![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#371 |
![]() |
![]()
Panowie,
Zerknijcie na te swoje doloty i porównajcie z moim na zdjęciu. Wydaje mi się, że ma jedno przegięcie w złą stronę. Wg mnie powinno być coś na kształt S a nie C. Pewnie qrna trafiłem na odrzut z produkcji...
![]() |
#373 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
No na zdjęciu nie wygląda to dobrze..
![]() Jeżdziłem dziś z dwoma Db killerami. Nie wiem jak u Was, ale przyczepność tylne koło lepiej zrywa na seryjnym ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
![]() |
![]()
hm... nie przewiduję odrzutów z produkcji, bubli tym bardziej.
spróbuj pokręcić nim - tak jak jest na zdjęciu - w prawo /patrząc od tyłu/. powinien być wtedy OK. no i melduj jak z pasowaniem. ogólnie to jest tak, że dolot oryginalny był mierzony na RD07. jak miałem RD04 to niestety ale oryginalny dolot Motada NIE PASOWAŁ bo był dedykowany do RD07 i musiałem go sporo przerobić /przegiąć/ ale mam nadzieję, że tego byłeś świadom decydując się na zamówienie. matjas
![]() |
#375 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
No dobra, Hubert mi mówił, że ktoś ma problem z dolotem w 04.
![]() U mnie rura jest podobna (z tego co zobaczyłem w nocy, na mokro przy moturze). Kisiel, załóż CAŁY wydech i wtedy się martw. Jak założysz tłumik to dociąży to rurę na kolektorze i się ułoży. Jak pokręcisz rurą w stosunku do tłumika to się geometria całości zmienia. U mnie jest tak, że uszy do sprężynek się nie do końca pokrywają z uszami na tłumiku (jest małe przesunięcie, ale nie przeszkadza to w założeniu sprężyn). Też mi coś na początku nie pasowało, ale pogmerałem i się ułożyło ok. Rura się trochę powinna ułożyć na uszczelce przy kolektorze (u mnie rura lekko odstaje na łączeniu z kolektorem - na górze parę mm, bo na dole jest do oporu). Jak było widać na fotkach, u mnie bangla. ![]() Aaaaa i nie wybieraliśmy z Ramboszczakiem specjalnie prostszych rur, ja wziąłem pierwszą z brzegu, on pewnie też. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]() ![]() ![]() Na koniec dnia zrobiłem agro tuning i diaxą ściąłem 25mm dolot by tłumik lepiej leżał w stelażu pancernikowym i zmontowałem go na paste i nic nie fuka, jest prosto i bajeczka ![]() ![]() Pozdro 750V http://www.youtube.com/watch?v=v_4bJ...eature=related ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
![]() |
![]()
Heja,
Dzięki Panowie za weryfikację. @Rambo - no nie przypuszczam, że selekcjonowaliście te rurki żeby dać mi najgorszą ![]() @Matjas - przekręcenie w prawo, jak sugerujesz, powoduje że wylot rury dotyka i wręcz podnosi boczek, jest mocno za wysoko. Ale jak pisałeś, skoro wszystko z rurką jest oki, to muszę coś porzeźbić. Wziąłem dolot do RD07 z pełną świadomością, że może nie podejść do RD04 i czeka mnie adaptacja, ale jak Majki opisał montaż to się podnieciłem ![]() @Majki - z tego co piszesz to masz mocno przesztywniony układ. Nie jest to zbyt zdrowe, nie chcę być czarnym wizjonerem ale za jakiś czas może Ci się to posypać od naprężeń / wibracji. Układ powinien "w spoczynku" pasować na punkty mocowania. Ale dzięki za hinty. Generalnie popracuję nad tym dzisiaj, ale coś czuję, że albo będę krępował tą rurkę na nowo, albo potnę i przespawam trochę portki kolektora, żeby się ładnie ułożyło. Mam drugi kolektor to sobie mogę eksperymentować ![]()
![]() |
#378 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Kisiel, nie mam żadnych dużych naprężeń w układzie. Jak założyłem tłumik z rurą, to w dobrej "konfiguracji" opaska się sama pokrywała z mocowaniem w ramie.
![]() ![]() ![]() Nawet bym mógł do Ciebie podskoczyć, żebyś porównał układy, ale dziś wstawiam moto na czyszczenie gaźników, więc dopiero jutro wieczorem będę miał gotową. Jakby co to dawaj znaka. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
![]() Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
![]()
Matjas poszła do mnie paczka? bo byłem już na poczcie i dupa, a już jestem srogo napalony...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: warszawa
Motocykl: RD07a
Przebieg: 60000+
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 8 godz 33 min 20 s
|
![]() |