![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
R.Capt.
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Beeftown
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 dni 20 min 5 s
|
![]()
kupuj trampka...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Motocykl: RD07a
![]() Online: 7 godz 18 min 19 s
|
![]()
Zdarzyło mi się podróżować po RPA (Johannesburg-Kapsztad, zahaczając o Kalahari) na wypożyczonym GSie (2osoby) i bardzo fajnie sie jechało, dopóki nie zapaliła się sakwa od rozgranej osłony wydechu
![]() Akurat trafił się odcinek autostrady i przy 140 km/h pęd powietrza dławił ogień. Dopiero energiczne gestykulacje czterech czarnych pasażerów samochodu uprzytomniły mi że coś jest nie tak (na początku myślałem, że chcą mnie okraść ![]() ![]() Po drodze spotkałem kilka osób na takim samym GSie i jedna z nich opowiedziała mi podobną historię, kiedy jadąc we dwójkę pasażerka zdjęła kurtkę, tak że ta się opierała na osłonie wydechu. Skonczyło się również małym pożarem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]() Cytat:
Trampek to trabant. Oplastykowana mydelniczka o przestarzałym wyglądzie. Do fajnej babki pasuje jak napisał Pastor " jak tirówce trojaczki" Jeśli by był złym motocyklem to nie chwaliłbym go tutaj. Dla kobitki lepszy wtrysk jak gaźniki.Bezobsługowy. Ten wtrysk w przeciwieństwie do dużych boxerów jest bezawaryjny. Wiem że trochę prowokujesz ale Maćka może tego nie zrozumieć..
![]() |
![]() |
#24 | |
Piast Kołodziej
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
![]() Cytat:
![]() Szkoda tylko, ze jeden garnek jest na stanie a nie dwa w V.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Kup Aprilie Pegaso , zapalcisz połowę mniej jak za GS-a , jazda taka sama , chyba ze zależy Ci na plakietce na baku . Nie słuchaj gderania że aprilia to italjanskie gówno , takie oponie wyrażają wyłącznie Ci którzy nigdy nie mieli do czynienia z tym moto a opowieści o nim słyszeli od szwagra ! Aha i nie piszcie panowie pierdol typu ze GS lepszy od Trampka bo…….. , na pewno różnią sie miedzy sobą , ale stwierdzenie że jest lepszy jest dosadnie przesadzonym , lub pokierowane sympatią do danej marki a to już nie obiektywne w ocenie wypowiedzi !
W każdym razie powodzenia w wyborze ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cholera Panowie żeby mi tu tylko nie było żadnej wojny o wyższość Trampka nad BMW !!! Cytat:
Rozumiem że silnik to ten sam rotax ? ------------------------------------- OK , już wiem .. Aprilia odpada bo ma wyżej kanapę i bak ma w miejscu baku a więc wyżej środek ciężkości czyli brak atutów BMW ... Ostatnio edytowane przez Dzieju : 19.02.2013 o 12:36 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Aprilla nie ma wtrysku i inna głowica- pięciozaworowa,bmw czterozawor.
W złym miejscu umieszczony zbiorniczek wyrównujący płynu chłodniczego-podatny na uszkodzenia, większa waga. Optycznie za bardzo mi się nie podobała choć nie jest to brzydki motocykl.Kwestia gustu a o gustach jak wiadomo sie nie dyskutuje. Nie jest prawdą ,ze cena o połowe tańsza. Aprillę bardziej porównałbym do modelu F650 bez końcówki GS. Mniej więcej ten sam poziom techniki . Silniki niby te same ale inne. Silnik już ładnie ciągnie od 2500obr/min gdzie przy Aprilli i F650 szarpie łancuchem jeszcze przy 3000obr Pozatym są jeszce inne podzespoły- konfekcja w Bmw lepsza. Możliwość motocykla z Abs co dla kobiety jest istotne 650Gs vide Transalp nie daje odczuć ,że ma " mientką ramę"
Ostatnio edytowane przez Franz : 12.06.2008 o 13:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: SH 150, Dominator 250
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 22 godz 52 min 45 s
|
![]()
Ojej, chłopaki... jak jest mi miło, że poświęcacie temu tematowi tak wiele swojego czasu
![]() ![]() ahhhh... słodkie to doprawdy z Waszej strony ![]() dziękuję Wam bardzo Maćka |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
R.Capt.
Miasto: Beeftown
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 dni 20 min 5 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mam ważne pytanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. lubię BMW ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Miasto: Pułtusk/Wawa
Motocykl: BMW F650GS Dakar
Przebieg: 91000
![]() Online: 10 min 53 s
|
![]()
Hehe, nie oszukujmy sie maly GS w zwyklej wersji zostal zrobiony z mysla o kobietach i osobach zaczynajacych swoja przygode z moto. Poza tym Hubert napisal juz, ze kanapa jest wyzej wiec odpada Trampek.
Pozdro |
![]() |
![]() |