|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
12.12.2015, 21:43 | #31 | |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Luti napisal
Cytat:
Jak pojedzieszz Tblisi gruzinska droga wojenna pod Cminda Sameba "Kazbegi", albo do Batumi, to faktycznie mozna odniesc takie wrazenie. Ale to tak, jakby sie z Krakowa pojechalo zakopianka do Zakopanego i weszlo w lecie na Giewont, albo pojechalo do Sopotu. A wystarczy pojechac jedna doline bardziej na zachod, zeby poczuc kaukaz w samotnosci. Droga do Shatili, jedna z najladniejszych dolin na poludniowym Kaukazie. Malo kto dociera do Czeczenskiego wiertolota, ktory zostal w dolinie
12.12.2015, 22:44 | #32 |
Miasto: Słomianki
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 28 s
|
To Czeczeni mieli wiertalioty? Nie wiedziałem naprawdę. Byłem w Shatili, ale nie dojechałem do tej ruiny.Zatem muszę jeszcze raz. I całkiem chętnie tam znowu pojadę. Strasznie tam wszędzie w górach pięknie jest.
pzdr Jac |
12.12.2015, 22:58 | #33 |
|
Dlatego napisalem, ze troche ludzi dojezdza do Shatili ale malo kto dociera do Czeczenskiego wiertolota, ktory zostal w dolinie.
Ja tez tam musze pojechac po raz kolejny ,zeby zobaczyc ten helikopter. Lipiec 2016 Zreszta w Gruzji , Armeni i Karabachu jest wiele ladnych i ciekawych miejsc, do ktorych zadko zagladaja turysci.
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos super miejsce i cudowni ludzie www.misja-kamerun.pl Ostatnio edytowane przez Mirmil : 12.12.2015 o 23:13 |
13.12.2015, 01:05 | #34 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 dni 15 godz 19 min 22 s
|
Ja bym cisnął przez TR tam i z powrotem, rok temu tak zrobiliśmy i spoko. Paliwo w TR drogie, ale nie po to czekam cały rok, aby w sezonie nie polatać!
Armenia - ciekawa i jakoś ludzie mniej ufni jak w Gruzji!? Wtedy mało doświadczenia i czasu, teraz poleciał bym bardziej po zadupiach, choć cała Armenia to zadupia :-) bida aż piszczy ale ciekawie jest. Może się uda dopiąć wyjazd do Iranu w na przełomie kwiecień/maj, to napiszę jak jest w TR :-) |
13.12.2015, 08:42 | #35 |
Zakonserwowany
|
Mirek, zachęciłeś mnie fotką 2 i 3 żeby rozważyć powrót do Gruzji, pomyśl o tym co ostatnio rozmawialiśmy i daj odpowiedź tak lub nie.
Zdrowia.
14.12.2015, 11:07 | #36 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
Online: 2 tygodni 1 dzień 11 godz 33 min 9 s
|
coraz bardziej się wątek rozwija, cieszy to.
Panowie korzystając z waszego doświadczenia to jaka traskę byście proponowali. Jeśli chodzi o zwiedzanie to komercję lubię czasami tylko odhaczyć (więc może być ale nie musi) bardziej interesują mnie szlaki te niekomercyjne ale nie o mega stopniu trudności bo będę jechał jak coś z plecakiem i ciężką maszyną - wiec co radzicie (chce poznać prawdziwość danego kraju a nie tylko miejsca gdzie się czyha na turystów).? |
14.12.2015, 17:27 | #37 |
|
1.Jaki motocykl?
2.Jakie opony i chec/doswiadczenie w terenie? 3.Jaki czas na Gruzje/Armenie/Turcje?
15.12.2015, 00:14 | #38 |
Miasto: Reszel
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 miesiące 4 dni 16 godz 53 min 53 s
|
Szkoda, że tak cienko stoisz z czasem, to bym Ci polecił Dagestan nawet na szybko (3 dni).
A ze swojej strony: Ktoś Coś na temat aktualnych azerskich realiów wizowych? Jak są widziane w Armenii i Górnym Karabachu potencjalne azerskie wklejki w paszporcie? Ktoś to łączył? |
15.12.2015, 08:30 | #39 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
Online: 2 tygodni 1 dzień 11 godz 33 min 9 s
|
Mirmil - sprawa wygląda tak:
1.Jaki motocykl? - BMW R1100GS (2 osoby, czyli ja i plecak) 2.Jakie opony i chec/doswiadczenie w terenie? - K60 Scout, chęci ogromne, doświadczenie w terenie minimalne - w dwie osoby zerowe. 3.Jaki czas na Gruzje/Armenie/Turcje? - (czas ogólny max. 3 tygodnie licząc dojazd i powrót do roboty niestety). Luti - tez chętnie bym skorzystał ale nie wiem jak z czasem. |
15.12.2015, 13:43 | #40 |
|
Na GS 1200, w dwie osoby i tak krotkim czasie to pewno ledwo co Ci starczy czasu, zeby zobaczyc "Gruzinskie krupowki i giewont i Sopot"
Ale jakby ktos mial czas i ochote, to polecam. 1.Droga Batumi-Khulo_-Akhalciche( asfalt, dzirawy asfalt, moze ze 40 km szutru) 2.Akhalciche-Akchalkalaki-Ghado-jezioro Tabaskuri-Tzalka ( tez troche szutru, pusta droga, ladne widoki- wulkan Didi Abili 3300 m ) 3.Zhinvali-Shatili( najmniej uczesczana droga w gruzinskim kaukazie).calosc 100km, z czego ponad polowa szutru. 4.Dolina Truso. Odnoga Gruzinskiej Drogi Wojennej.Ok 30 km w jedna strone. Zaczyna sie w Kobi, juz po polnocnej strone Kaukazu(Europa) 5.Sairme-Abastumani.Szuter. 70 km. HITY- drogi obelgane, ale warte przejechania 1.Swanecka petla. Zugdidi-Mestia-Ushguli-Tsageri. 150 km asfaltu+ 100 szutrem. 2.Tuszetia Pshaveli- Omalo-Girevi.ok 130 km, z czego ponad 100 szuter/gruby szuter. Najlepsze widokiw calej Gruzji. Wsytskie te drogi przejechalem moim busem, wiec gs 1200 tez powinien dac rade
|
|