![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
Motocykl: ST XTZ 750'89
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 20 godz 8 min 14 s
|
![]()
Witam,
Szukam drugiego kasku do kompletu ![]() Wiem, ze Aviator jest mega lekki. Ale tez czytalem opinie, ze nie jest trwaly. Ze potrafi sie rozwalic nawet przy upadku z motocykla. To nie moja opinia tylko przeczytana. Wczoraj bylem na targach w Berlinie - BMT i przymierzylem Shoei i Aviatora. Airoh jest mega lekki w porownaniu z Shoei. Lepiej lezal na glowie. Ale rozmawialem ze sprzedawca i do jazdy off/on polecal bardziej Shoei. Sadze, ze mowil prawde bo Airoh byl u niego drozszy wiec nie chcial zarobic ![]() Dlatego tez pytam ![]() Kamyk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Ja tam się nie znam ale mam 2 Stelty z Airoha. I nie mogę mieć do nich żadnych zastrzeżeń a to przecież wcześniejsza generacja niż Aviator. A upadł nie raz a kilka razy głowa była w środku. Nie słyszałem też żeby się komuś wysypał, użytkownicy je chwalą.
Shoei to IMO porażka do offu, waży chyba więcej niż Hornet ADV, który ma przecież szybę. Jeden z najcięższych kasków offowych. Ja bym rozważał Airoha lub Arai. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000L DCT
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 23 godz 19 min 36 s
|
![]()
Cześć,
Posiadałem i jeździłem we wszystkich wymienionych kaskach. W dużym skrócie: - Airoh: + waga i wentylacja - Shoei: + wykonanie i aerodynamika - Arai: + wykonanie i wyważenie Na każdy z tych modeli mogę zaoferować forumowiczom dobre warunki - ![]() ![]() Karol, Honda Plaza |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
Motocykl: ST XTZ 750'89
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 20 godz 8 min 14 s
|
![]() Cytat:
![]() Kamyk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000L DCT
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 23 godz 19 min 36 s
|
![]() Cytat:
Im cięższy offroad tym bliżej Airoh ze względu na masę i wentylację. Ostatnio edytowane przez karol1989 : 15.02.2016 o 16:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 dzień 2 godz 56 min 10 s
|
![]()
hej ja polecam arai tour x- zresztą mam takiego na sprzedaż bo kupiłem aventuro od tt
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Miasto: Brzeg
Motocykl: xl700
![]() Online: 19 godz 11 min 20 s
|
![]()
W tym roku nastawiam sie na horneta adv. Uzytkuje ktos?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Ja użytkuje od roku, ok ~20tys km. Wcześniej miałem poprzedniego Horneta, nowy jest cichszy, ma większe pole widzenia, jest duzo lepiej wykonany, daszek nie wpada w wibracje, ale jest zdecydowanie bardziej drogowy niż poprzedni, ma mniejszy daszek i bliżej szczękę.
Ja w shoeiach jeżdżę od zawsze, wiec jestem stronniczy i nie miarodajny. ![]()
![]() |
#9 |
Miasto: Brzeg
Motocykl: xl700
![]() Online: 19 godz 11 min 20 s
|
![]()
W sumie w schubert c3 brakuje powietrza w offie ale z drugiej strony robiac rocznie 10-20tys km ile bedzie tego offa? 100-200km? Dla 1-2% nie zaloze kasku krosowego i gogli przeciez. Chociaz opony na wszelki wypadek mam e07 i tkc ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Shoei Hornet ADV/ Arai Tour-X4 | Emek | Kaski | 18 | 20.10.2015 08:10 |