![]() |
#61 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
2610 i 2620 najczęściej niczym. 2620 mają czasem dysk zamiast slotu na karty i ten dysk na moto szlag trafia.
2720 i 2820 mają tą samą obudowe, lepszy LCD. obsługuja już mapy w NT i mają pare bajerków. Cała seria spoko, tylko kurna to jest BEZ BATERI ![]() Panowie, naprawde. Cierpliwości. Już niedługo bede Wam mogł mam nadzieje zaprezentować fajną alternatywe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Siemiatycze
Motocykl: RD07
Przebieg: 40 000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 8 s
|
![]()
ciekawi jak ten trasmiter FM działa, przyszło mi do głowy że ustawił bym czestotliwosc transmitera w tel. kom z funkcją radja i słyszałbym głos nawigacji w słuchawce tel. i ewentualnie dzwoniacych na telefon , no i nie trza sie kablami wiazać od słuchawek do nawigacji , chyba ze Bluetooth był kompromisem .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
|
![]()
nie testowałem, bo ta akurat funkcja mi do szczęścia potrzebna nie jest. Z tego co wyczytałem działa jednak słabo i zasięg jest niewielki - 10 cm.
Tutaj sporo informacji, polecam doczytać do końca : http://www.my-navia.pl/printview.php?t=4960&start=0 pozdrawiam, Adam |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Nowe mapy TomToma maja naprawde dobre pokrycie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
![]() |
![]()
ja tam jestem cierpliwy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
|
![]()
doszedłem do ładu z tym gocleverem (4384fm) i chciałem podzielić się spostrzeżeniami, jak obiecałem.
Z zalet: - po resecie na wolnym powietrzu łapie teraz pierwszy fixing w 5-8 minut. - po pierwszym zafixowaniu potrafi złapać sygnał leżąc na parapecie - kwestia 5 minut, na dworze kolejne fixy w 1-2 minuty. - po złapaniu namiaru trzyma już jak głupi, nawet pod garnkiem jak testowałem... metr od okna trzyma stale 6-7 satelit - lokalizuje dosyć dokładnie, ze sporą powtarzalnością - udało mi się odpalić jak pisałem wcześniej TomToma, MoblieXT i OziExplorera - w każdym ładnie łapie sygnał (COM1@4800) - programy chodzą bardzo szybko (kalkulacje tras, przesuwanie mapy), bez przycięć (ew. krótkie zwiśnięcia przy wyłączaniu, do 10-15 sek), kiedy nie eksperymentuję już z systemem nie wiesza się podczas normalnej pracy. - bateria po kilku cyklach ładowanie-rozładowanie trzyma co raz dłużej - nawet do ok. 1h. z GPS - o filmach i książkach pisałem wcześniej - nadaje się, jednak filmy trzeba przycinać do wymiaru ekranu (480x272) na PC - obsługuje język PL - da się go ustawiać w programach i to działa (nie jest to regułą w PNA) - czytelny ekran, ładne kolory, spore kąty patrzenia(zwłaszcza poziome), nawet pod lampą coś widać - niewiele gorzej niż garmin 60cx. - obudowa sprawia wrażenie wytrzymalej, dosyć łatwej do uszczelnienia Z felerów : - o resecie pisałem - wycina wszystko co po za kartą, w tym ustawienia niektórych programów(można robić kopie i wgrywać) - nie da się go wyłączyć - co najwyżej suspend(uśpienie), więc trzeba co kilka dni go ładować, żeby sam się nie zresetował - bardzo niedokładnie i ze sporym rozrzutem określa wysokość (nawet jak na SiRFa) - wygląda na to, że odbiornik GPS stale pracuje, trzeba go ręcznie wyłączać (dłuższe życie baterii) - nie da się software'owo obracać ekranu - obawiam się o złącze ładujące na moto - trzeba by je jakoś usztywnić, żeby ruchy kabla ładującego go nie uszkadzały. - w mobileXT nie chce 'widzieć' innych map niż bazowa (jeśli wgram szczegółową jako bazową to działa) - nie doszedłem jeszcze przyczyny, w innych urządzeniach nie spotkałem się z takim objawem. - przed złapaniem fixa odbiornik wysyła różne dziwne rzeczy i bywa to mylące dla programów. - oryginalna nakładka na system uparcie zmienia strefę czasową na pekin (zegarki wyświetlają czas +7h), można uniknąć jej uruchamiania Nie miałem okazji testować go podczas jazdy, ale nie spodziewam się raczej problemów. Nie testowałem też kart większych niż 2gb (nie mam w tym momencie), ani transmitera FM. Z pewnością będę jeszcze trochę przerabiał system, aby zwiększyć wygodę używania i funkcjonalność. Jak za tą cenę za zestaw uważam, że jest to niezły zakup, mimo, że trochę trzeba było się z nim pobawić i pouczyć. Niedługo weźmie go wieczny na testy, więc może dopisze kilka spostrzeżeń z punktu widzenia osoby mało jeszcze obeznanej z GPSami. pozdrawiam, Adam |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 18 godz 5 min 42 s
|
![]()
ta nawi jest tez w biedronce, wiec jak ktos ma blisko to lepiej kupic w sklepie, nie trzeba płacić za przesyłkę. I łatwiej będzie reklamować (czego oczywiście nikomu nie zyczę)
![]() |
#70 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Siemiatycze
Motocykl: RD07
Przebieg: 40 000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 8 s
|
![]()
Czy oby ma te 500MHz? , chłopaki badali Larka 35,0 wyszło ze z 400MHz co wynika z opisu towaru , robi na 266 MHz. Papier wszystko przyjmie a chłop kupi i radocha że ma szybki sprzet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tania nawigacja GPS | Mecia | Hardware | 150 | 08.08.2016 15:08 |