![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#51 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
![]() Cytat:
Zazwyczaj to 3 dni zmieniajac sie za kierownica za 4 godziny. Oprocz tankowania, sikania , jedzenia i spania dolicz jeszcze czas na przekroczenie granic, kupowanie winiet. Po drodze masz kilka atrakcji, jak chociazby Istambul..jak nie widziales, to warto zobaczyc, przespac sie, pozwiedzac. Wg mnie realnie 4 dni przy siedzeniu na motocyklu po 10-11 godzin dziennie.
![]() |
![]() |
#52 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
![]() Cytat:
Mozna pozyczyc u mnie. Auta Cars4rent.ge Do Gruzji nalot jest co roku, od maja do pazdziernika. Z tym, ze lipiec i sierpien za goracy i za duzo ludzi. Nie warto wtedy tam jechac.
![]() |
![]() |
#53 |
![]() |
![]()
Dziękuję za odpowiedż.Zostanie mi jednak puszka ,ponieważ córka jak usłyszy o Gruzji to nie odpuści.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2016
Miasto: Bochnia
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 19 godz 42 min 15 s
|
![]()
tak podsumowujac co tu napisane to :
droga dojazdu czy powrotu przez rosje czy turcje czasowo wychodzi podobnie - ok 4 dni Wychodzi na to ze fajnie zrobic koleczko ![]() CZy taki dojazd czy powrot ma jekies minusy ? czy smialo mozna jechac jak google pokazuje ? https://www.google.com/maps/dir/Tarn...25f974!1m0!3e0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
No, przez Krym kolego to na pewno nie pojedziesz. Szukaj przejścia koło Biełgorodu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
![]() |
![]()
Oczywiście. Od Krasnodaru wjedzie bez problemu ale przez Armiańsk nie wyjedzie ani też nie wjedzie. Dla jasności my zawsze lecimy tak.
https://www.google.com/maps/dir/Tarn...23e8a9!1m0!3e0 Przez rejony Ługańska, Mariupola i Doniecka się nie pchamy bo znajomi Krymczanie stanowczo odradzają. Nie wiem czy się da czy też nie bo nigdy nie próbowałem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
![]() |
![]() Cytat:
https://poland.mfa.gov.ua/pl/consula...torium-ukrainy Druga opcja, to wybierasz trasę Lwów > Równe > Kijów > Połtawa > Charków i potem skok do Woroneża. Nie przejedziesz przez rejon Mariupol / Ługańsk. To jest strefa zmilitaryzowana, poza kontrolą Ukrainy. By tam wjechać potrzebne jest specjalne pozwolenie z ukraińskiego MSZ + jakieś papiery z tych samozwańczych republik. Nie wiem czy ktoś to ćwiczył.
![]() |
![]() |
#58 |
![]() |
![]()
Ktoś z forum trampkowego chyba się pchał tam ale odbił od postów wcześniej. Co do tego wjazdu na Krym z terenu UA to przepis ten jest martwy (tak przynajmniej zeznaje kumpel z Jałty, który ma rodzinę pod polską granicą). Po porostu nie są takie pozwolenia wydawane ale to znam tylko z jego relacji. Tam jest teraz totalny miszmasz bo wydano paszporty krymskie i jak ktoś nie był dość czujny i zdał paszport UA to się totalnie udupił bo na krymskim paszporcie wjedziesz tylko do Rosji (kumpel tak ma) , za to jego dziewczyna ma paszport UA i RUS więc na granicy ruskiej pokazuje ruski a na UA ukraiński i lata bezproblemowo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#60 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Zamość
Motocykl: .
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 3 godz 31 min 21 s
|
![]() Cytat:
https://ukrainamarcina.pl/wyjazd-na-krym-w-2020-r/ "zgodnie z ustawą Wierchownej Rady „Про затвердження Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї„, a także decyzją z listopada 2018 r. Ukraińskiej Służby Granicznej, o zakazie wjazdu na Krym cudzoziemców (artykuł Україна заборонила іноземцям в’їзд до Криму), wjazd na Krym przysługuje wyłącznie obywatelom Ukrainy i to pod pewnymi warunkami." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szybkie pytanie o SUOMY MX TOURER | Dubel | Kaski | 15 | 14.03.2021 10:22 |
Szybkie połoniny na 3 wydechy | Sub | Trochę dalej | 4 | 08.09.2016 22:51 |
szybkie cross/enduro | Jasiooooo | Inne - dyskusja ogólna | 42 | 31.05.2011 10:11 |