![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 47 min 39 s
|
![]()
ADAC dobra rzecz, nie powiem, bo oferta jest spoko, chyba jedna z najlepszych. W sumie dobrze też, że jest Starter w Polsce, bo co niektórzy mogliby mieć problem z zakupem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Online: 17 min 27 s
|
![]()
a zakres ubezpieczenia ok? różne firmy różnie obeicują i później różnie z tym jest, że do tego nie przyjada, do tametego też, a to że za blisko domu to się stało
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() Online: 47 min 39 s
|
![]()
zalezy co dla ciebie jest małą rzeczą, oni przyjeżdżają i do wypadku i do wymiany koła, sprawdź sobie na ich stronie zakres usług
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]() Cytat:
Auto zostało odholowane do serwisu OPEL. Tam po wycenie kosztów - 2 tys euro ( padła pompa wody i przeskoczył pasek rozrządu) pytanie .Robimy na własny koszt i wracam naprawionym ( hotel gratis)czy dostaję auto zastępcze na czas urlopu a oni odholowują do Polski. Wybrałem oczywiście opcję nr.2 Gratis dostałem miejsce na dwie osoby w hotelu 5 gwiazdek - 2 doby prawie nowy samochód zastępczy na dwa tygodnie - na czas urlopu darmowy transport popsutego auta do Polski -1200 km Fakt ,ze wszystko było rozmawiane po niemiecku i dzwonione do niemieckiego ADAC Trzeba było dość długo negocjować ,ale dostałem wszystko co chciałem Ocencie sami.
Ostatnio edytowane przez Franz : 23.01.2014 o 10:11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
![]() Online: 17 min 27 s
|
![]()
ja ostaecznie kupiłem Starter assistance. Prawda jest tak, że oprócz kosztów trzeba tez patrzeć co kto oferuje. Każdy ma przeciez trochę inne potrzeby. Ale to już pod rozwagę każdy sam sobie musi wziąć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Walcze z Adolfami. Poprosiłem o szczegółowe warunki ADAC Plus.
Napisałem po angielsku, odpisali po niemiecku. Napisałem że poproszę po angielsku bo niemieckiego nie znam. Odpisali po angielsku że załączają po angielsku. Załącznik oczywiście drutem pisany. Napisałem że po niemiecku to znam tylko "Ile macie karabinów w tym bunkrze i gdzie jest Wasz dowódca" i że jednak poproszę po angielsku. Nie odpisali. Może inwazję szykują.
![]() |
#37 |
mam dwie lewe ręce
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Radzymin
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 21 godz 53 min 37 s
|
![]()
Hehe
![]() ![]() ![]()
![]() |
#38 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Kuźwa, chłopaki, co to znaczy "kennkarte bitte"? Stoi nade mną smutny koleś w czarnym skórzanym płaszczu i coś szprecha po niemiecku, zaraz pewnie będzie że asdfsadklnsd a.asdfasdf.asdfa./a./d.a.,dfamd/a.,aa
:user logged out>
![]() |
#39 | |
wolny strzelec
![]() |
![]() Cytat:
Ja u mnie we Frankfurcie nad Odra załatwiałem juz paru osobom ADAC i dostali warunki napisane w języku Polskim. Wszystko poszło elemegancko,zapłacili kase na miejscu i po tygodniu przyszedl do domu list z ADAC i kartai i gazetą. Sam ostatnio korzystalem z ich usług,3 razy w ciągu tygodnia.I nie było gadki dlaczego,tylko przyjechali,odpalili mi samochód i na odjezdnym podziekowali. Sytuacja którą opisał Franz,to typowy przykład ze warto miec takie zabezpieczenia na urlopie jak sie jedzie dalej niz Polska.
![]() |
![]() |
#40 |
![]() |
![]()
Betu, a czy masz może gdzieś zapisanego pdf z warunkami po Polsku, chętnie bym przejrzał.