![]() |
#561 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2017
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 19 godz 16 min 43 s
|
![]()
Temat trzyma w napięciu... ciekawe kiedy się dowiemy czy da się wymienić ten nieszczęsny uszczelniacz bez rozbiórki silnika...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
![]() |
![]()
W przyszym tygodniy jestem umowiony z Pekaesem i sie okaże, jak trzeba to i rozbierze silnik, ale nie w tej chorej cenie co w aso
|
![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Michał
![]() |
![]()
Sprawa jest dość prosta i nie rozumiem dywagacji, zgodnie ze sztuką silnik trzeba rozebrać żeby wsadzić tam uszczelniacz z rantem - nawet jeśli rant jest gumowy. Powierzchnia walcowa uszczelniacza na pewno jest usztywniona stalowym pierścieniem zatopionym w gumie. Wciskanie tego na chama nic nie da i pewnie spowoduje uszkodzenie usztywnionych powierzchni które mają uszczelniać powierzchnię walcową.
Nie rozumiem też biadolenia na Hondę, można ostatecznie po prostu założyć uszczelniacz bez tego rantu - nawet szerszy jeśli wejdzie, można wkleić, parę opcji jest, jak pisze Cezarus. Tylko po co..jeśli nie cieknie olać sprawę i tyle. Kontrolować czy nie leci co jakiś czas - zakleić klejem na około i jeździć - do tego jest motocykl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
![]() |
![]()
I kto to potem kupi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 4 godz 47 min 9 s
|
![]()
Nie leje się nie ruszaj. Zewnętrzne uszkodzenie nie ma wpływu na działanie uszczelniacza
![]() |
#566 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Popieram przedmowce, a jak chcesz to wymieniaj i dobierając silnik a nawet jak chcesz kola, Twój motocykl , Twoja kasa.
Gdzieś tu wcześniej ktoś pisał o prostocie budowy CRF1000 a tu kwiatek że procedura wymiany uszczelniacze wymaga rozpolawiania silnika, tego nawet BMW by nie wymyślili. I wszelkie pieprzenie że Japonia to tak zaprojektowała bo to bo tamto można sobie wsadzić w d... . Tam nie ma ciśnień ani innych udziwnien które by wymagały zastosowania specjalnego uszczelnienia. Jeśli to prawda że taka jest procedura wymiany w/w uszczelniacze to zwykle naciągane klienta nic więcej. Pozdro |
![]() |
![]() |
#567 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2018
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 5 dni 3 godz 35 min 33 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
![]() |
![]()
Ja myślę że kazdy przed kupnem NAT powinien zaglądać pod zębatkę, bo myślę że mogę nie być jedynym 😁, a o ostatecznym rozwiązaniu poinformuję w odpowiednim czasie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
![]() |
![]()
Ok. Zdjęcia z ebay wyglądają jakby blacha była wywinięta i ten rant wystający może mieć w środku blachę czyli nie tylko guma - chyba.
Tak czy owak imo jest to do wyjęcia. Zeby wydać ostateczny osad musiałbym mieć ten simmer w łapie. Na miejsce założyłbym uszczelniacz bez rantu i tyle. Póki nie cieknie to święty spokój ale święty spokoj nie potrwa wiecznie. Wieczny spokój trwa wiecznie ale wtedy to już jebał pies czy cieknie czy nie ![]() M
![]() |
#570 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 4 godz 47 min 9 s
|
![]()
Honda projektując ten motocykl pomyślała; zrobimy na złość Polaczkom, damy taki simering, żeby nie mogli go wymienić bez połowienia silnika...
Z początku porwał mię śmiech pusty, a potem litość i trwoga. Ostatnio edytowane przez madafakinges : 25.08.2018 o 23:18 |
![]() |
![]() |