![]() |
#81 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 40 s
|
![]()
No właśnie - jestem ciekaw, za co "odpowiada" ten tablet - bo jeśli na nim są wszystkie informacje, ba - jeśli ma on funkcję "komputera", tak jak np. w Yamaha serii XT (X,R,Z), gdzie to da się zrobić diagnostykę i wykasować błędy poprzez komputer w zegarach...to rzeczywiście - tak jak Adagiio pisze, może być zonk - chyba, że "wyprawa" będzie do Portugalii. Ale jeśli to tylko "bajer" - to może służyć jako navi?
BTW - u mnie Włoch wykastrował tak elektronikę, że musiałem po nim nawet czujnik włączający stop montować hehe ale przynajmniej wiem, że nie ma się co "zerrorować". |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Taka szkoła Panie w IT, ja w swoich moto tez tnę wszystko co według mnie nie jest potrzebne. U siebie mam włącznik zapłonu, świateł, klakson, korek ze wskaźnikiem temperatury a wszystko robi na dwóch bezpiecznikach, reszta wycięta. Nauczyłem sie tak jeździć że sam decyduje nawet kiedy załączyć wiatrak przyciskiem na kierownicy a nie czujnik. Im mniej tym lepiej bo nie ma się co zdupić w krzaczoarch. Wystarczy spojrzeć co w małych endurakach jest. Nawigacja robi u mnie na bateriach a nie na kablu z instalacji. Makaron od którego kupiłeś moto wiedział co mogło przysporzyć mu problemów .
![]() |
#83 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Poznań i okolice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 dzień 8 godz 37 min 0
|
![]()
Tablet w PR7 zasadniczo służy jako nawigacja, zapis śladu i co tam jeszcze sobie kto wymyśli, to może na Androida w tablecie wgrać. Można wywalić tablet i po sprawie albo można go nie zakładać, ale jest w cenie. Dodatkowo obudowa ma gniazdo USB do ładowania np. telefonu. Na pewno tablet nie służy do zarządzania ustawieniami motocykla. W zasadzie cała elektronika w PR7 sprowadza się.do wtrysku i wskaźnika kontroli paliwa. Elektryka jest pod bezpiecznikami. Jeżeli układ chłodzenia w PR7 zostanie tak przewymiarowany jak w AJP PR5 Enduro lub Extreme, to nawet w razie awarii wiatraka będzie trudno przegrzać silnik.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
|
![]()
No i super.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Czkamy na oglądnięcie na żywo i możliwość przetestowania.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Miasto: WKZ/LRY
Motocykl: XL/XR350,KLE650,XJR1200.
Przebieg: 50+
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 17 godz 2 min 0
|
![]()
Pierwsza recka, po niemiecku. https://docs.google.com/gview?embedd...17_ajp_pr7.pdf
![]() |
#87 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2014
Miasto: Warszawa
Motocykl: XT660Z, HSQ701
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 22 min 18 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 |
![]() |
![]()
![]() |
#89 |
|
![]()
Jaki serwis - olejowy? Bo nie mogę się "doczytać po niemiecku"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Wymiana oleju w huskach 610 byla co 6 tys bo to dual , regulacja zaworow co 12 tys .Regulacja na śrubki, luz 0.05 wydech i ssanie
Silnik nie wymaga czestego regulowania. Kolega to robil pierwszy raz dopiero przy wymianie łańcucha na 40 tys km. Ma zasade ze jak moto jeździ to nic nie rusza ![]() Po wymianie lancucha wymienic napinacz na nowy lub wstawić manualny
Ostatnio edytowane przez Franz : 25.12.2016 o 19:44 |
![]() |
![]() |