|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
02.12.2016, 19:17 | #1 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 godz 36 min 49 s
|
Instrukcja progresy hyperpro
Hello!
w trakcie łatania przedniego zawieszenia okazało się, że sprężyny z przodu mam dość dobrze powybijane, jedna jest dużo krótsza od drugiej i wpadłem na pomysł, żeby wsadzić progresy HP. Podczas oględzin okazało się, że obecne sprężynki są progresywne i że mam brakuje u mnie sprężyny A i podkładki (Tuleji!?). Sprężyny są na tyle długie, mają mniej więcej tyle ile powinny mieć w komplecie sprężyny A, B i podkładka, przynajmniej zgodnie z Haynesem. I tu pojawia się moje pytanie, czy progresy HP do RD07 też są takie długie, czy muszę się uzbroić dodatkowo w sprężyny A i podkładki, czy może w tuleje? Ew. jeśli ktoś ma jeszcze instrukcję sprężyn progresywnych HP do afryczki, czy mógłby poratować skanem z notatkami i instrukcjami montażowymi dla tego modelu? Pozdrawiam, ZeRT
02.12.2016, 19:40 | #2 |
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD07
Online: 2 tygodni 5 dni 11 godz 36 min 30 s
|
Wkładasz same progresy ale radził bym oryginały plus emulatory jak nie chcesz mieć bolacych nadgarstkow.
03.12.2016, 09:49 | #3 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 4 godz 36 min 49 s
|
Motocykl mam dość dobrze dociążony (sobą) może nie będzie tak źle.
Dzięki za szybką odpowiedź! Pozdrawiam, ZeRT
|
|