | 5 | 14.11.2010 21:37 |