|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
04.04.2012, 14:15 | #71 | |
mistrzu
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 33 min 14 s
|
To trafisz, bo niestety spora grupa offowców robi rozpierduche w sposób bezmyślny.
osobiście uwazam ze : "wszystko można co nie można, tylko z wolna i ostrożna" czytaj mądzrze. Cytat:
04.04.2012, 18:18 | #72 | |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
Cytat:
Tylko z głową, bez niszczenia wielkiego i głupiego... inaczej to w końcu zamkną każdego w aluminiowym pudełku 2x2x2m i każą jak najmocniej pierdzieć by pobierać energię z metanu, bo to się najbardziej opłaca. Zwierzyna i tak łazi gdzie chce, bliskość autostrady im nie przeszkadza to jak mój motocykl który słyszą średnio przez 0,0015sek w ciągu całego życia.
04.04.2012, 23:51 | #73 |
Gość
Online: 0
|
Szymon, wnoszę, że kompletnie nie znasz i w ogóle nie doceniasz leśników.
A Ty Misza polataj w niedzielę z rana na swoim moto po osiedlu domków jednorodzinnych w okolicy. Nie wiem, czy latanie z głową Ci coś pomoże. |
05.04.2012, 11:46 | #74 |
Znam i doceniam leśników Elwoodzie. Ale Ci z mojego rejonu mało o drzewach i lasach myślą... Wiem że nie wszyscy są tacy bo są też ludzie z pasją, pałający miłością do lasu i natury. Moi nowi leśnicy, którzy przejęli schede po dziadku leśniczym co poszedł na zasłużoną emeryturę mają raczej miłość do władysławów na papierkach A o lesie myślą jak go tu dobrze sprzedać i zarobić toroche grosza Ostatnio nawet porobili szerokie trakty leśne, piękne, szutrowe wszystko po to, żeby łatwiej było podjechać ciężarówką do przewozu dłużyc
05.04.2012, 11:48 | #75 | |
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD03
Online: 2 dni 20 godz 5 min 59 s
|
Cytat:
Tak jak piszą niektórzy wiele można ale z głowa i rozsądnie - a podejście że "a i tak kto mnie złapie?" jest dziecinne moim zdaniem. Są tereny koło puszczy Noteckiej - czy na Mazurach gdzie jest full dróg dojazdowych do miejscowości po szutrze i można śmigać na legalu - ale i tak najfajniej w Karpatach - ale i tam wjeżdżają barany do rezerwatów i nawet na Ukrainie już polują w niektórych miejscach na offowców. ps. na takiej zasadzie jak Ty Szymon oceniasz negatywnie niektórych leśników - oni potem każdy pojazd w lesie oceniają jako dzikusa co orze młodniki Ps II a se jeszcze przypomniałem - załatwiałem kilka lat temu wjazd do kamieniołomu Wojciech na grzbiecie Gór Izerskich - Pani nadleśniczy ze Szklarskiej zażyczyła sobie opłatę 2,5 tysia od motocykla, potem dowiedziałem się że Niemcy tam jeżdżą na Off legalnie i płacą takie ceny i tyla - nic nie jest więc obiektywne. Ostatnio edytowane przez mirek-wroc : 05.04.2012 o 11:54 |
|
05.04.2012, 12:15 | #76 | |
Miasto: Poznań
Motocykl: Trampek PD 06
Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 17 min 31 s
|
Cytat:
Ale spoko, dziduj dalej po lasach i rób grandę. Gratuluję.
05.04.2012, 12:49 | #77 |
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
To chyba nie jest nowy pomysł, kiedyś (nie pamiętam gdzie, boczne traski pomiędzy Wawą, Radomiem a Kielcami). Wjechałem na starą brukową drogę w środku lasu. 12 km prostej jak w pysk strzelił drogi (bardzo malownicza i ładna)- podobno jeszcze z czasów folwarku, kiedy właściciel prowadził gospodarkę leśną. Takie drogi mają też inne znaczenie, (zasłyszane od strażaka) las dzieli się na sektory co by miały jak wozy dojechać i ogień ściółką się nie przenosił, ot taka bariera.
|
05.04.2012, 16:31 | #78 | |
Cytat:
Ps. Nie oram młodników i grandy nie robie. Bardzo lubię lasy, Lubie na grzyby chodzić i lubie tez po nich jeździć, Ale jeżdże tylko po Drogach leśnych. Nie między drzewami i nie po młodnikach. Po prostu w moich stronach jest wiele dróg leśnych prowadzących z jednej miejscowości do drugiej. każdy nimi jeździ, traktorami samochodami itd. Nie są to zadne puszcze ani starodawne prawem chronione knieje, normalne lasy, troche chłopskie troche państwowe. Ot całe moje jeżdżenie. RD04 troche dla mnie, 70kg harpagana, przyciężka na szarpanie sie w błocie samemu.
05.04.2012, 16:42 | #79 |
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 5 godz 21 min 38 s
|
Z innej beczki.
Dojazd do działki leśno/rolnej pod lasem. Własność babci. Dojazd od cztrech stron tylko drogami leśnymi, w dodatku drogą leśną idzie szlak turystyczny. Mam w domu ksero wypisu z rejestru gruntów. No przecie można chyba dojechać do kawałka ziemi?
05.04.2012, 16:49 | #80 |
Gość
Online: 0
|
Można. Jak jesteś babcią, noł problem.
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|