|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
02.10.2021, 20:13 | #71 |
Fajny , tyle ze trzeba wozić kurtke i spodnie gore gdzieś , czyli jakby mieć stale p/deszczówki w kufrze.
Na gorące bezdeszczowy rejony ma na pewno przewagę jeżeli chodzi o przewiewnosc |
|
02.10.2021, 21:23 | #72 |
Miasto: Pomorskie
Motocykl: CRF1000L
Online: 2 tygodni 5 dni 5 godz 55 min 12 s
|
Przymierzałem Klima i Rukka .
Wybrałem Rukka . Klim spodnie były masakrycznie twarde niewygodne . Rukka jakbym założył jedwabne gacie. Kurtka Klim była Ok . Spodnie nie do przyjęcia . Trzeba mierzyć . Ja z pomorskiego specjalnie do Krakowa pojechałem . |
02.10.2021, 22:03 | #73 | |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
03.10.2021, 10:30 | #74 | |
Cytat:
Nie zmienia to faktu, że to system jak p/deszczówka i w sytuacji jaką opisał wcześniej Emek pod drzewem, jesteś kompletnie przemoczony, zanim się ubierzesz. W laminacie, nawet jak masz rozpięte zamki to od razu do nich nie wleje się wiadro wody, no chyba,że jedziesz w koleinie koło Tira, to może. Kiedyś przymierzałem companiero i jak dobrałem rozmiar ubranka wewnętrznego, to z tym zewnętrznym robiło się ciasno, a wracając do ilości zamków i ilości warstw laminatu, to ta 2-warstwowa jest z reguły cieńsza i masz większe wrażenie przewiewności. Było, że spodnie Ruki jedwab , a Klima twarde - tak jest na początku, po pierwszym deszczu i praniu, rąbią się normalne i cała sztywność znika, mówię oczywiście o laminacie 2 warstwowym, bo spodnie badland pro, raczej pozostaną szywne, ale tam jest superfabric i 3 warstwowy laminat. Piszę precyzyjnie, żeby nie wzbudzać jakiś niezdrowych nabrUekscytacji . |
||
03.10.2021, 10:40 | #75 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Dla mnie koncepcja z dupy. Nie po to rezygnuję z kondomów żeby je wozić na plecach. Cena absurdalna.
|
03.10.2021, 12:10 | #76 | |
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
03.10.2021, 12:25 | #77 |
Jest jeszcze jedna sprawa w Touratechu ta zewnętrzna gore jest chyba bez superfabric, czyli jednorazowy szlif i pewnie do wyrzucenia, a zapewne jako część wymienna nie występuje.
Jedyny plus,że zewnętrzna kurtka może służyć jako zwykła kurtka gore na wyjście w góry czy do miasta. |
|
03.10.2021, 12:27 | #78 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Cytat:
|
|
03.10.2021, 20:01 | #79 |
Klim - kurtka i spodnie
Jak to jest taki plecak to tu się zmieści kurtka i spodnie, ale kiedyś to była tylko kieszeń na dole kurtki i tam tylko kurtka mogła wejść i wyglądało to bardzo nieestetycznie |
|
12.10.2021, 20:12 | #80 |
Miasto: radom
Motocykl: crf 1000A->790advR/drz 400e
Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 30 min 33 s
|
Coś dorzucę.
Przez ponad rok szukałem kurtkę gore pod siebie. W grę wchodziły tylko rukka i klim. Wzrost 178, ze 113 - 115 w klacie w zimie, waga 84-89. Mierzyłem większość klim: carlsbad stary nowy, badlands, kodiak, latitude w normalnych rozmiarach znaczy M i L. Pomijam już różnicę w odczuciu 2l kontra 3L, materiał w starym carbadzie i 2L z bodajże cordurą w nowym. M była dużo za mała w klacie, ochraniacze natomiast były w idealnym miejscu, w L rękawy wychodziły za dłonie, ale dobra w klacie - czyli odpadła mi większość klima w zwykłych rozmiarach. W rucce - pasowała mi 52 w ror i rimor - r. Nie pasowało mi otwieranie wywietrzników na rękawach ( szczególnie w rimo r). Nie mogłem ich zamknąć jedną ręką . Najbardziej mi nie pasowało, że suwak centralny jest jednostronny. Podwójny suwak to przecież dodatkowy wywietrznik w ekstremalnych sytuacjach. Skończyło się na klimie europejskim, numery dla niższych, czyli numery od 25 itd (wg metki od 171 - 177). Występują tylko w latitude i kodiak. Wiem że to modele bardziej touring, ale rozmiarówka była idealna. Mierzyłem obniżone 54 i 56. 54 wyszło idealnie. Wiem ze pisaliście wcześniej że wywietrzniki w latitude z dupy, ale mi pasują, poza tym jest dwustronny centralny. Mniej mi pasowały wywietrzniki w starym kodiak, te wyglądały jak z dupy, co prawda więcej ich, ale bardzo małe. Nawet po otwarciu wyglądały na zamknięte a specjalnie kręciłem się. Te obniżone klimy europejskie wcale nie są do 177, będą dobre i dla 182.Sprawdzałem po regulacji swojej kurtki. |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|