![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Kraków
![]() Online: 2 dni 15 godz 9 min 3 s
|
![]()
Następnego dnia pognało mnie dalej. Droga QL49B na odcinku Hue - QL1A to chyba najciekawszy odcinek mojej podróży. Małe, przyjazne wsie, a pomiędzy nimi znakomicie zdobione buddyjskie świątynie i cmentarze na zboczach.
![]() ![]() Bardzo żałuję że wyjechałam po południu i spieszyłam się. Mam nadzieję że wrócę kiedyś na tę drogę, bo było tam magicznie i pięknie. Do teraz się zastanawiam dla kogo nabudowali tych wszystkich świątyń, bo pomiędzy nielicznymi chatami, było zupełne nic. A potem droga zmieniła mi się w górzysto - nadmorską ![]() ![]() ![]() ![]() aczkolwiek dobrze strzeżoną przez świętych (z tyłu mgła) ![]() ![]() I tu odkryłam moje ukochane miejsce w Wietnamie ![]() ![]() Rzeka Khach San łączy się tu z morzem - i cudnie wygląda ten zanikający ląd... cdn... Hanka ___________________________________________ Czys.ta uczci.wość, to po.dej.rza.na cecha, często by.wa zna.kiem bra.ku wyobraźni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 7 godz 35 min 30 s
|
![]() ![]()
![]() |
#33 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Motocykl: LC4 640 ADV '03
Przebieg: 54 000
![]() Online: 1 dzień 23 godz 23 min 53 s
|
![]()
Zazdrość przez duże d. Pięknie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
El Mariachi
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Podkarpackie
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 2 godz 12 min 15 s
|
![]()
Jechałaś trasą która mnie rozbiła ze względu na swoje uroki. Mijaliśmy te same miejsca miło się robi wracając do wietnamu
Pagoda z drugiej strony https://plus.google.com/photos/11380...642?banner=pwa Droga Mandarynów czyli Twoja Droga QL49B https://plus.google.com/photos/11380...130?banner=pwa
![]() |
#35 |
|
![]()
Hej Blob
![]() Nawet ten punkt ostrzałowy francuski u Ciebie widzę ![]() Pozdrowienia Hanka ________________________ Jeden zabity człowiek to akt terrorystyczny, tysiąc zabitych ludzi to militarna interwencja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chwałowice/Wrocław
Motocykl: RD07
Przebieg: 99 000
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 godz 21 s
|
![]()
Trafiłaś z relacją w sedno
![]() Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
|
![]()
@Brambi - ta zima kiedyś musi minąć... zazieleni się...
![]() Hoi An - znów oaza dla turystów, aczkolwiek urokliwa. ![]() Odbyłam miły wieczorny spacer po starówce. Tu i ówdzie widać rzemiosło w akcji ![]() ![]() ![]() I rzadkie u nas usługi: ![]() Z Hoi An niestety - niewiele więcej pamiętam ![]() Droga QL14 powitała mnie znów zakrętasami i mglistymi wzgórzami... ![]() A nie dla wszystkich to bezpieczne... ![]() Im dalej na poludnie, tym gęściej i bardziej płasko. Kilkakrotnie gubiłam się i odnajdywałam... np w jakiejś osadzie nad rzeką... ![]() Gdzie asfalt zniknął i zmienił się w coś takiego: ![]() No i motka należało wytransportować łodzią by dostać się do cywilizacji: ![]() Nie obyło się też bez gumy i cała wieś przyszła naprawiać: ![]() Albo drogi żółte okazywały się takie śliczne... ![]() Były zagajniki brzozowe: ![]() I mosty na które nie miałam odwagi wjechać... ![]() Lekki off na który miałam odwagę ![]() ![]() aż dotarłam do Da Lat - górskiego kurortu słynnego z okolicznych wodospadów i niezwykłego Crazy House ![]() ![]() ______________________________ Zakochani nie mają sumienia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Koło
Motocykl: XTZ 660 3YF
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 54 min 52 s
|
![]()
Mniam mniam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
|
![]()
@Paluch - na Izi nie pojadę, bo przegapiłam terminy i lista już zamknięa. Ale przynajmniej kalendarz mam
![]() @Arkadius - motorów na moście nie widziałam. Ale oni wszędzie jeżdżą, założę się że tam też ![]() Pozdrawiam Hanka __________________________________________________ _ Gdy nie ma gdzie zawrócić, trzeba iść naprzód. |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Południe | ramoneza | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 110 | 04.10.2013 20:58 |
Wietnam | Ronin | Przygotowania do wyjazdów | 7 | 16.06.2011 16:52 |
trail wing co to za gumy ??? | Maciej | Hamulce, kola, opony | 5 | 27.02.2009 16:28 |