17.08.2020, 15:25 | #31 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Mnie się nie udało puścić gpx z apki na urządzenie. Jeszcze sprawdzę później inną opcję bo juz mi sie to zdarzyło. Mianowicie apka nie działała poprawnie jak nie miała dostępu do lokalizacji a robiłem to na wyłączonej lokalizacji. Jeśli w ten sposób nie zadziała to faktycznie kibel ale na szczęście ta opcja co wrzuciłem działa bez zarzutu więc jakaś opcja jest.
BTW. Z Garmin Explore nie widziałem żadnej opcji exportu tracka do urządzenia. |
17.08.2020, 15:37 | #32 |
Konto zamknięte na stałe
Motocykl: RD03
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
Bo po mojemu to powinieneś inaczej spróbować. Dodajesz swoją nawigację do konta w Garmin Explore przez przeglądarkę (https://explore.garmin.com/). Logujesz się na to samo konto w aplikacji na telefonie czy co tam masz. I teraz pobierasz plik GPX czy wskazujesz wybrany skoro go już masz, otwierasz przy pomocy Garmin Explore (aplikacji), u siebie (Apple iPad) robię to przez polecenie udostępnij i z lisy wybieram Garmin Explore. GPX w ten sposób dodany ląduje na serwerach Garmina i po chwilach kilku także na urządzeniu.
Nie miałem Twojej nawigacji w ręku więc bazuję na tego typu połączeniu z Zumo XT.
17.08.2020, 15:40 | #33 | |
Cytat:
|
||
17.08.2020, 15:41 | #34 |
|
ja to z reguły robie po najmniejszej linii oporu. Tracki by kabel i komp do urządzenia. Nigdy nie miałem potrzeby pchać tracków do urządzenia z tela. Raz mi sie zdarzyło że kumpel mi wysłał tracka bezprzewodowo między urządzeniami. No ale sprawdziłem , coś tam sie naumiałem i działa.
|
17.08.2020, 15:46 | #35 | |
Cytat:
|
||
17.08.2020, 18:38 | #36 |
Emek, używasz śladów z innego Garmina czy jakieś inne też? Ja próbowałem z GPX z TET. Plik lądował na karcie albo w pamięci urządzenia, ale nigdzie w menu ich urządzenie nie widziało. Oczekiwał bym je zobaczyć w „saved tracks”, ale może gdzieś indziej powinienem szukać?
|
|
17.08.2020, 18:40 | #37 |
Miasto: Koziegłowy / Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 72000
Online: 7 miesiące 4 tygodni 1 dzień 16 godz 27 min 4 s
|
Wrzuć w folder GPX.
|
17.08.2020, 19:06 | #38 |
|
Jak Korbol pisze. W urządzeniu masz folder GPX i tam musisz ślad wrzucić, ewentualnie na kartę pamięci ale tam też musisz założyć folder GPX. Samo wrzucenie do urządzenia nic nie da, musisz mieć w konkretnym folderze, tak samo jak mapy muszą być w folderze Garmin.
Jak tak zrobisz to nie ma bata żeby ich Garmin nie widział. |
17.08.2020, 19:43 | #39 |
Próbowałem, u mnie nie działa. Ale zmotywowałaś mnie i sprawdziłem z PCta przez czytnik kart. Tak dotychczas nie próbowałem. Po przekopiowaniu z PCta, track pokazuje się pięknie na liście w navi. Tem sam plik po przekopiowaniu ze srajfona, nie pojawia się. Zauważyłem też, że pliku skopiowanego ze srajfona nie da się tez otworzyć przez zwykły edytor tekstowy na PCcie, no i srajfon tworzy jakiś dodatkowy mały plik (4kb) o nazwie zgodnej ze wzorcem „.nazwa oryginalnego pliku”. Może to jakiś plik indeksu w iOS albo inny systemowy, co sugeruje kropka na początku nazwy.
Chili u mnie nie działa, ale to nie wina nawigacji. |
|
17.08.2020, 21:57 | #40 |
Okazało się, że file explorer na iOS (tzw aplikacja "Pliki" od Apple) jest zjebanany a problem jest znany. Objawia się przy kopiowaniu na jakąkolwiek pamieć zewnętrzną (dysk, karta SD, pen drive itd). Z niewyjaśnionych przyczyn ww. aplikacja potrafi nie przekopiować całego pliku, co prowadzi do uszkodzenia kopi pliku (to wyjaśnia dlaczego nie mogłem otworzyć przekopiowanego pliku w edytorze testowym) lub dostępność tylko części pliku! Chore!
Ściągnąłem darmową apkę "FE File Explorer" (nie jestem w żaden sposób powiązany) i z niej mogę skopiować plik na kartę przez adapter lub bezpośrednio do pamieci navi przez kabel lighting -> micro USB! Działa bez pudła! W życiu bym się nie domyślił, jakbyście nie napisali "u mnie działa". Widziałem już różne rzeczy w IT , ale żeby file explorer nie kopiował całego pliku, to 1 raz. Ostatnio edytowane przez zylek : 17.08.2020 o 22:30 |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|